Sport

Labdarúgás: tovább tart a Sándorfalva nyeretlensége az FK ellen + FOTÓK

Labdarúgás: tovább tart a Sándorfalva nyeretlensége az FK ellen + FOTÓK

2016. augusztus 27., szombat
Labdarúgás: tovább tart a Sándorfalva nyeretlensége az FK ellen + FOTÓK
fk_sandorfalva12_gs

Bár erősebben kezdett a Sándorfalva, de az FK 1899 Szeged kitűnően kontrázva ezúttal is legyőzte riválisát.

Két győztesen rajtoló csapat találkozott a Csongrád megyei I. osztály második fordulójában: az elmúlt évek során nem sok babér termett a Sándorfalvának a

Molnár Zsozsi

lelátó előtt, így a vendégeknek az lehetett a céljuk, hogy megszakítsák ezt a sorozatot, míg az FK továbbvitte volna ezt. Bár az első lehetőség a Sándorfalva előtt adódott, öt perc eltetlével azonban az FK Szeged szerezte meg a vezetést, miután

Dóra János

és

Imre Zoltán

kényszerítőjét követően utóbbi remek indításával lépett ki

Szalai Norbert

, majd

Szökő Tamás

mellett is elhúzva az üres kapuba lőtte a labdát, 1-0. A gólt követően magabiztosabbá váltak a diszkoszvetősök, és hiába volt labdabirtoklási fölényben a Sándorfalva, nem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani - majd egy szögletet követően Dóra János előzte meg védőjét, és fejelt a sándorfalvi kapuba, 2-0. Innentől rákapcsoltak Péter Sándorék,

Varga Viktor

kétszer is helyzetbe került, míg egy szabadrúgásnál

Győri Róbertnek

is nagyot kellett nyújtózkodnia.

Tóth János

együttesének erőfeszítései végül a szünet előtti percben értek góllá:

Lőrinc Árpád

jobbról emelte vissza a labdát, amit

Tóth Attila

vágott kapásból a rövid sarokba, 2-1 - nagyon más folytatást ígért így a meccs, mintha megmaradt volna az FK kétgólos előnye. A szünet után azonban nem várt fordulat következett: a meccsen kiválóan futballozó

Benkő Jakab

futotta le a sándorfalvi gólszerzőt, aki lerántotta őt, így tíz főre fogyatkoztak a vendégek. Mintegy tíz perccel később

Varga Viktor

sem tudta megállítani Benkőt, ám mivel ezt a tizenhatoson belül tette, büntetőhöz jutott az FK, ráadásul mivel második sárga lapját Varga Viktor, így kilencen folytatták a sándorfalviak. A tizenegyest Dóra János magabiztosan értékesítette, így ismét kettővel vezettek a szegediek. Ezzel végleg eldőlt a mérkőzés, amelyen a folytatásban még több helyzetig is eljutott az FK Szeged, amelyből egyet a legvégén

Lengyel Csaba

váltott gólra, kialakítva ezzel a 4-1-s végeredményt. Bár jobban kezdett a Sándorfalva, de nem tudta megállítani a veszélyes szegedi kontrákat, így az FK Szeged idénybeli második mérkőzését is megnyerte, és 6 ponttal a zsebében vághat neki a jövő heti, SZVSE elleni városi rangadónak. A Sándorfalva ezúttal nem tudott pontot szerezni emberhátrányban, mint egy hete - a következő körben a tavalyi ezüstérmes Algyő ellen próbálhatnak meg javítani Tóth János tanítványai.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 100 néző.
2016. augusztus 27., 17.00
FK 1899 Szeged
Sándorfalva SK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Holczimmer Tamás •* Asszisztens: Tóth Róbert, Berger Tibor
4
-
1

Férfi labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 2. forduló:

FK 1899 Szeged - Sándorfalva SK 4-1 (2-1)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 100 néző. Vezette: Holczimmer Tamás (Tóth Róbert, Berger Tibor).

FK Szeged:

Győri - Prontvai, Dóra T. (Zsilák M. 71'), Turján, Lajkó (Lengyel 77'), Szalai, Zsilák T. (Hegyesi 66'), Imre, Benkő (Hodák 82'), Dóra J., Degovics (Szélpál 62').

