Sport

Labdarúgás: a Csongrád nyerte a tavasznyitó rangadót + FOTÓK

Labdarúgás: a Csongrád nyerte a tavasznyitó rangadót + FOTÓK

2017. március 4., szombat
Labdarúgás: a Csongrád nyerte a tavasznyitó rangadót + FOTÓK
mako_csongrad33_gs

Roppant fontos sikert aratott az őszi bajnok Csongrád a megyeegy első tavaszi fordulójában: Szűcs Róbert együttese az üldöző Makót verte idegenben.

Rangadóval kezdődött a Csongrád megyei I. osztály tavasza: az őszi bajnok Csongrád az első számú üldözőjéhez, a Makóhoz látogatott a 16. fordulóban. A hagymavárosiak bekezdtek a meccs elején: a hatodik percben már a második helyzetüket dolgozták ki, de

Bánóczki Dániel

lövése a kapufán csattant. Éledezett a Csongrád a folytatásban,

Rácz Dezső

is megzörgette a kapufát - majd az első gólra tíz perccel a szünet előttig kellett várnunk, igaz, addig sem unatkoztunk, mindkét kapu előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, azonban az éledező vendégek szerezték meg a vezetést:

Borda Szilárdról

teljesen megfeledkeztek egy bal oldali akció után a hazaiak, aki ezt kihasználva

Garamvölgyi Csabát

is mattolta, 0-1. A félidő végét ismét megpörgette a Makó, de hiába préselte a labdákat a tizenhatoson belülre, vagy annak előterébe, nem volt helye ziccerre. A fordulás után is hasonló tempóban kezdett

Méhes Tibo

r együttese,

Gémes Bence

megindulása után lőtt a kapu fölé - de pár perc elteltével ismét megnyugodott a Csongrád, és gyors kontrajátékával jelezte, hogy bármikor benne van a veszély az őszi bajnokban. Hiába próbálkozott a Makó, amely irányította a meccset, de ziccereket nem tudott kidolgozni ebben az időszakban - nem úgy a Csongrád, amely a sokadik kontrája után

Szabó Márk

külsős lövésével megduplázta az előnyét a félidő felénél, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a meccset. A hátralévő mintegy 25 perc alatt ugyan rohamozott a Makó, de rendre jól állt a lábán a csongrádi védelem - így hát hiába kezdett aktívabban a Makó, gól nélkül maradt, és kikapott a Csongrádtól, így

Szűcs Róbert

tanítványai hat pontra növelték előnyüket a tabella élén. Ezzel a Makó nehéz helyzetbe került a folytatásban, Gémes Bencéékre a következő hétvégén a Bordány vár majd, míg a Csongrád hazai környezetben a Kiskundorozsmát fogadja a 17. fordulóban - immáron komolyabb előnnyel a tabella élén állva.

Makó, 200 néző
2017. március 4., 14.30
Makó
Csongrád
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Csöngető Endre •* Asszisztens: Kőhalmi Attila, Virág András Barnabás.
0
-
2

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 16. forduló

Makói FC - Csongrád TSE 0 - 2 (0-1)

Makó, 200 néző. Vezette: Csöngető Endre (Kőhalmi Attila, Virág András Barnabás).

Makó:

Garamvölgyi - Sirokmán, Kalász, Tóth T., Vajna (Palotás, 77'), Solymosi (Hacker, 60'), Bánóczki, Szil, Rakonczai, Gémes, Széll.

Vezetőedző:

Méhes Tibor.

Csongrád:

Bíró - Mészáros M., Huszka, Szabó M. (Nagy A., 86'), Bakos, Budai, Bodor, Bálint A. (Hortobágyi, 90+1'), Borda, Nagy Á. (Juhász S., 70'), Rácz D. (Maszlag (57').

Vezetőedző:

Szűcs Róbert.

