Sport

Kajak-kenu: a következő olimpiai ciklusban is támogatja az EDF Démász a Szegedi VE-t + FOTÓK

Kajak-kenu: a következő olimpiai ciklusban is támogatja az EDF Démász a Szegedi VE-t + FOTÓK

2016. november 29., kedd
Kajak-kenu: a következő olimpiai ciklusban is támogatja az EDF Démász a Szegedi VE-t + FOTÓK
kajak-kenu_evzaro018kf

Mint az a klub keddi, évzáró rendezvényén elhangzott: a következő olimpiai ciklusig, azaz a 2020-as, tokiói ötkarikás játékokig meghosszabbították a támogatási szerződést az EDF Démász és a Szegedi Vízisport Egyesület között. Az évzárón köszöntötték a klub 2016-os bajnokait, és szó esett arról is: amennyiben Budapesten rendezik a 2024-es olimpiát, akkor a Maty-ér ad otthont a kajak-kenu versenyeknek.

A szegedi egyesület 2016-os évzáró rendezvényén

Dervarics Attila

, a klub elnöke elmondta, a klubok országos pontversenyén mindkét szakosztály a harmadik helyen végzett, így eredményes esztendőt zárhattak idén, reményei szerint pedig jövőre egy fokot még előre is tudnak lépni ezen a lépcsőn. Kiemelte, fontos az őszinteség is, így a sikertelenségről is szót kell ejteni, hiszen egy évvel ez előtt arról beszélgethettek, hogy akár 4-5 szegedi versenyző is ott lehet Rióban, de minimum két részvétellel számoltak, azonban végül nem jutott ki Rióba egy szegedi sem. "Szándékosan nem kudarcról beszélek, hiszen a három fiatal versenyzőnk,

Matyasovszki Dániel

,

Nádas Bence

és

Birkás Balázs

is nagyon szépen szerepeltek a válogató versenyeken, de a második hely nem elég ahhoz, hogy kijussanak az olimpiára.

Vajda Attila

esetében bekövetkezett az a törvényszerűség, amit mindig is tudtunk, hogy előbb-utóbb be fog következni, hogy jön a trónkövetelő, 12 éves uralkodása után kénytelen volt átadni a lehetőséget az új generációnak" - fogalmazott Dervarics Attila, aki úgy folytatta:

Kárász Anna

esetében másról volt szó, hiszen egy vezetői döntés akadályozta meg abban, hogy ott legyen Rióban, ezt továbbra is szakmaiatlan döntésnek tartják, ebből a tapasztalatból pedig a klubvezetésnek is tanulnia kell, így hozzá kell szoktatniuk a versenyzőket ahhoz, hogy a vízen nem számíthatnak külsős segítségre. Úgy folytatta, egyesületük célja, hogy a hozzájuk kerülő fiatalokat eljuttassa oda, ahova tehetséges és szorgalma alapján alkalmas, de egy jó egyesület ismérve az is, hogy elismerik a közösségért végzett munkát, így reméli, hogy a szegedi klub is ebbe a körbe tartozik, egyúttal köszönetet mondott a támogatóknak, akik megteremtik azt a biztos hátteret, ami nélkül nem végezhetnének eredményes munkát.

kajak-kenu_evzaro019kf

Eric Mansuy

, az EDF Démász Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, 2016 egy különleges év volt, hiszen idén rendezték az olimpiát - az oda vezető út sem volt könnyű a legtöbbeknek, egyeseknek sikerült a legjobbjukat nyújtani, míg másoknak erre még várniuk kell, de a legfontosabb, hogy a fiatalok előtt legyenek példaképek. A cég és az egyesület kapcsolata 2001 óta íródik, az óta névadó szponzora a szegedi klubnak az EDF Démász, amely büszke azokra az eredményekre, amelyet a Szegedi Vízisport Egyesület sportolói elértek, a klub folyamatosan szállítja a jobbnál-jobb eredményeket, és a világ élmezőnyébe tartozik. Az együttműködésük kiváló példa arra, hogy mennyi hasonlóság van közöttük, hiszen mindkét fél a fiatal generációra fókuszál, a klub persze nevelési, míg a cég üzleti szempontból próbálja ezt megtenni. "Egy sportklub is csak abban az esetben tud eredményesen működni, ha biztos háttér áll mögötte. Mi a kollégáinknak próbáljuk ugyanezt biztosítani.Örülünk annak, hogy ezzel az együttműködéssel számos híres magyar sportolót tudunk támogatni, ők szemléltetik azt, hogy milyen magas színvonalú a magyar vízisport élet, büszkék vagyunk erre, hogy az EDF Démász részese lehet ennek a sikernek. A meglévő együttműködésünket megújítjuk egészen 2020-ig, a következő olimpiai játékokig" - jelentette be a cég elnök-vezérigazgatója. Hozzátette, támogatásuk egy biztos pénzügyi hátteret jelent a következő négy évben, nem csak a sportolók, hanem az edzők számára is, ennek segítségével pedig megismételhetik a múlt sikereit a jövőben is, de a tehetséggondozás, a tömegsport és az iskolai tevékenység is fejlődhet a következő években. A klub egyike a város által kiemelten támogatott sportegyesületeknek, így a város részéről

Szentgyörgyi Pál

(MSZP) gazdasági alpolgármester beszédében elmondta, a Maty-éren megrendezett Olimpiai Reménységek Versenye megmutatta azt, hogy van jövő és erő ebben a sportágban Szegeden, a város pedig a kajak-kenu fővárosa is egyben. Mint kitért rá, a város természetszerűleg elkötelezett a sportág iránt, így az önkormányzat kiemelt működési támogatásban részesíti az egyesületet a következő négy évben is. Az eseményen részt vett

Schmidt Gábor

, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára is, aki úgy fogalmazott, a szegedi klub versenyzői is hozzájárultak ahhoz, hogy az U23-as világbajnokságon a magyar csapat volt a legeredményesebb, reményei szerint pedig a teremben is helyet foglaltak azok a versenyzők, akik a következő két olimpián majd dicsőséget hozhatnak az országnak. Megerősítette, amennyiben Budapest pályázata nyer a 2024-es olimpiai rendezést illetően, akkor a Maty-éri pályán rendezik a kajak-kenu versenyeket, amelyre 2017 májusában is figyelni fog a világ, hiszen itt rendezik majd a Világkupát. Az EDF Démász Szegedi VE versenyzői közül 2016-ban 31 versenyző vett részt a különböző nemzetközi versenyeken, ahol összesen 30 érmet nyertek, 165 versenyző térhetett haza éremmel, míg 81-en szereztek magyar bajnoki címet, a hazai országos versenyekről pedig 145 darab érmet gyűjtött be a klub. Az est végén minden bajnokát és érmet nyert versenyzőjét, és edzőjét köszöntötte a klub, majd a hagyománynak tekinthető közös kép is elkészült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.