Sport

Labdarúgás: nem hozott szerencsét az újrajátszás, kikapott Soroksáron a Szeged-Grosics

Labdarúgás: nem hozott szerencsét az újrajátszás, kikapott Soroksáron a Szeged-Grosics

2017. május 17., szerda
Labdarúgás: nem hozott szerencsét az újrajátszás, kikapott Soroksáron a Szeged-Grosics
szeged_2011_csakvar02_gs

Hiába egyenlített Klausz László együttese a második félidőben, a csereként beálló Bajzát Péter eldöntötte a három pont sorsát.

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában villámlás miatt kellett félbeszakítani a Soroksár - Szeged-Grosics találkozót 3-1-s hazai vezetésnél és a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága döntése értelmében 0-0-ról kellett megismételnie a feleknek az elhalasztott találkozót. Ezzel új esélyt kapott Klausz László csapata, ám rémálomszerűen kezdődött számukra a találkozó, Sándor István kapott labdát a tizenhatoson belül, megkerülte Jagodicsot, aki csak lerántani tudta, ezért a játékvezető tizenegyest ítélt. A végrehajtó a gólkirályi címre hajtó Lovrencsics Balázs volt, aki higgadtan lőtte ki a sarkot, 1-0. Ez nagy lendületet adott Lucsánszky Tamás együttesének, az első tíz percet nagyon megnyomta a Soroksár, a kilencedik percben Szántainak először kellett bravúrt bemutatnia, miután Sándor próbálkozott a szegedi ötösről, de a szegedi kapus a helyén volt és lábbal hárított. Az első negyedóra rohamai után felvette a ritmust a vendég gárda, a 22. percben Geiger előtt adódott lehetőség, ám a hazai védők blokkolták a kísérletet. A 34. percben ismét Szántai került főszerepbe, egy beadás után újfent Sándor veszélyeztetett, a szegedi kapus óriási bravúrral tolta szögletre az erős és közeli fejest. Az eredmény már nem változott az első játékrészben, így 1-0-s soroksári vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második játékrész elején itt is, ott is adódtak kisebb lehetőségek, de komoly gólhelyzet nem alakult ki. Klausz László a félidő derekán rövid időn belül meghúzta mindhárom cseréjét, amely meg is hozta az eredményt. A 75. percben egy rossz Jova Levente kifutás után Geiger elé került a labda, aki húsz méterről emelte át a soroksári kapust, 1-1. Lucsánszky Tamás a szegedi egyenlítésre kettős cserével reagált és nagyon bejött neki ez a húzás. Bajzát Péter két perccel azután hogy pályára lépett már be is vette Szántai kapuját: a rutinos játékos a leshatárról indult be a szegedi védelem mögé és hat méterről higgadtan gurított a vendég kapuba. Ezután az eredmény már nem változott, így a feljutásra pályázó Soroksár begyűjtötte a három pontot. Klausz László csapatára a hétvégén sem vár könnyű feladat, hiszen a szintén első osztályú álmokat dédelgető Kisvárda ellen lépnek pályára.

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző
2017. május 17., 17.30
Soroksár SC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Bogár Gergő * Asszisztens: Horváth Róbert, Berettyán Péter
2
-
1

Merkantil Bank Liga NB II. 33. forduló

Soroksár SC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 2–1 (1-0)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Bogár Gergő (Horváth Róbert, Berettyán Péter).

Soroksár:

Jova - Valencsik, Gengeliczki, Silye, Lorentz, Szilágyi P. (Bajzát, 76'), Fülöp (Nagy O., 86'), Peszmeg (Huszák, 76'), Sándor I., Csilus, Lovrencsics B.

Vezetőedző:

Lucsánszky Tamás.

Szeged-Grosics:

Szántai - Geiger, Horváth A., Coroian (Hegedűs, 69'), Jagodics, Farkas M., Farkas A., Povázsai (Pászka, 56'), Achim, Zabari, Zádori (Balogh G., 62').

Vezetőedző:

Klausz László.

Gól:

Lovrencsics B. (2' - tizenegyesből), Bajzát (78') ill. Geiger (75')

Sárga lap:

Valencsik (57'), Bajzát (87') ill. Jagodics (61'), Balogh G. (89') Klausz László (a nemzetisport.hu nyomán):

"Négy játékosom hiányzott, de a Soroksár ennyivel jobb volt. Örömteli, hogy hat fiatal lépett pályára nálunk, és nem okoztak csalódást. Célunk, hogy jövőre beépítsük őket a csapatba."

Online közvetítésünk

VÉGE.

