Sport

Labdarúgás: mindhárom pontot elvitte a Makó Algyőről + FOTÓK

Labdarúgás: mindhárom pontot elvitte a Makó Algyőről + FOTÓK

2017. május 6., szombat
Labdarúgás: mindhárom pontot elvitte a Makó Algyőről + FOTÓK
algyo-mako037kf

Kétgólos előnybe került a szünet után a Makó, és ugyan az Algyő szépíteni tudott, de az egyenlítésre már nem futotta erejéből.

Kiélezett csatát ígért az Algyő-Makó mérkőzés, a listavezető számára nem ígérkezett könnyűnek az algyői délután. A hagymavárosiak kezdték jobban a meccset, bár ziccert nem tudtak kialakítani, de többször is odakerültek az algyői kapu elé. A hazaiak először

Kalapács Zoltán

szabadrúgásával veszélyeztettek mintegy húsz perc elteltével - az első félidő folyamán ugyan a Makónál volt többet a labda, de ezt a fölényüket nem tudták gólokban is megmutatni, míg az Algyő az idő teltével egyre jobb játékot mutatott. A kiegyenlített mérkőzés első fél óráját követően

Széll Kristófot

ugratták ki, aki

Tombácz Róbertre

vezethette a labdát, és a földre is került a kapus mellett, miután megtolta a labdát, azonban

Bartucz Tamás

játékvezető nem ítélt büntetőt. A töredezett, sok faulttal tarkított találkozó első 45 perce nem hozott gólt - nem úgy a folytatás! Mindössze öt perc telt el, amikor egy szöglet után

Tóth Timotheusz

fejelt a léc alá, így vezetéshez jutott a listavezető, amely gyorsan próbálta "rárúgni" a másodikat is, de ez nem jött össze, így inkább a kontrákra fókuszált ezt követően. A félidő felénél egy újabb pontrúgás hozta meg a gólt a Makó számára, ezúttal

Hacker Bence

vehette le a labdát az ötösön, majd a bal alsóba passzolta azt, 0-2, úgy tűnt, ezzel el is dőlt a meccs. Csakhogy a csereként beállt

Lovas Tamás

gyakorlatilag első labdaérintéséből szépíteni tudott, még ha ehhez kellett

Garamvölgyi Csaba

hibája is, így tartogatott izgalmakat az utolsó negyed óra. Az Algyő meg is érezte, hogy nincs még veszve ez a meccs, és dominálni is tudott az utolsó tíz percben, de

Tóth Martin

fejese, és

Kovács Milán

kapáslövése után sem jött az egyenlítés, így hiába küzdött a végén nagyot

Takács Zoltán

együttese, nem tudott pontot szerezni a listavezetőtől, így a Makó értékes három ponttal távozhatott Algyőről. Ezzel az Algyő a hetedik vereségét szenvedte el a bajnokságban, és amennyiben a Bordány nyerni tud Sándorfalván vasárnap, akkor a hatodik helyről várhatja a folytatást, ellenkező esetben marad ötödik, a jövő héten pedig Kiskundorozsmán javíthatnak Hatvani Józsefék. A Makó huszadik sikerét aratta az idei szezonban, a következő játékhéten pedig a Szentest fogadja a listavezető.

Algyő, 100 néző
2017. május 6., 17.00
Algyő
Makó
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Bartucz Tamás * Asszisztens: Szöllősi Ferenc, Samu László
1
-
2

Csongrád megyei I. osztály, 25. forduló

Algyő SK - Makói FC 1 - 2 (0-0)

Algyő, 100 néző. Vezette: Bartucz Tamás (Szöllősi Ferenc, Samu László).

Algyő:

Tombácz - Szélpál, Sebők, Pénzváltó, Kalapács, Csányi, Lajkó, Daróczi (Tóth M., 73'), Kovács M., Bella (Lovas, 73'), Hatvani (Farkas Sz., 83').

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Makó:

Garamvölgyi - Sirokmán, Hacker, Rakonczai, Vajna (Palotás - a szünetben), Tóth T. (Horváth K., 63'), Bánóczki, Szil, Széll, Varga R. (Solymosi, 87'), Gémes.

Vezetőedző:

Méhes Tibor.

Gól:

Lovas (75') ill. Tóth T. (50'), Hacker (66').