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Sándorfalva:

Szökő - Péter, Márki, Törköly, Tóth A., Szabó T., Lőrinc (Huszka 53'), Varga V., Kanász, Visnyei (Varga D. - a szünetben), Molnár Cs.

Vezetőedző:

Tóth János.

Gól:

Szalai (6'), Dóra J. (28', 61' - tizenegyesből), Lengyel (89') ill. Tóth A. (45')

Sárga lap:

Zsilák (33'), Szélpál (70') ill. Törköly (32'), Márki (42'), Varga V. (56'), Péter (69'), Huszka (90+2')

Kiállítás:

Tóth A. (51'), Varga V. (60') Hüvös Gábor:

"A focink egy kontrára épülő pontrúgásokat kiharcoló játék, évek óta ez az FK játéka. Az első gólunkat kontrából, a másodikat pontrúgásból szereztük, a miatt azonban bosszús vagyok, hogy 2-0-s vezetésünket követően érthetetlen módon beszorultunk a kapunk elé, rúgott is egy gólt a Sándorfalva. Saját magunknak tettük nehézzé a meccset, ellenfelünknek megvolt az esélye az egyenlítésre is. Végül az döntött, hogy a vendégek játékosai elkezdtek fejetlenül rúgni-vágni, ami jogos tizenegyest, és kiállításokat eredményezett, az így megcsökkent létszámú Sándorfalva ellen a kötelezőt hoztuk. Nagy gólarányú győzelmet arathattunk volna, ha a végén élesek vagyunk, de nem kell telhetetlennek lenni. Három pont volt a célunk, hogy ez most hogy, és milyen gólokkal sikerült, az tulajdonképpen lényegtelen. Jövő héten megyünk a SZVSE-hez, ott is igyekszünk begyűjteni a pontokat."

Tóth János:

"Gratulálok a hazai csapatnak!"

