Sport

Olasz Anna Tokióért úszik idén

Olasz Anna Tokióért úszik idén

2019. április 19., péntek
Olasz Anna Tokióért úszik idén

Két olimpiai kvalifikációja is egy hajszálon múlt a hosszútávúszó Olasz Annának. A Haász Szeged úszója sportolója lemaradt az ötkarikás játékokról, egyszer szabad kártyával állhatott rajthoz, most szeretne „alanyi” jogon rajthoz állni Tokióban.

– A jövő évi olimpia miatt nagyon fontos versenyeken indul idén. Hogyan áll a felkészüléssel?

– Az alapozás közepén járunk, két edzőtábort már letudtunk, itthon van még három hetünk. Ez az időszak a kilométerek gyűjtéséről szól most. Lesz majd egy magaslati edzőtáborunk a júliusi világbajnokság előtt és elindulok még két világkupa-futamon is, úgyhogy nem unatkozom.

– Mit kell teljesítenie ahhoz, hogy ott lehessen jövőre Tokióban?

– A világbajnokságra kell először kijutni, amihez a világkupa-futamokon kell jól szerepelnem, de ez úgy tűnik, hogy nem okoz gondot, elég biztosnak érzem a helyemet a világbajnoki 10 kilométeres csapatban. Az olimpiára pedig a dél-koreai Kvangdzsuban, a világbajnokságon lehet először kvalifikálni. Ehhez az első 10 hely valamelyikét kell megszereznem 10 kilométeren. Természetesen ez a legnagyobb célom az idei évben.

– Az utóbbi két ciklusban kétszer is lecsúszott a kvalifikációról, igaz, Rióban szabad kártyával rajthoz állhatott. Mennyire mehet biztosra idén?

– Nagyon remélem, hogy most simább lesz. Az előző két kvalifikációt nagyon nehéz volt megemészteni, nem vagyok benne biztos, hogy harmadjára ez menne, de ezen nem is gondolkodom. Vagyok olyan formában már most is, van annyi motivációm és rutinom, hogy bekerüljek a legjobb 10 közé a világbajnokságon. Mindent az úszásnak szentelek, és mindennap azért dolgozom, hogy ott legyek Tokióban. Fontos lesz majd, hogy ott a versenyen félre tudjam rakni azt a sok kudarcot, ami ért, mert az többször előfordult már, hogy nem jött ki az eredmény és nem a formám miatt. Ezen kell sokat dolgoznom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.