Sárga lap:

Kovács M. (80') ill. Széll (32'). Takács Zoltán:

"Azért bosszús vagyok, mert két pontrúgásból kaptunk gólt. Mezőnyben semmivel nem volt jobb a Makó, de ez most sajnos egy ilyen szezon nekünk. Ettől függetlenül büszke vagyok a játékosaimra, akik mindent megtettek azért, hogy méltó ellenfelei legyenek a tabella első helyén álló csapatnak. Elsősorban az a mi hibánk, hogy a mostani ellenfelünknél lényegesen gyengébb csapatokkal szemben veszítettünk pontokat, a mai teljesítményünkkel ezeket a pontokat meg tudtuk volna szerezni. Ez már nem fog változni ebben a szezonban, igyekszünk tisztességesen lejátszani az idényt. Bosszantó a mai vereség, de ugyanakkor meg is dicsértem a fiúkat."

Méhes Tibor:

"Azt gondolom, minden tekintetben felülmúltuk az Algyőt, Csabi hibája hozta vissza a meccsbe ellenfelünket, a nélkül nem lett volna izgalmas a vége. Jobban be kellett volna fejeznünk a kontráinkat vezetésünk után, de most szűkös is volt a keretünk a ballagások miatt, Kalász Zoltánt pedig pénteken megoperálták. Szerintem hibázott a játékvezető az első félidőben, mert tizenegyest kellett volna kapnunk, az algyői kapust pedig ki kellett volna állítani. Egy ilyen rangadóra egy rutinosabb játékvezetőt kellett volna küldeni."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
VÉGE! Bartucz lefújja, hiába volt az utolsó szakasz az Algyőé, egyenlítenie már nem sikerült a hazaiaknak, így mindhárom pontot megszerzi a listavezető!
90'
Két perc a ráadás a meccs végén.
87'
Még egy makói csere: Varga Richárd helyett Solymosi a hagymavárosiaknál.
86'
Gémes előtt marad ott egy kis szerencsével a labda, majd az ötös bal sarkáról el is lövi azt, de jóval a kapu fölé lő.
83'
Hatvani helyett Farkas Szilveszter áll be a hazaiakhoz a hajrára.
81'
Mi maradt ki!? A szépítő gól óta dominál az Algyő, most egy balról érkező beadásra jutott el a hosszún álló Kovács Milánhoz, aki dropból kapura lőtte, de nem fogott kaput tíz méterről leadott lövése.
80'
Kovács Milán kap sárgát egy, az algyői térfél felénél, az oldalvonal mellett elkövetett faultjáért. Lapokban már egyenlítenek a hazaiak - hogy a gólokban is sikerül-e, az az utolsó tíz perc kérdése!
78'
Tóth Martin fejében maradt az iksz! Kérdéses, hogy egyelőre, vagy lesz-e még lehetősége a hazaiaknak! Egy jobb oldali szögletre robbant remekül a másik hazai csere, aki öt méterről éppen fölé fejelte a labdát, nagy helyzet volt!
75'
GÓÓÓL! Ott a szépítés, Lovas! Gyakorlatilag az első labdaérintéséből el tudja rúgni Garamvölgyi mellett, 1-2! Így még nagyon izgalmas lehet az utolsó negyedóra, nem ülhet rá az eredményre a Makó!
73'
Kettős algyői csere: Bella és Daróczi megy le, Lovas és Tóth Martin áll be a hazaiakhoz. Fogy az idő az Algyő számára, hogy legalább egy pontot itthon tartson Takács Zoltán együttese.
66'
GÓÓÓÓÓL! Megduplázza az előnyét a Makó! Megint egy középre érkező pontrúgás, Hacker átvette az ötösön, majd közelről a bal alsóba kotorta, 0-2!
65'
Megint egy szöglet után kell védenie Tombácznak! Ezúttal jobbról érkezik a labda, amit pont Varga elé csúsztatnak, akinek lövését újabb szögletre tolja a hazaiak kapusa!
63'
Cserél a Makó, lejön a gólszerző Tóth, aki helyett Horváth Károly áll be a vendégekhez.
61'
A gól után nyomott a Makó, de nem jött a második gól, azóta pedig visszatért az első félidei sodrásba a találkozó: makói mezőnyfölény ugyan, de kiegyenlített találkozó.
55'
Tombácz úszik a levegőben Gémes, a tizenhatos vonaláról leadott szabadrúgása után.
50'
GÓÓÓÓÓL! Vezet a Makó! Egy pontrúgás hoz változást a meccsbe, a bal oldali szögletre Tóth Timotheusz érkezik középen, és a léc alá csúsztatja a labdát az algyői védők gyűrűjében, 0-1!
46'
Vajna nem jött ki a folytatásra, akinek a helyét Palotás veszi át a második félidőre.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyet cserélt a Makó.
SZÜNET
45'
Minimális hosszabbítás után ér véget az első félidő: bár a Makónak több veszélyes lehetősége volt, de nem hozott gólt az első 45 perc. Az eddig látottak alapján sorsdöntő lehet, hogy ki szerzi majd az első gólt.
