Sport

Labdarúgás: hármat lőve nyerte a megyei rangadót a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: hármat lőve nyerte a megyei rangadót a SZEOL + FOTÓK

2017. november 5., vasárnap
Labdarúgás: hármat lőve nyerte a megyei rangadót a SZEOL + FOTÓK

Ugyan bátran kezdett a Makó, de a SZEOL feljavult, és végül simán nyert, így továbbra is hibátlan hazai pályán.

A bajnokságban még nyeretlen Makót fogadta a saját közönsége előtt még hibátlan SZEOL SC az NB III Közép csoportjában. A hagymavárosiak bátor játékkal kezdtek, ezzel többször problémát okoztak a SZEOL-nak, Bánóczki Dániel éles kísérleténél Prokop Rostislav védésére is szükség volt. A félidő felénél kényszerű cserét kellett meglépnie a SZEOL padjára visszatérő Siha Zsoltnak, Göncző László ugyanis nem tudta folytatni, így Rabatin Szabolcs állt be. Öt perccel később megszerezte a vezetést a kék-fekete együttes, Beretka Péter kiváló, külsős indításával lépett ki Maksimovic, és ugyan lövése kipattant, de az erre érkező Beretka Péter már az üres kapuba fejelt, 1-0. A folytatásra aktívabb lett a szegedi csapat, Mihály Dávidnak több lehetősége is volt arra, hogy még a szünet előtt megduplázza a Tisza-partiak előnyét. A fordulás után hamar eldőlt a megyei derbi: előbb egy jobb oldali beadást bólintott Garamvölgyi Csaba kapujába Grünvald Attila, majd mintegy tíz perccel később Mihály Dávid teljesen szabadon vehette át a labdát a tizenhatos előterében, és pontos lövést küldött a makói kapuba. A hátralévő időben már nem tudta azt a játékot hozni a Makó, ami jellemezte a Maros-parti együttest az első 45 perc során, így a SZEOL végül simán, 3-0-ra behúzta a mérkőzést, és továbbra is hibátlan hazai pályán, míg a Makó zsinórban kilencedik mérkőzésén szenvedett vereséget. A SZEOL-ra jövő héten egy újabb megyei rangadó vár, hiszen Mórahalomra utaznak Kéri Tamásék, míg a Makó a kispesti fakót fogadja.

Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző
2017. november 5., 13.30
SZEOL
Makói FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Bálint Attila * Asszisztens: Zahorecz Roland, Belicza Bence Péter
3
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 13. forduló

SZEOL SC - Makói FC 3 - 0 (1-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző. Vezette: Bálint Attila (Zahorecz Roland, Belicza Bence Péter).

SZEOL:

Prokop - Rácz, Gajág, Grünvald, Lévai, Ondrejó, Beretka, Kéri (Skribek, 74'), Göncző (Rabatin, 23'), Mihály, Maksimovic (Benkő, 65'). Edző: Siha Zsolt.

Makó:

Garamvölgyi - Takács J., Tóth I., Sirokmán, Rakonczai, István, Varga R. (Tóth T., 56'), Bánóczki (Gilinger, 72'), Széll (Csupity, 82'), Babolek, Gémes. Edző: Méhes Tibor.

Gól:

Beretka (28'), Grünvald (50'), Mihály (62').

Sárga lap:

Gémes (12'). Siha Zsolt:

"Sejtettem, hogy egy nagyon motivált, agresszív csapat ellen fogunk játszani. Az első félidőben tompák voltunk, de a gólunk után elég sima mérkőzés volt, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Fiatal az átlagéletkorunk, ha komoly teher nehezedik ránk, akkor azt nehezen reagáljuk le."

Méhes Tibor:

"Az első félidőben még nekünk voltak lehetőségeink, de aztán hoztuk a szokásos formánkat. Csak futottunk az események után, ameddig ekkorákat hibázunk, addig vajmi kevés esélyünk van a győzelemre. Sajnálom a játékosokat, mert ami csuklóból menne, most az sem sikerül."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.