Sport

Labdarúgás: kiegyensúlyozottabb lenne az Algyő tavasszal

Labdarúgás: kiegyensúlyozottabb lenne az Algyő tavasszal

2017. március 2., csütörtök
Labdarúgás: kiegyensúlyozottabb lenne az Algyő tavasszal
sandorfalva_algyo52_gs

Hétvégén elkezdődnek a Csongrád megyei I. osztály küzdelmei: az ötödik helyen telelő Algyő SK az idény második felében azokon a meccseken javulna, amelyeket az ősszel nem tudott megnyerni. Takács Zoltánnal, a csapat vezetőedzőjével beszélgettünk az idény rajtja előtt.

Március első hétvégéjén már éles bajnoki vár a Csongrád megyei I. osztályú csapatokra is: a folytatást az ötödik helyről várhatja a tavalyi ezüstérmes Algyő SK. Mint azt

Takács Zoltán

, a csapat vezetőedzője elmondta, felkészülésük a tervek szerint haladt, mindegyik edzőmérkőzésüket a tökéletes állapotban lévő, algyői műfüves pályán játszhatták. A gárda munkáját a sérülések sem nehezítették, csak a hosszabb ideje maródi

Czebe Norbert

, valamint a vádlisérüléssel küzdő új játékos,

Makra Zsolt

nem tudta végezni a munkát a társakkal. Az Algyő mestere azonban úgy látja: csak a bajnokság fogja majd eldönteni, hogy milyennek ítélhető a felkészülésük. Az Algyőre az első négy fordulóban egyaránt olyan meccs vár, amelyre esélyesként futhat ki majd a pályára, hiszen négy olyan csapattal, az UTC-vel, a Szőreggel, a SZVSE-vel és a Sándorfalvával találkoznak, amelyek az utolsó öt hely valamelyikén állnak. "Ezek sem kábítanak el, mert ősszel is megnyertük az első négy mérkőzésünket. Fontos a bajnokság közepe és a vége is, mindazzal együtt, hogy vannak olyan meccsek, amelyek papíron könnyebbnek ígérkeznek. Ősszel is ilyen meccseken hibáztunk, ha ezeken javítanunk a tavasszal, akkor előrébb tudunk lépni a tabellán, ami a célunk is. Fontos a jó rajt, de nem szabad, hogy elvigyen minket a másik oldalra. Vannak olyan csapatok a megyeegyes bajnokságban, akik nem képviselnek nagy játékerőt, de nem nézünk le senkit. Ősszel olyan meccseket vesztettünk el, amelyeket meg kellett volna nyerjünk” - mondta Takács Zoltán, aki hozzátette: a legfontosabb dolguk továbbra is az, hogy építsék csapatukat, amelyhez kilenc új játékos érkezett nyáron. „Ez a csapat jövőre lesz igazán jó. A nyáron érkezettek mostanra megtanulták azt, ami nálunk zajlik, például a játékrendszert. Ez lassan eredményekben is meg kell, hogy mutatkozzon. Zömében fiatal játékosok érkeztek hozzánk, de nem csak az újaktól, hanem a keret többi tagjától is többet várok. Újra össze kellett rakni a csapatot, de azt gondolom, jó úton járunk" – fogalmazott a tavaly nagy csatában ezüstérmet szerzett együttes mestere.

algyo-fk_szeged016kf

Az Algyő vezetőedzője úgy látja, kiegyensúlyozatlanok voltak ősszel, kimondottan jó meccseket követően kimondottan rossz produkciók követtek. „Még nincs meg a kellő összeszokottság, még nem tudunk stabilan, folyamatosan jó teljesítményt nyújtani. Tökéletes példa a Csongrád elleni mérkőzést, ahol egyedüli csapatként legyőztük az őszi bajnokot, majd elmentünk Bordányba és kikaptunk. Nem lebecsülve, és nem kisebbítve a Bordány érdemeit, de nekünk ezeket a meccseket meg kellett nyernünk. Ez már történelem, most már a tavaszra készülünk, és azon leszünk, hogy csapatrészenként és csapatként is stabilizáljuk a teljesítményünket. Merész terveink továbbra sincsenek, csupán az, hogy feljebb lépjünk a tabellán" – tekintett a folytatásra Takács Zoltán. A csapat kerete a télen nem változott jelentősen: Podonyi Norbert volt az egyedüli távozó, míg az érkezők oldalán Makra Zsolt neve szerepel. "Podonyi Norbi egy rutinos, magasabb osztályt is megjárt játékos, az őszi teljesítményével ugyanakkor nem voltam elégedett, 13 mérkőzésen csupán egy gólt rúgott, és nem sok gólpassza volt. Ettől függetlenül nagy mezőnymunkát végzett, csapatunk értékes játékosa volt. Meg fogjuk oldani a pótlását a tavasszal. Anno ifistaként én raktam be őt a felnőtt csapatba. Most az ifjúságiaktól Molnár Szabolcs és Tánczos Bence a felkészülést a felnőttekkel végezte, és remélhetőleg szerepet is kapnak a tavasszal. Azt az utat járhatják, mint Bella Dávid, aki az ifjúsági csapatból került fel, mostanra pedig a felnőttek meghatározó játékosa. Ez a folyamat remélhetőleg a továbbiakban is így lesz, az ifjúságiaknak kellő vonzerő kell, hogy ott van előttük a lehetőség, ha a hozzáállás és a tehetség is megfelelő, akkor nyitva áll előttük a felnőtt csapat kapuja" – tért ki Takács Zoltán a bajnokságában második helyen álló U19-es csapat tehetséges fiataljainak lehetséges szerepére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.