41'
Csányi lapos lövése csorog el a makói kapu mellett. Az utóbbi tíz perc sajnos kevésbé szól a futballról, az viszont kulcskérdés lehet, hogy marad-e a 0-0 a szünetig.
37'
Bánóczki lövi ki Kovács Milánt a sorfalból egy szabadrúgással: rövid ápolás után folytatni tudja az algyői. Továbbra is sok a fault, ritkán alakul ki folyamatos játék, egyúttal egyre paprikásabb is a hangulat a pályán és azon kívül is.
32'
Ezen még fognak vitatkozni! Egy remek kiugratás után Széll vezethette Tombáczra a labdát, majd elesett a kapus mellett. Kicsit össze is szólalkozott a kapus és pár makói játékos, végül Bartucz játékvezető végül Széllnek ad sárgát műesésért, nincs büntető!
30'
Egy szabadrúgás-figura után, amit Széll gurított le a társnak, a jobbról, élesen belőtt labda az oldalhálóban köt ki. Tombácz rajta volt a röviden. Az első fél óra alatt bár a Makónak több lehetősége volt, de ziccere nem.
27'
Sebők fejese töri meg azt a kis szünetet, ami az utóbbi percekben jellemezte a meccset: egy jobb oldali beadás után bántóan egyedül maradt középen a hazaiak csékája, azonban fejese pont középre, Garamvölgyi kezébe érkezett.
22'
Ez veszélyes volt: gyorsan fejlődött fel az Algyő támadása, majd Bella szinte az alapvonalról guríthatott középre, de megelőzték az érkező Hatvanit, majd ha kicsit nehézkesen is, de tisztáz a makói védelem.
19'
Az első algyői lehetőség: egy jó helyről járó szabadrúgást Kalapács laposan tűzött kapura, lapos lövése ha kevéssel is, de elment a bal kapufa mellett. Sok a fault, töredezett a játék -nem mondható durvának egyébként, de elvétve alakul ki folyamatos játék.
15'
Gémes húszméteres szabadrúgását öleli magához Tombácz - egyelőre komolyabban nem tudta megtornáztatni a hazaiak kapusát a csatár. Többet birtokolja a labdát a Makó, az Algyő játékában több a pontatlanság.
9'
Az első komolyabb védés: egy algyőiek által megkérdőjelezett szabálytalanság után, amit Csányi követett el, egyből Gémest keresték a vendégek, a hosszú, előrevágott labdát egy pattanás után lőtte rá a makóiak gólzsákja, lapos labdáját azonban Tombácz lábbal fogta.
7'
Újabb vendég próbálkozás: Bella adta röviden Sebőknek az algyői térfélen, a megszerzett labda után Széll szöktette Gémest, aki kicsit kisodródott, nem volt sok területe és ideje, végül blokkolt lövését Tombácz húzta le.
4'
Az első lövés a Makóé: több kemény párharc után végül Széll elé került a labda, aki egy csel után mintegy 18 méterről lőtt ballal, kísérlete azonban a kapu mellett és fölött kötött ki. Sok az ütközés, egyelőre úgy néz ki, az döntő lesz, ki jön ki jobban ezekből a párharcokból.
1'
A hazaiak kezdték a meccset. Az Algyő tiszta fehérben, míg a Makó zöld szerelésben lép ma pályára.
16.54 - Köszöntjük olvasóinkat Algyőről - hamarosan kezdődik a találkozó. A csapatokat enyhén szeles, ám annál borongósabb idő köszöntötte, és az elmúlt napok esőzései ugyanakkor nem látszódnak az algyői, remekül előkészített füves pályán. A mérkőzés Bartucz Tamás sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Nem feltétlenül úgy alakult a tavasz eddig, ahogy azt Algyőn szerették volna: Takács Zoltán együttese két, a tabella alsó régiójához tartozó együttestől is vereséget szenvedett a téli szünetet követően, a legutóbbi fordulóban Kisteleken maradtak alul Pénzváltó Bencéék. Nem lesz egyszerű javítaniuk sem az előttünk álló fordulóban, hiszen a listavezető Makót fogadják - a hagymavárosiak ugyan az idei első körben odahaza kikaptak a Csongrádtól, ám ezt követően még pontot sem veszítettek, és minden bizonnyal sorozatuk folytatásáért lépnek pályára Algyőn. A hazaiak számára távolodni látszik a dobogó, ugyanakkor egy jó hajrával még nem behozhatatlan a hátrány, ellenben mögöttük a Bordány már lőtávolságon belül van, így mindenképpen élvezetes, jó találkozóra van kilátás szombaton!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.