Sport

A félelmet legyőzni a legnagyobb dicsőség + FOTÓK

A félelmet legyőzni a legnagyobb dicsőség + FOTÓK

2017. augusztus 30., szerda
A félelmet legyőzni a legnagyobb dicsőség + FOTÓK

A Hód Úszó SE szervezésében júniustól egész nyáron, úszó tanfolyamokon lehetett részt venni azoknak az apróságoknak, akik szerettek volna megtanulni úszni, vízi biztonságot szerezni, illetve felkészülni az általános iskolában már kötelező úszás órákra. Két olyan gyermek is volt Bajusz Andi egyik csoportjában, akik annyira rettegtek a víztől, hogy bele se mertek csobbanni. A második tíz alkalom után azonban már bátran szelték a hullámokat a hódmezővásárhelyi strandon.

A tanfolyamok júniusban kezdődtek, és tíz alkalmasak voltak. Kezdő és haladó csoportokba dolgozhattak a gyerekek. A Hód Úszónál egész nyáron, folyamatosan indultak tanfolyamok mostanáig, mert igény volt rá. A tanfolyamokat

Ádándi-Kiss Gyula

kezdte, majd

Rozanovic Ádám, Szabó Tamás, Béres Csaba

és

Bajusz Andi

tartotta felváltva. Az oktatások alkalmával a kezdőknél a vízbiztonság megszerzése és úszásnemek alapmozgásainak megtanulása a cél, a haladóknál pedig a mozgások összehangolása, a levegővétel és a technika csiszolása a cél. A korosztályt tekintve 5 éves kor az alsó korhatár. A nyáron sok olyan gyermeket is hoztak, akit az iskolai úszáshoz szerettek volna felkészíteni a szülők, hiszen általános iskolában kötelező a testnevelés órák keretében úszáson részt venni. „A tanfolyamokra nem csak olyan gyerekeket hoznak, akik szeretik a vizet, hanem olyanok is, akik félnek a víztől. A legnagyobb kihívás ezekkel a gyermekekkel dolgozni, hisz a vízbiztonság megszerzése senkinek sem megy elsőre, nem hogy olyannak, aki fél is a víztől. A félelmet ebben az esetben le kell győznie. A Hód Úszónál az is fontos, hogy minden gyerek mosolyogva szálljon ki a medencéből minden oktatás után.” – mesélte Bajusz Andi, a Hódok edzője.

Csigó Tamara

két tanfolyamon vett részt, kezdőben és haladóban is. Tamara borzasztóan félt a víztől, szinte remegett, amikor meg kellett közelítenie a medencét. Most már azonban nem fél, hogy elsüllyed, sőt, bátran ugrott még fejest is. A gyors úszás lett a kedvence, de a siklást is szereti, azonban a hátúszással még kicsit hadilábon áll. A kilenc éves kislány elmondta, ha véget ér a tanfolyam, lehet, hogy folytatni fogja az úszást.

Kiri Petrik

is nagyon tartott attól, hogy a víz alá merüljön. A második tíz napos tanfolyamon tanultak után pedig már azt mondta: megszerette az úszást. Megtanulta a hátúszást, a siklást, a mellúszást, de mégis a gyors lett a kedvence. Erősen fontolgatja, hogy később esetleg edzés szintjén is a Hódokat erősítse. Akik tanfolyamon részt vettek, vagy már alap úszástudással rendelkeznek azoknak szeptember 5.-èn 16:30-kor van jelentkezés az uszoda aulájában, és edzés formájában folytathatják a munkát megszerzett tudásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.