Sport

Ugrai Panna a Héraklész programban

Ugrai Panna a Héraklész programban

2017. szeptember 20., szerda
Ugrai Panna a Héraklész programban

A tehetséges úszót, Ugrai Pannát beválogatták a MOB – Héraklész programjába, mely fiatal sportolókat karol fel, és segíti hozzá akár az országos versenyekhez. A Hód Úszó SE sportolója számára ez azt jelenti, hogy egyre komolyabban számítanak rá.

„Az új utánpótlás-nevelési stratégia első elemeként 2001-ben 13 sportággal indult el a Héraklész Bajnokprogram, mely mára már húsz olimpiai sportágat menedzsel: asztaliteniszt, atlétikát, birkózást, evezést, jégkorongot, judot, kajak-kenut kézilabdát, kosárlabdát, ökölvívást, öttusát, röplabdát, sportlövészetet, súlyemelést, teniszt, női és férfi tornát, triatlont, úszást, vívást és vízilabdát. „A Bajnokprogram jól definiálható szakmai feladata szerint a felnőtt kor küszöbére olyan versenyzőket kell felnevelni, akik elérik a korosztályos nemzetközi színvonalat. Ezt a feladatot az egyéni sportteljesítmény növekedésének szenzitív időszakában, a 14-18 éves kor között lehet leghatékonyabban megvalósítani. Ennek elérése érdekében ebben a korosztályban kiemelt feladat a rendszeres, folyamatos képzés biztosítása. A projekt ennek megfelelően a legtehetségesebb 14-18 éves sportolók eredményes, hosszú távú pályafutásának kezdeti szakaszát segíti, elsősorban rendszeres edzőtáborok és keretedzések biztosításával, a programokat irányító főállású edzők foglalkoztatásával, valamint tudományos mérésekkel és vizsgálatokkal” –írja a nupi.hu.

Ugrai Panna

a 2016-os eredményeivel érte el azt, hogy beválogassák a programba. A figyelemre méltó ranglistás eredményei miatt vehet részt a képzésen, a program első állomása pedig, egy október 23-tól november 2-ig tartó edzőtábor lesz, amelynek a helyszíne még nem biztos. A program keretében verseny úszódresszt is kap a Hód-Úszó Se versenyzője, így jelenleg a méreteit kell majd leadni ehhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.