90+3'
Itt a vége, megnyeri az elhalasztott mérkőzést a Soroksár.
90'
Három percet hosszabbít Bogár Gergő sporttárs.
89'
Balogh Gusztáv is besárgul, nyakánál fogva rántja le Csilust, jogos a lap.
87'
Bajzát akasztja Farkas Márkot, sárga lap a jutalma.
84'
A hazaiak is végrehajtják utolsó cseréjüket, Fülöp Noel jön le a pályáról és Nagy Olivér érkezik a hajrára.
82'
Silye szerez labdát a szegedi térfélen, megjátssza Bajzátot, aki kapura is lő, azonban Farkas Márk blokkján lelassul a labda, így nem okoz gondot Szántainak.
78'
GÓL! Ez a csere nagyon bejött. Bajzát Péter lép be a védelem mögé, majd hat méterről higgadtan gurítja el Szántai mellett a labdát, egyenesen a kapuba, 2-1.
76'
Kettős cserével reagál a szegedi egyenlítésre Lucsánszky Tamás, Huszák és Bajzát érkezik a pályára Peszmeg és Szilágyi megy le.
75'
GÓL! Egyenlít a Szeged-Grosics! Jova mozdul ki rosszul a kapujából, elüti Horváth Attila elől a labdát, de pont Geiger elé, aki húsz méterről emeli a soroksári kapuba a játékszert, 1-1.
72'
Veszélyes helyről végezhet el szabadrúgást a hazai csapat, Silye áll oda a szabadrúgáshoz, azonban a lövése elhal a szegedi sorfalban.
70'
A friss ember rögtön akcióba is lendül, a leshatárról lép ki a bal oldalon, élesen lövi be a labdát középre, de Gengeliczki tisztázni tud.
69'
Utoljára változtat Klausz László, Coroian helyére Hegedűs Martin érkezik az utolsó húsz percre.
68'
Csilus lő 25-ről, de nem okoz gondot Szántainak.
62'
Második cserelehetőségét is kihasználja Klausz László, Balogh Gusztáv érkezik Zádori helyett.
61'
Jagodics is sárga lapot kap, miután lerántja Lovrencsicset a szegedi térfélen a szögletzászlónál.
57'
Valencsik sárgul be, miután szabálytalankodik Zádorival szemben a középpályán.
56'
Cserél Klausz László, Povázsai helyén Pászka Lóránd folytatja.
54'
Lovrencsics játszik össze Sándorral, utóbbi próbálja célba venni a szegedi kaput, ám a szegedi védők újfent tisztázni tudnak.
52'
Szöglet után veszélyeztet a Soroksár, Silye beadását Gengeliczki fejeli nyolc méterről kapu fölé.
50'
Zádori kezd egyéni akcióba, három ember között cselezget, majd célba veszi Jova kapuját, azonban a lövés egyenesen a hazai kapus kezében landol.
49'
Lovrencsics készíti le fejjel Sándornak lövésre a labdát, de Farkas Márk résen van és még a lövés előtt elpiszkálja az érkező soroksári játékos elől.
46'
Elkezdődött a második játékrész, egyik csapat sem cserélt a szünetben.

SZÜNET.

45'
Nem hosszabbít a játékvezető, egy korai tizenegyes góllal vezet a Soroksár a szünetben.
38'
Ismét a Szeged veszélyeztet, Coroian teker középre egy bal oldali szögletet, Farkas Márk fejeli vissza középre a hosszúról, Geiger veszi célba Jova kapuját, de blokkolják a hazai védők a lövést.
34'
Újabb Szántai bravúr! Fülöp Noel adja be jobbról a labdát, Sándor érkezik rá fejjel, az ötösről nagy erővel fejeli kapura, a szegedi kapus azonban szögletre üti a labdát.
33'
Peszmeg lódul meg nagy lendülettel, Jagodics szabálytalanul tudja csak megállítani a szegedi kaputól mintegy 30 méterre. Sándor íveli középre a szabadrúgást, Farkas Márk fejjel azonban tisztázni tud.
22'
Megvan az első szegedi kapura lövés, Geiger Norbert 23 méterről veszi célba Jova Levente kapuját, Gengeliczki blokkolja a kísérletet és szögletre pattan a labda.
15'
Az első tíz perc komoly soroksári rohamai után kiegyenlítettebbé vált a találkozó, a szegediek is kezdik felvenni a mérkőzés ritmusát.
9'
Szántai mutat be hatalmas bravúrt, Sándor lő az ötös sarkáról, a szegedi kapus lábbal hárítja a gólba tartó lövést.
7'
Csilus indítja Szilágyit a jobb oldalon, aki Lovrencsics irányába centerez, a csatár azonban lemarad a beadásról.
2'
GÓL! Nem kellett sok az első hazai találathoz, Szilágyi játssza meg a mellette felfutó Sándor Istvánt, aki megkerüli Jagodicsot. A szegedi védő csak szabálytalanul tudja megállítani a tizenhatoson belül a soroksári játékost, a játékvezető büntetőt ítél, Lovrencsics Balázs pedig értékesíti, 1-0.
1'
Elkezdődött a találkozó, a Szeged-Grosics tiszta fehérben, a hazaiak szokásos sárga-fekete szerelésükben lépnek pályára.

17.25

Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics soroksári vendégjátéka.

A mérkőzés 17.30-kor kezdődik Bogár Gergő sípszavára.

A mérkőzés elé

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában 61 percnyi játékot engedélyezett a csapatoknak az időjárás, mielőtt Bogár Gergő játékvezető félbeszakította a mérkőzést a villámlásra és szakadó esőre való tekintettel. A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága úgy határozott, hogy a találkozót teljes egészében, 0-0-s állásról kell megismételnie a feleknek. A félbeszakított találkozón a Soroksár két gyors góllal hamar előnyre tett szert, majd Germán tizenegyesből szépített, de arra is azonnal érkezett a válasz, így 3-1-re vezetett Lucsánszky Tamás együttese. A Soroksárnak továbbra is reális esélye van a feljutásra, nekik tehát életbevágóan fontos, hogy a megismételt találkozón három pontot szerezzenek. A Szeged-Grosicsnak nem lesz könnyű dolga, kemény hét közepén jár az együttes, a Soroksár elleni mérkőzés után vasárnap, szintén a feljutásért harcoló Kisvárda vendége lesz Klausz László együttese.

Farkas Márk, a csapat védője portálunknak elmondta

, bár fáradt a csapat, összeszedik magukat és igyekeznek megoldani ezt a nehéz szituációt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.