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
Vége! Holczimmer Tamás lefújta az összecsapást. Az FK 1899 Szeged végig jól kontrázott, amivel második szezonbeli bajnokiján a második győzelmét zsebelte be a Hüvös-legénység.
90+2'
A végére még Huszkának is jutott egy sárga szövegelésért.
90'
Kettő perc hosszabbítást jelez a bíró.
89'
GÓÓÓL!!! Dóra távoli bombáját még bravúrral védeni tudta a vendégek kapusa, de a kipattanóra érkező Lengyel már bepofozta a labdát a hálóba. 4-1!
88'
Gyönyörű megoldás! Dóra kapott egy passzt a tizenegyespont környékén, de háttal állt a kapunak. Végül felpörgette magának a labdát, majd elvállalta az ollót, ami ugyanakkor pont középre ment, így nem okozott gondot Szökőnek.
85'
Mi maradt ki?! Egy félpályás labdaszerzés után gyakorlatilag nyolc kék-fekete mezes indult meg három sándorfalvi védőre, de előbb Hodák lőtte telibe közelről Szökőt, majd a kapus Dóra János ismétlését is kitolta a léc alól.
82'
Elfogyasztotta mezőnycseréit a hazaiak mester: utolsóként Hodák Attila váltotta Benkőt.
79'
Úgy tűnik, a csapatok is kezdenek belenyugodni abba, hogy ez a mai három pont nagy valószínűséggel Szegeden marad. Ennek leginkább az iramra van negatív kihatása, hiszen a hajrához érkezve egyik fél sem robog már maximális fordulatszámon.
77'
Lajkó Ádám számára is véget ért a meccs, Lengyel Csaba kap bizonyítási lehetőséget a helyén.
72'
Nem sokon múlt Dóra János mesterhármasa, de a labdát a hosszún tisztán váró támadónak végül hosszú lett Szélpál lapos átadása.
71'
Hosszú a diszkoszvetősök kispadja, bőven van lehetőség a változtatásra, amivel újfent élt is Hüvös mester: Dóra Tamást Zsilák Martin váltotta.
70'
Ha egy üzlet beindul... Szélpál nem sokkal a becserélését követően besárgul egy elkésett faultért.
69'
Összejött a póker sárga lapokból a vendégeknek - Péter kapta egy félpályán elkövetett szabálytalanságért a negyedik sándorfalvi kártyát ebből a színből.
68'
Benkő egyszerűen tarthatatlan a mai napon, most például a balon viharzott végig, és bár a tizenhatoson belül a jó helyzetben lévő Dórához is centerezhetett volna, de ő inkább mégis a lövést választotta. Szökő ezúttal is lábbal védett.
66'
Újabb csere, Hegyesi Péter érkezett Zsilák helyett a pályára.
62'
Beállt Szélpál Péter az FK-ba, Degovicsot váltotta.
61'
GÓÓÓL!!! A rutinos Dóra János lazán csak belebökött a labdába, Szökő viszont elmozdult balra, így már nem ért vissza a lassú lövésre. 3-1!
60'
Szegény embert az ág is... Varga Viktor megkapta a szabálytalanság nyomán a második sárga lapját, ezzel kilenc főre fogy a sándorfalvi alakulat.
60'
Tizenegyes! Végleg eldőlhet a meccs! Újfent Benkő ugrott ki, Varga Viktor kétségbeesetten loholt utána, de ismét elkésett egy kicsit a belépőjével. Történt mindez már a tizenhatoson belül, így a játékvezető a mészpontra mutatott.
57'
Immáron nem először kamatoztatta átlagon felüli gyorsaságát Benkő, aki ezúttal középen bújt ki, de Szökő mellett már nem tudta elhelyezni a labdát, a kapus lábbal hárított. Marad a 2-1.
56'
Varga Viktor egy bő ütemet késett, amint szerelni próbálta Zsilákot. Villant a sárga Holczimmer sporttárs kezében.
53'
Tóth János azonnal cserével reagál a piros lapra: Lőrinc helyett Huszka szállt be a meccsbe.
51'
KIÁLLÍTÁS! Benkő kapott egy felpasszt, amivel előbb lefordult, majd le is futotta Tóth Attilát. A sándorfalvi gólszerző utolsó emberként - jobb megoldás híján - lerántotta ellenfelét, így idő előtt mehet zuhanyozni. Tíz emberrel folytatják a vendégek.
46'
Visnyei helyét Varga Dániel vette át a folytatásra.
46'
Folytatódik a meccs, szünetben egyet cseréltek a vendégek.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: bár az FK jobban kezdett, a félidő második része a vendégeké volt, és így, hogy még a szünet előtt sikerült szépíteniük, egészen más folytatásra van kilátás!
45'
GÓÓÓÓÓÓL! Szépít a Sándorfalva, méghozzá annak a Tóth Attilának góljával, aki tavasszal még az FK-ban játszott! Péter újabb kapu elé lőtt szabadrúgása után csak kiüti a labdát Győri, Lőrinc ismét középre kanyarítja jobbról, majd az érkező Tóth Attila jobbal, kapásból kilövi a rövid alsót az ötös bal sarkáról, 2-1!
43'
