Sport

Labdarúgás: ki-ki meccset vesztett a Mórahalom Dunaújvárosban

Labdarúgás: ki-ki meccset vesztett a Mórahalom Dunaújvárosban

2017. október 14., szombat
Labdarúgás: ki-ki meccset vesztett a Mórahalom Dunaújvárosban

Több is kisülhetett volna a Mórahalom számára a szombat esti mérkőzésből.

Hat nyeretlen bajnoki után tört meglepetésre a Mórahalom a Dunaújváros otthonában: a homokhátiak terve úgy tűnt, hogy sikerül is, hiszen bátor és lendületes kezdésükkel zavarba tudták hozni a hazaiakat, és közelebb álltak a vezetés megszerzéséhez, mint a Dunaújváros. Mégis hátrányba került a Mórahalom, miután egy szöglet után nem tudott felszabadítani a védelem, a lecsorgót pedig a lábak között-alatt be tudta lőni Király. Így csak igazán fájó volt, hogy kapufáig is eljutott a Mórahalom, azonban sikerült gyorsan válaszolnia a vendégeknek: két perccel később egy bal oldali támadást követően az érkező Szalma fejjel vette be Vaszócsik kapuját. A szünet után is kiegyenlített játék zajlott a pályán, nem tudott nagyobb fölényt kialakítani a Dunaújváros, amely a félidő közepén azonban a semmiből megszerezte a vezetést: egy védelem mögé beívelt labdára startolt rá Tóth Tibor, és el is tudta rúgni Krnács mellett, ezzel megszerezte csapatának a győzelmet. Egyenlő erők küzdelméből egy kis szerencsével a hazaiak jöttek ki jobban, a Mórahalom pedig szomorkodhat, mert több volt ebben a meccsben számára, mintsem hogy pont nélkül hagyja el a pályát. Így a hat ponttal álló Mórahalom jövő héten a Csongrád megyei rangadón, a Makó ellen próbálhat meg javítani.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 10. forduló

Dunaújváros - Mórahalom VSE 2-1 (1-1)

Dunaújváros, vezette: Sipos Katalin (Legeza László, Tinnyei Zsolt).

Dunaújváros:

Vaszócsik - Zvara (Sándor, 91'), Csendes, Farkas V., Karacs, Csehi (Dorogi, 57'), Tóth T., Szepessy, Király B. (Ferencz, 88'), Tóth Á., Barna. Vezetőedző: Dobos Barna.

Mórahalom:

Krnács - Fodor, Szücs, Magyar, Pócs T., Zsoldos Á., Puskás (Zámbó, 74'), Juhász, Podonyi (Hrabovszki, 74'), Busa, Szalma. Edzők: Magyar György és Vojnic-Zelic Sasa.

Gól:

Király B. (15'), Tóth T. (66') ill. Szalma (17').

Sárga lap:

Zvara (54'), Barna (71'), Karacs (83') ill. Szücs (59'). Magyar György:

"Nem játszott jobban a Dunaújváros. Belefér az, hogy idegenben kikapunk egy ilyen meccsen, nekünk a többi, elhullajtott pont hiányzik igazán. Ettől függetlenül nem örülünk persze a vereségnek, de a hozzáállás és a mutatott játék nagyon biztató a jövőre nézve."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.