Sport

Labdarúgás: kellemes emlékekkel kezdett dolgozni a Szeged-Grosics másodedzője

Labdarúgás: kellemes emlékekkel kezdett dolgozni a Szeged-Grosics másodedzője

2017. június 26., hétfő
Labdarúgás: kellemes emlékekkel kezdett dolgozni a Szeged-Grosics másodedzője
szeged_201107_gs

Korábban már dolgozott Szegeden az egykori válogatott labdarúgó, most pedig a Szeged 2011-Grosics Akadémiánál munkába álló Supka Attilát segíti Híres Gábor.

A kilencvenes évek végén dolgozott a Szegedi EAC-nál

Híres Gábor

: az NB III-as, roppant fiatal együttes vezetésével feljutott a másodosztályba, ám a történet itt véget ért, hiszen a csapatot 1998-ban visszaléptette a tulajdonos,

Bereczk Imre

, így Híres Gábor szegedi szerepvállalása is befejeződött. Egészen 2017-ig, amikor

Supka Attila

, a Szeged 2011-Grosics Akadémia újonnan kinevezett vezetőedzője kérte fel segítőjének, így ásodedzőként újból a szegedi futballért dolgozhat a következő szezonban. "Nagy örömmel jöttem Szegedre, nagyon szerettem a városban dolgozni. Gyerekekből csináltam egy csapatot, hiszen 18.7 volt az átlagéletkor és feljutottunk az NB II-be. Nagyon sajnálom, hogy úgy alakult, Bereczk Imre kiszállt a futballból. Véleményem szerint, ha bent maradt volna, akkor már rég stadion van Szegeden, és régen NB I-es csapat is van. Nagyon tetszett a szurkolók hozzáállása. Fiatal, szegedi gyerekekkel kellett új csapatot csinálni, kezdetben 50, 100 néző járt a meccsekre, majd mikor elmentem, akkor 1500-2000 néző is megfordult a jó hangulatú meccseinken. Szegednek kell a jó futball, ez egy nagy motiváció volt azt illetően, hogy ismét leüljek, és valami jót alkossak. Supka Attila személye is döntő volt, akivel jó barátságot ápolok, ráadásul a futballról való gondolkodásunk nagyon hasonló. Azt mondom, előfordul, hogy amit ő mond, pontosan azt mondanám én is" - fogalmazott Híres Gábor, aki elmondta, amikor felmerült, hogy közösen dolgozhatnak az edzőként kétszeres magyar bajnok szakemberrel, akkor nagyjából egy percig tartott, míg döntött. "Munkamániás edzőről van szó, én is ebben hiszek, hogy rengeteg gyakorlással sok minden elérhető. Vannak gazdasági különbségek a csapatok között, minőségben is lehetnek egyes játékosok között, de ezt a pályán egy nagyon jó,fegyelmezett csapatjátékkal, sok gyakorlással el lehet ezt tüntetni. Persze, sok fog múlni a játékosokon, hiszen hiába mondunk valamit Attilával, ha azt a játékos nem tartja be, legyen szó bármilyen taktikával. Bízunk abban, hogy a fiatal játékosok megérzik azt, hogy a futballban van jövő, ha pedig ezt megtalálja, és fegyelmezetten betartja az utasításokat, akkor abból csak jó sülhet ki" - fejtette ki Híres Gábor.

szeged_201109_gs

A húszcsapatos másodosztály igen kemény bajnokságot hozott a 2016/17-es szezon során is: a következő szezonról az 59 éves, korábbi középhátvéd elmondta, semmivel sem ígérkezik könnyebbnek, tekintettel arra, hogy legalább nyolc csapat első akar lenni. "Ebből persze az is kisülhet, hogy ezek a csapatok egymás pofozgathatják, egymástól vehetnek el pontokat, ha pedig ebben egy stabil, taktikus, ügyes, jó szellemiségű és felfogású csapatot tudunk csinálni, akkor sok minden lehet ebből a szezonból" - nyilatkozta Híres Gábor, aki Supka Attilával közösen június 21-én már edzést vezényelt a keret tagjainak. Mint kitért rá, különösebb extra feladatok nélkül telt az első nap, de a futballisták már megkóstolták azt, hogy kemény munka vár rájuk, és ahogy vallja, régen sem hullott senkinek sem az ölébe a siker, amiért ma is meg kell dolgozni - ebben abszolút partnerek voltak a kerettagok. Öthetes felkészülést követően július utolsó hétvégéjén már tétmérkőzést játszik a Szeged-Grosics, erről az időszakról Híres Gábor úgy fogalmazott, régen azt mondták, hat hét felkészülés elégnek kell lennie. "Minden csapatnak ennyi idő áll rendelkezésére, ez idő alatt kell megoldani a feladatokat. Minél hamarabb össze kell állnia a csapatunknak, ebben sokat segíthet, ha elkerülnek bennünket a sérülések. Még meg kell ismernünk a játékosokat, ahhoz, hogy felmérjük, milyen taktikát alkalmazhatunk" - zárta a Szeged-Grosics másodedzője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.