Varga előtt adódik egy újabb vendég helyzet, aki bántóan szabadon marad a jobb oldalon, majd tizenhatoson belüli visszacsele után rosszul találja el a labdát, így az elmegy a kapu előtt keresztbe.
42'
Márki is besárgul, miután egy indítást követően Benkő meg tudja futni őt a jobb oldalon, majd a játékvezető szerint könyökkel tette arrébb ellenfelét.
39'
Péter jó 25 méteres szabadrúgásánál kell nagyot védenie Győrinek, aki szép mozdulattal tolja ki a jobb felső felé tartó labdát.
33'
Zsilák kapja az első lapot az FK-ból, aki hátulról akasztja meg ellenfelét az FK térfelének szinte mértani közepén.
34'
Ez nem volt csúnya foci: Dóra János és Imre játszott össze, egy fél percig le sem esett a labda, majd utóbbi indítása után kapuig is törhetett volna Zsilák, de megállította őt a partjelző zászlaja.
32'
Törkölyé a meccs első sárgája, aki a félpályánál lép oda keményebben Szalainak.
30'
Kimarad a szépítési lehetőség! Varga viharzott el a jobb szélen, majd okosan visszatette a tizenegyesnél érkező Visnyeinek, akinek bal belsős lövése alig húsz centivel csorog el a jobb kapufa mellett, ez nagy lehetőség volt!
28'
GÓÓÓÓÓL! Megduplázza előnyét az FK Szeged! A szögletre Dóra János érkezik a legjobban, és szép mozdulattal csúsztat a keresztléc alá, Szökő tehetetlen volt, 2-0!
27'
Nagyot ment Lőrinc középütt: egy jobb oldali indítás után jön a veszélyes lapos centerezés Dóra felé, azonban Lőrinc kivágja szögletre a csatár elöl.
25'
Tóth Attila remekül veszi észre a középen kilépő Törkölyt, aki el is tud szakadni védőjétől, de egy picit hosszú volt a labda, így begyűjti azt Győri.
23'
Az utóbbi percekben annyiban változott a játék képe, hogy az FK is egyre többet tudja birtokolni a labdát - igaz, a tizenhatos előtt a diszkoszvetősök sem tudnak olyat húzni, amivel meglepnék ellenfelüket.
16'
Nincs helyzet a korner után: jól zár a szegedi védelem, amelynek több beadás után is tisztáznia kellett.
15'
Márki megpattanó beadása majdnem megvicceli Győrit, éppen csak fölé pattan a labda, így szöglettel jöhetnek a vendégek .
11'
A sándorfalvi szögletből indul az FK kontrája: Benkő robog a jobb oldalon, ám megállítja őt a vendég védelem. Egyelőre még ha többet is van a labda a Sándorfalvánál, az FK támadásaiban több veszély van.
6'
GÓÓÓÓÓÓL! Máris vezet az FK Szeged! A félpályánál szerez labdát a hazai együttes, majd egy remek háromszögelés után Imre kiváló ütempasszával Szalai lép ki teljesen egyedül, Szökő mellett is eltolja a labdát, majd az üres kapuba gurít, 1-0!
3'
Varga Viktor lépne ki középen, a kapuval szemben, ám beérik a szegedi védők, és tisztázni tudnak, mielőtt lövésre lendülne lába.
1'
Mintegy negyed órával később a kiírthoz képest, de elkezdődött a mérkőzés: a kék-fekete mezben futballozó FK Szeged kezdte a meccset, a vendégek piros-fekete összeállításban játszanak.
17.00: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok ugyanakkor még bőszen melegítenek. Az ifjúsági csapatok meccse csak nem régen fejeződött be, így a felnőttek összecsapása némi csúszással kezdődik majd. A mérkőzés Holczimmer Tamás sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Mindkét csapat alaposan átalakult a nyári átigazolási időszak során: az FK Szegedtől több meghatározó játékos is távozott, akiket főleg fiatalabb játékosokkal pótoltak a diszkoszvetősök. A túloldalon egy, a szegediek számára ismerős edző foglal majd helyet, hiszen Tóth János 2014 nyara és 2015 decembere között vezette az FK Szegedet, majd egy tápéi kitérőt követően az idei szezon előtt tért vissza korábbi állomáshelyére, a szintén alapos vérátömlesztésen átesett Sándorfalvához. Szintén közös pont a két klubban, hogy egyaránt győzelemmel rajtoltak a 2016/17-es bajnokságban, a sándorfalviak emberhátrányban győzték le az Ásotthalmot, míg Dóra Jánosék Szőregen arattak 2-0-s győzelmet. Ugyanakkor a két csapat közelmúltbeli párharcait tekintve megállapítható: nem nyerni jár a Molnár Zsozsi lelátó előtt fekvő pályára a Sándorfalva, amely legutóbbi három látogatása alkalmával egyaránt vereséget szenvedett - sőt, legutóbb 2012 októberében tudott nyerni az FK ellenében, így egy közel négy éves szériát zárhatna le szombaton, ehhez persze biztosan lesz egy pár szava Hüvös Gábor tanítványainak is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.