Sport

Másodjára rendezték meg a Déri-kupát

Másodjára rendezték meg a Déri-kupát

2016. november 8., kedd
Másodjára rendezték meg a Déri-kupát
IMG_0430

Óriási lelkesedés, jó szervezés, jó hangulat, sportszerű szurkolás jellemezte az impozáns tárgyjutalmakkal díjazott, másodízben megrendezett Déri-kupa kispályás labdarúgó és asztalitenisz tornát.

A Szegedi Szakképzési Centrumba tartozó iskolák sporttéren való összefogását, egybetartozását szimbolizálta e kiemelt figyelemmel kísért sportrendezvény. A versenyen a Deák Gimnázium mellett az Sz.Sz.C. Vedres, Csonka, Krúdy, Móra valamint a Déri Szakgimnázium és Szakközépiskola legjobb játékosaiból álló diákcsapatai vettek részt. A megnyitó, a Déri 9.B osztályának zenés-táncos megnyitójával kezdődött, Szoboszlai-Boros Adrienn osztályfőnök irányításával. A sportszeretete, az együtt versenyzés kiemelt értékei, a diákok életében betöltött fontossága elismerésének szellemében, a rendezvényt jelenlétével megtisztelte és megnyitotta Angyalné Kovács Anikó, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója. Megnyitójában Puskás Ferenc egyik történetét mesélte el, kiemelve a sportszerű és szabálykövető magatartást. Mindkét sportágban csoportmérkőzésekkel kezdődtek a versenyek, majd a helyosztókat követően, döntőkkel zárultak. A Déri felújított parkettájú csarnokában a focistáktól gyönyörű cseleket, kombinatív megoldásokat láthattak a karzaton helyet foglaló tanulók. Ugyanakkor az intézmény 3 asztalos pingpongtermében, varázsszervákkal és a francia TGV expressz vonathoz hasonló gyorsaságú pörgetésekkel keltették fel magukra a figyelmet a bűvész kezű labdazsonglőrök. Külön köszönet illeti Vargáné Szőke Márta intézményvezető, Hüséné Zsédely Ibolya és Mityók Csaba intézményvezető helyettesek támogatását, hogy rendezvényi védnökséget vállalva segítették a Déri részéről a torna létrejöttét és sikeres lebonyolítását. Emberi és szakmai szempontból ki kell emelni az érintett intézményvezetők pozitív hozzáállását, a tanulókat felkészítő és elkísérőtanárok elhivatottságát. Ezúton emelnénk ki Varga Viktor, Türk Balázs, Vidákovics István, Radóczi Tibor, Popovics Zoltán, Molnár Zoltán, Kinyó László, Kiss András testnevelők szakmai, emberi hozzáállását, akik kiválasztották, motiválták, felkészítették, elhozták és az utolsókig bíztatták tanulóikat a minél eredményesebb szereplés érdekében. Kiemelt köszönet és elismerés illeti Ország Márton, Bernát Péter és Kovács János testnevelők munkáját is, akik csapatszervezői munkájuk mellett a rendezvény sikeres lebonyolításában, levezetésében és versenyrendezői feladatok ellátásában láttak el fontos koordinációs háttértechnikai feladatokat. A tornán, az alábbi eredmények születtek:

Labdarúgás

1. Sz.Sz.C. Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata 2. Móra Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata 3. Deák Gimnázium csapata 4. Vedres Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata 5. Csonka Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata 6. Krúdy Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata

Külön díjazottak:

Legjobb kapus:

Kiss Dominik (Vedres)

Gólkirály:

Godó László (Móra)

Mezőny legjobbja:

Rozs Ádám (Déri)

A Déri győztes csapatának tagjai:

Veszelinov Daniel, Mezei Olivér, Rozs Ádám, Gégény Ádám, Guth Tamás, Rózsa Ábel, Vitos Gergő, Sarnyai Dominik, Bíró Dániel, Kovács Árpád.

Asztalitenisz

Csapat:

1. Déri 1. csapata (Sitkei Bence-Kalla Lajos) 2. Vedres (Barta Balázs-Balogh Milán) 3. Déri 2.csapata(Purák Rajmund-Szűcs Péter)

Egyéni:

1. Kalla Lajos (Déri) 2. Sitkei Bence (Déri) 3. Barta Balázs (Vedres) 4. Purák Rajmund (Déri)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.