Gól:

Borda (35'), Szabó M. (65')

Sárga lap:

Solymosi (34'), Bánóczki (45') ill. Nagy Á. (28'), Rácz (57'). Méhes Tibor:

"Az első negyed órában nekünk voltak komoly lehetőségeink, de nem volt szerencsénk, hiába ment már túl a kapuson is a labda, nem rúgtunk gólt. Ezekből minimum egyet be kellett volna rúgnunk, és akkor más a leányzó fekvése, nem kellett volna mennünk az eredmény után. Ettől függetlenül nagyot hibáztunk az első gólnál. A második félidőben a szokásos koreográfia zajlott, mentünk az eredmény után, de nem sikerült semmi. Ha holnap reggelig játszunk, akkor sem rúgtunk volna gólt. A kapu előtt pontatlanul játszottunk, a Csongrád csak rombolt a második félidőben, de nincs ezzel probléma, én is ezt csináltam volna a helyükben. Csatát vesztettünk, de háborút nem."

Szűcs Róbert:

"Nem volt értelme beállni védekezni. Az elején egy kicsit megleptek bennünket a háromcsatáros játékkal, az picit megzavart minket, a gól megnyugtatott bennünket, utána uraltuk a meccset. Nem befolyásolt semmit ez a meccs, persze örülünk neki, nem sokan fognak nyerni Makón, de ugyanúgy dolgozunk tovább."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
Itt a vége! Nyer a Csongrád, ezzel egy öles lépést tesz a bajnoki cím felé - legalábbis hatpontosra növeli előnyét az élen!
90+4'
Huszka lő egyet még távolról: nem megy eléggé sarokra, Garamvölgyi kivédi.
90+1'
Még egy vendég változtatás: Bálint Attila helyére Hortobágyi Dominik áll be.
90'
Három percet tesz rá a meccs végén Csöngető.
86'
Cserél a Csongrád: a második gól szerzője, Szabó Márk megy le, a helyére pedig Nagy Attila áll be az utolsó percekre.
82'
az utolsó tíz percen belül járunk: talán ha még most lőne egy gólt a Makó, azzal lenne esélye legalább az egyik pontra: bár kezdeményezőbb a hazai együttes, de ziccerig nem tud eljutni.
77'
Makói csere: Vajna helyett Palotás a pályán a folytatásban.
76'
Ezt egy picit elrontotta most a Csongrád: Rakonczai maradt lent a felezőnél, de néma maradt a síp, így Juhász mellett két csapattársa is kísérte a kontrát, miközben csak egy makói védő állt velük szemben, de a keresztpassz után a visszazáró Bánóczki szögletre ment. Az asszisztens ugyan lest jelzett, de Csöngető megadja a szögletet: Szabó ugyan meg tudja csúsztatni, de elmegy a kapu előtt keresztbe a labda.
73'
Bakos marad lent egy hazai akció után: sokáig ott kevergetett a vendégek tiznhatosánál a Makó, de nem talált rést a védelmen a hagymavárosi csapat. Bakos közben visszatér a pályára, ezzel kiegészül a Csongrád.
70'
Cserélnek a vendégek: Nagy Ádám helyét Juhász Sándor foglalja el.
65'
GÓÓÓÓÓÓL! Mi több, ez már még jobb a listavezetőnek! Egy gyors kontra után Szabó Márk veheti át védője mellett a labdát a tizenhatoson belül, igazít egyet, majd jobb külsővel elperdíti bekkje és Garamvölgyi mellett is, 2-0 a Csongrádnak! A félidő fele még hátra van - van-e innen visszaút a Makónak?
64'
Bánóczki lő ballal távolról, de pont középre érkezik a labdája, ezt könnyedén fogja Bíró. Nem tud ritmust váltani a hazai együttes, ez pedig a Csongrádnak egyelőre tökéletes.
60'
Cserél a Makó is: Solymosi helyett Hacker jön a pályára, mindez szerkezetileg is változást von maga után, hisze támadó helyett védőt küldött a pályára Méhes Tibor.
57'
A csongrádi támadó nem sieti el a lejövetelt: ezért még mielőtt elhagyná a pályát, lappal bünteti őt Csöngető.
57'
Először Szűcs Róbert nyúl bele a meccsbe: Rácz Dezső helyére Maszlag Tibor áll be a vendégekhez.
