Sport

Kézilabda: nem ízlett a francia BL-vacsora a Picknek + FOTÓK

Kézilabda: nem ízlett a francia BL-vacsora a Picknek + FOTÓK

2017. november 11., szombat
Kézilabda: nem ízlett a francia BL-vacsora a Picknek + FOTÓK

Szinte végig futott az eredmény után a MOL-Pick Szeged, amely másodszor is kikapott a Nantes-tól a Bajnokok Ligájában.

Velux EHF Bajnokok Ligája A csoport 7. forduló

MOL-Pick Szeged - HBC Nantes 30-33 (15-17)

Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezeti: Aleksandar Pandzic, Ivan Mosorinski (szerbek).

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Källman 4, Gorbok 2, Bánhidi 3, Skube 1, Balogh 6/3, Sostaric 3. Csere: Sego (kapus), Buntic 1, Blazevic, Thiagus Petrus 1, Pedro, Sigurmannsson 4/4, Zhitnikov 3, Bodó 2.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Nantes:

Dumoulin - Balaguer 3, Gurbindo 6/2, Feliho, Faluvégi 6, Klein 1, Buric 4. Csere: Saurina 1, Claire 3, Pechmalbec 2, Tournat 3, Lazarov 3, Lagarde 1.

Vezetőedző:

Thierry Anti.

Kiállítás:

- ill. 4 perc.

Hétméteres:

10/7 ill. 2/2 Juan Carlos Pastor:

"Azok a dolgok, amelyek az utolsó két vesztes meccsünkön nem működtek, ma sem változtak. Nem működött a védekezésünk, így nem tudtunk leindítás gólokat szerezni és előnyből kézilabdázni, ahogy korábban. Mindig felállt fal ellen kell támadnunk, a játékosaink ilyenkor idegesebben játszanak és rengeteg hibát követnek el azokban a szituációkban, amikor vissza tudnánk jönni a meccsbe. Nincs más hátra, mint dolgozni tovább. Azt gondolom, hogy a legnagyobb gond, hogy a védekezés nem működik. Régebben 35 lövés jött a kapunkra egy meccsen, mostanában pedig legalább 50-et lőnek ellenfeleink. Együtt kell maradni és fejldőnünk kell. Legjobban az fáj, hogy nem tudunk itthon nyerni. Régebben nagy csapatokat is le tudtunk győzni Szegeden, de mostanában túl sok gólt kapunk. A Nantes jól kontrollálta a meccset, előnyben pontosan kézilabdáztak, végletekig kijátszottak minden akciót, a végén pedig gólokat szereztek."

Bánhidi Bence:

"Nehéz bármit is mondani ilyen mérkőzések után, nagyon csalódottak vagyunk. Egész héten motivált volt a csapat és a mérkőzésen is harcoltunk, de itt a BL-ben ez kevés, sokkal precízebben és pontosabban kell védekezni és támadni. Nem voltunk szerencsések sem és a koncentrációnk is odaveszett olykor-olykor a védekezésben, sokszor az utolsó pillanatokban kaptuk passzív után a gólokat. Ez pszichésen nagyon demoralizáló egy csapatnak, végig futottunk az eredmény után. Nem tudom, hogy mi lehet a probléma, de azon vagyunk, hogy kijavítsuk és a következő mérkőzésre összerakjuk a csapatot, elsősorban a védekezést."

Thierry Anti:

"Nagyon büszke vagyok a csapatomra ma este, bár nem értem hogy a bajnokságban miért kapunk ki olyan mérkőzéseken, ahol nem kéne. Nagyon jól játszottunk, 33 gólt szereztünk, védekezésben küzdöttünk, bízom benne hogy a BL-formát át tudjuk menteni a bajnokikra is."

Faluvégi Rudolf:

"Istenfélő ember módjára érkeztem Szegedre, mert komoly tapasztalatom van abban, hogy kell Szegeden veszíteni. A Csurgóval is hasonló taktikával játszottunk itt, csak most egészen más képességű társakkal kell végrehajtani a feladatot. Nem volt könnyű a helyzetünk, nagyon nehéz napokat élünk meg a bajnokságban, nehezen találjuk meg a játékunkat, a BL-ben valahogy jobban megy. A szegedi meccsnek tovább kell vinni a pozitívumait. Nagyon örülök, hogy ennek a csapatnak a részese lehetek, egyszerűen csak jól kell játszanom, boldognak kell lennem és úgy tűnik, hogy ezzel jól boldogulok."

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.