Sport

Londonból járt haza edzést tartani a SZOTE kupagyőztes trénere

Londonból járt haza edzést tartani a SZOTE kupagyőztes trénere

2019. április 6., szombat
Londonból járt haza edzést tartani a SZOTE kupagyőztes trénere

A SZOTE kispályás labdarúgócsapata nyerte a debreceni rendezésű 47. Medikus kupát. Beke Krisztián, a szegedi orvostanhallgatók csapatának edzője nyolc héten keresztül ingázott London és Szeged között azért, hogy megfelelően felkészítse együttesét a rangos tornára.

– Először is gratulálok a nagyszerű sikerhez! Milyen út vezetett a kupagyőzelemhez?

– Péntek este érkeztünk a debreceni campusra, szombat délelőtt volt az első mérkőzésünk, amelyen 2–1-es vereséget szenvedtünk a házigazda ellen. Ezt követően közösen megebédeltünk, aztán délután a budapesti orvostanhallgatók ellen 2–1-re nyertünk. Vasárnap délelőtt volt az utolsó meccs, amelyen 1–0-s győzelmet arattunk a pécsiek ellen.

– Mennyit készültek a megmérettetésre?

– Összesen nyolc hetén át, heti két edzéssel készültünk februártól egészen a torna kezdetéig. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a srácok már szeptember óta együtt játszanak a SZVSE-pályán rendezett kispályás bajnokságban.

A SZOTE Medikus kupagyőztes kispályás labdarúgócsapata. Hátsó sor: Schmidt Dániel, Zsilák Martin, Vér Dávid tiszteletbeli csapattag, Beke Krisztián edző, Skribek Áron, Ahmed Assenay, Dr. Altorjay Boldizsár. Első sor: Várszegi Dávid, Mezei Arnold, Nagy Gergely, Gánti Botond, Kocsis Mátyás, Klippel Ádám, Gaszner Márton.

– Ha jól tudom, már egy ideje Londonban él. Csak a Medikus kupa miatt jött vissza Szegedre?

– Hétről hétre ingáztam London és Szeged közt. Három napot itthon voltam, a hét többi részében pedig az angol fővárosban dolgoztam.

– Logisztikailag hogyan bírta ezt összehozni?

– Alapból két szabadnapom van egy héten, ehhez kértem még egy extra szabadságot minden héten, és így kedden, szerdán és csütörtökön nem dolgoztam. Kedden hazarepültem, este edzést tartottam, a csütörtöki tréning után pedig visszarepültem Londonba, és péntek reggel már a munkahelyem kezdtem a napot.

– Mikor határozta el magában, hogy végigcsinálja ezt az embert próbáló időszakot?

– Konkrétan emlékszem a pontos dátumra: december 28-án döntöttem el. Úgy voltam vele, hogy ez lesz a karácsonyi és a születésnapi ajándékom egyben. Miután a munkahelyemen beleegyeztek a heti plusz egy szabadnapba, gyorsan lefoglaltam az oda-vissza szóló hat repülőjegyet.

Beke Krisztián (középen) több ezer kilométert ingázott a csapatáért.

– Az ön története sokat elárul a Medikus kupa presztízséről, de valójában mennyire színvonalas egy ilyen torna?

– Szerintem nagyon! Mindenki komolyan veszi, ráadásul a csapatok zömét félprofi játékosok alkotják. Aki jártas a Csongrád megyei futballban, az a mi összeállításunkat böngészve ismerős nevekre bukkanhat.

– Ön szerint minek volt köszönhető a siker?

– Nagyon erős közösséget alkotunk. A játékosok napi kapcsolatban vannak, többen is egy kollégiumi szobában laknak. Emellett régóta kispályáznak együtt, ráadásul idén beneveztek az egyetemek közti futsalbajnokságra is, valamint hétről hétre szerepelnek a SZVSE-pályán rendezett pontvadászatban is. A csapat egy része pedig a Móravárosi Kinizsi nagypályás csapatában játszik. Úgy gondolom, hogy a közösség erejében rejlik a siker kulcsa.

– A 2020-as Medikus Kupa házigazdája a Szegedi Tudományegyetem lesz. Az idei sikeren felbuzdulva elképzelhető, hogy jövőre is bevállal több ezer kilométernyi ingázást a csapatért?

– Addig még sok víz lefolyik a Temzén, nem szeretnék elhamarkodott kijelentésbe bocsátkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.