55'
Mezőnyjáték az utóbbi percekben: a Makó nagyon nekiugrott ellenfelének, azonban ebből nem tudott komolyabb lehetőségekig eljutni.
50'
Egy villámgyors csongrádi kontra végén ugyan Szabó Márk elrontja a ziccert, de már les miatt megállította a játékot a bíró: mindenesetre a kezdeti hazai rohamokra egy remek kontrával válaszolt a Csongrád.
47'
Rögtön egy hazai helyzet, Gémes indult meg a félpályától, a kapuig viszonylag szabad útja volt, de a tizenhatos előteréből fölő lőtt.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik csapat sem változtatott. A szél sem fordult meg, így a második félidőben a Csongrád támad majd széllel szemben.
SZÜNET
45+1'
Minimális hosszabbítás után ér véget az első félidő: ugyan jobban kezdett a Makó, de mégis a Csongrád vezethet 45 perc után.
45'
Bánóczki kap sárgát még a szünet előtt, miután elvégezne egy olyan bedobást, amit a Csongrádnak ítélt Csöngető.
43'
Beszorul a Csongrád: több szögletet is elvégezhet a Makó, az akció végén Sirokmán labdaátvételével otthagyja védőjét, de közeli lövését blokkolták. Kicsit visszább húzódtak a vendégek - teljesen érthetően, nekik nagyon jó lenne az eredmény a szünetre.
35'
GÓÓÓÓL! Vezet a Csongrád! Megint egy oldalról belőtt labda, amire érkezett Borda, itt már tehetetlen volt Garamvölgyi is, megszerzik a vezetést a vendégek!
34'
Solymosi is besárgul, egy felezőnél elkövetett fault után.
33'
Megint egy bedobás, úgy látszik, ma ezek a legveszélyesebbek! Borda került helyzetbe a belőtt labda után, de lövése elzúgott a kapu előtt keresztbe.
28'
Nagy Ádámé a meccs első sárgája, aki a makói tizenhatos oldalvonalánál rántja le ellenfelét.
24'
Bakos 25 méteres szabadrúgását védi könnyedén Garamvölgyi. Kiegyenlítettebbé vált a meccs, ám egyúttal egyre több az apró, vagy éppen keményebb fault is.
18'
Helyzetre helyzettel válaszol a Csongrád: Nagy Ádám kapott egy kiváló labdát a bal oldalon, majd visszavette azt a hazaiak tizenhatosánál, a hosszún érkező Szabó Márk pedig egy átvétel után lőtt, amit Garamvölgyi tolt fölé. A szöglet után felszabadul a hazaiak kapuja.
15'
Lüktető, jó meccs, megint egy nagy Bíró-védés! Ismét egy bedobás után Gémes rázta le két védőjét is, majd befele húzva addig kereste a helyet a lövésre, amíg meg is találta azt, lapos löketét, azonban Bíró oldalra ütötte.
12'
Van már kapufája a Csongrádnak is! Egy bedobás után Rácz forgatta be, majd esernyőzte át ellenfelét, a lehulló labdát pedig a rövid sarokból lőtte volna kapásból, de ez is a kapufáról jön vissza.
6'
Ez még komolyabb volt! Bánóczki lapos, bal összekötő helyről ellőtt labdájához ujjheggyel ér hozzá Bíró, így a bal kapufa tövén csattan a labda, a kipattanó pont Bíróhoz csorog vissza. Egyelőre a Makó jobban elkapta a ritmust.
4'
Nagy tempóban kezdenek a csapatok, az első helyzet pedig a Makóé: egy balról beívelt labda kicsit megzavarta a csongrádi védelmet, a lecsorgót Rakonczai ugyan rosszul találta el, de pont így került solymosi elé, aki a kapuval szemben állva, mintegy nyolc méterről, dropból fölé lőtt.
1'
A hazaiak kezdték a meccset. A Makó világoszöldben, míg a Csongrád szükre szerelésben lép pályára.
14.23 - Köszöntjük olvasóinkat Makóról! Hamarosan kezdődik a forduló, és talán a tavasz rangadója, amelyet műfüves pályán fognak lejátszani: a tavaszias időt igen erős szél is kíséri, de egyébként ideális futballidő fogadta a csapatokat. A mérkőzés Csöngető Endre sípszavára 14.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.