Sport

Labdarúgás: a Mórahalom nyerte a megyei derbit

Labdarúgás: a Mórahalom nyerte a megyei derbit

2017. október 21., szombat
Labdarúgás: a Mórahalom nyerte a megyei derbit

Hátrányból fordítva győzött a Mórahalom a Makó ellen az NB III Közép csoportjában.

Rossz passzban várhatta a Csongrád megyei NB III-as rangadót a két résztvevő, hiszen a forduló előtt a Mórahalom és a Makó is kieső helyen állt. A hagymavárosiak kezdtek jobban, és mintegy tíz perc elteltével

Krnács Richárd

avatkozott közbe szabálytalanul a tizenhatoson belül, így büntetőt rúghattak a vendégek: ezt

Tóth Imre

magabiztosan váltotta gólra. Nem sokáig örülhettek a makóiak a vezetésnek, hiszen négy perccel később

Busa Bence

a jobbösszekötő helyéről lőtte ki a hosszú sarkot, ezzel egyenlített. A Mórahalom a szünet után beszorította ellenfelét, majd egy szöglet után

Podonyi Norbert

gyűjtötte be a labdát, a visszaívelés után

Magyar György

centerezett, amire Busa érkezett, ő pedig nem rontott közelről,ezzel fordítottak a homokhátiak. Innentől érthetően kinyílt a Makó, a hazaiak könnyebben kontrázhattak, ezek közül egyet

Zámbó Dániel

használt ki, miután csak

Garamvölgyi Csabával

állt szemben, amivel bebiztosította csapata sikerét. Ezzel megszakadt a Mórahalom hét meccs óta tartó nyeretlenségi szériája, és kilenc ponttal a tabella 13. helyéről várhatja a jövő heti, Pécs elleni hazai mérkőzést. A Makó szezonbeli nyolcadik vereségét szenvedte el, és három ponttal továbbra is sereghajtó, a következő fordulóban a Dabas érkezik a Maros partjára.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 11. forduló

Mórahalom VSE - Makó FC 3-1 (1-1)

Mórahalom, vezette: Farkas Mátyás (Szvetnyik Bence, Zsákai Milán).

Mórahalom:

Krnács - Fodor, Szücs, Magyar, Zsoldos, Busa, Puskás (Zámbó, 71'), Juhász, Podonyi, Szalma (Pócs D., 88'), Pócs T. (Bokányi, 84'). Edzők: Magyar György, Vojnic-Zelic Sasa.

Makó:

Garamvölgyi - István, Tóth I., Lipták (Gilinger, 87'), Takács J., Csupity (Vajna, 68'), Tóth T. (Horváth K., 77'), Bánóczki, Varga R., Rakonczai, Gémes. Vezetőedző: Méhes Tibor.

Gól:

Busa (17', 65'), Zámbó (74') ill. Tóth I. (13' - tizenegyesből).

Sárga lap:

Krnács (12'), Pócs D. (88') ill. Tóth T. (38'), Gémes (63'). Magyar György:

"Ezzel még nem vagyunk kint a vízből, sajnálattal tölt el, hogy a Csongrád megyei csapatoknak kell a kiesés elől menekülnie. A Makó a szívem csücske, de nekünk ennél fontosabb volt a három pont. A gól után picit megzavarodtunk, de aztán átvettük az irányítást. A második félidő a mi fölényünket hozta, egy fiatal, de jó csapatot sikerült legyőznünk. A hátralévő, nehéz szériából hat-hét pontot szeretnénk szerezni."

Méhes Tibor:

"Az első félidőben játékban jobbak voltunk, megvoltak a lehetőségeink, de csak egyet tudtunk gólra váltani. Érthetetlen módon visszavetett bennünket az, hogy vezettünk, a szünet után bent ragadtunk az öltözőben. A Mórahalom második és harmadik gólja szerintem les volt, ezekkel eldöntötték a mérkőzést. Három alapemberünk hiányzott, ezt pedig nem bírjuk el, tovább tart a vesszőfutásunk, a szegény embert még az ág is húzza. Nem állunk neki keseregni, dolgozunk tovább, annyi pontot akarunk szerezni, hogy életben tartsuk a reményeinket tavaszra."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.