Sport

Nyolcvanéves a Mórahalom Városi Sportegyesület

Nyolcvanéves a Mórahalom Városi Sportegyesület

2016. szeptember 29., csütörtök
Nyolcvanéves a Mórahalom Városi Sportegyesület

Mórahalom Városi Sportegyesület október elsején ünnepli fennállásának 80. éves évfordulóját.

A „Kinizsi” Sportegyesület 1936-ban alakult 11 játékossal és néhány lelkes pártolóval

Árendás György

jegyző és

Kazi Gáspár

elnöklete alatt. Kezdetben a levente-mozgalommal párhuzamban működött, ahol a fiatalok többféle sportágban próbálhatták ki tehetségüket, többek között a lövészetben, a kerékpározásban, a röplabdázásban, a sakkban, a teniszben. A levente mozgalom megszűnése után a Sportkör keretein belül önállóan dolgoztak tovább a szakkörök. Felidézve a nyolc évtizedet, hosszú út vezetett a rongylabdától a bőrfociig, a papíron számolt góloktól az elektronikus eredményjelző tábláig, az önképző, nagyoktól ellesve tanult trükköktől a profi utánpótlás nevelésig, a járási bajnokságtól az NB III-as szereplésig. Az a tény, hogy a Sportegyesület ma is aktív, lendületes, és innovatív, arról tesz tanúbizonyságot, hogy elhivatott, sportszerető tagokból sohasem volt hiány Mórahalmon. A Sportegyesület ezen mérföldkőnek számító állomása ad most alkalmat arra, hogy a sportközösség csokorba szedje az elmúlt évtizedek történéseit, eredményeit. Megemlékezzenek azokról, akik munkája nélkül ma nem lenne okuk az ünneplésre, s megköszönjék azok tevékenységét is, akik napjainkban fáradoznak a sportközösségért, s önzetlen támogatásuk révén segítik annak zavartalan működését.

Az emléknap ideje:

Október 1.

Helyszíne:

Sportkomplexum – Mórahalom, Móradombi körút

Program:

- 9.00 – 11.30: utánpótlás focitorna, - az óvodások részvételével ügyességi sportvetélkedők - 14.30: futballpálya átadás, emléktábla avatás Az átadást jelenlétével megtiszteli:

Szabó Tünde

sportért felelős államtitkár (Emberi Erőforrások Minisztériuma) - 15.00: - Mórahalom Észak – Mórahalom Dél hagyományos, barátságos labdarúgó mérkőzés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.