Sport

Rio 2016: Brazília tárt karokkal várja a világot

Rio 2016: Brazília tárt karokkal várja a világot

2016. július 4., hétfő
Rio 2016: Brazília tárt karokkal várja a világot

Tárt karokkal várja a világot Brazília, amely augusztusban olimpiát, szeptemberben pedig paralimpiát rendez Rio de Janeiróban.

A dél-amerikai ország budapesti nagykövetsége hétfőn juttatta el

Michel Temer

ügyvezető köztársasági elnök levelét az MTI-hez, amelyben a politikus úgy fogalmaz: egy hónap múlva kezdődik a világ legnagyobb sporteseménye, és Brazília teljes mértékben felkészült arra, hogy otthont adjon a dél-amerikai kontinensen először megrendezésre kerülő olimpiai és paralimpiai játékoknak. "Felavattuk a Rio de Janeiro egyik legszebb részén elhelyezkedő Olimpiai Falut, ami a résztvevő 17 ezer sportoló többségének nyújt szállást. Valamennyi sportlétesítmény, köztük az Olimpiai Park a Barra da Tijuca negyedben, szintén átadásra került. Az ország megbízható biztonsági tervet készített a játékok idejére, melyben a rendvédelmi szervek 85 ezer tagja vesz részt, hogy a sportünnepet a legnagyobb biztonságban és békében bonyolíthassuk le. A biztonsági erők együttműködnek a sportolók, a szakbizottságok, az államfők és más hivatalos személyek, a turisták, a helyi lakosok és a sajtó munkatársai védelmének érdekében" - írta Michel Temer. Emlékeztetett: nem ez az első alkalom, hogy megmutatják szervezőkészségüket és vendégszeretetüket, miután az elmúlt években otthont adtak már labdarúgó-világbajnokságnak, Pánamerikai Játékoknak, Katonai Világjátékoknak, Ifjúsági Világtalálkozónak és a Konföderációs Kupának is. "Minden rendezvény teljes sikerrel zárult, a szervezés során a feladatokat hozzáértéssel, felelősséggel és a brazil nép veleszületett életszeretetével hajtottuk végre. Ezt a sikert most megismételjük" - ígéri az ügyvezető köztársasági elnök, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy az olimpiai létesítményeket érintő befektetések 60 százaléka, mintegy 7,07 milliárd reál, a magán szektorból származik. Szerinte a létesítmények és az erre szánt források a jövőben az egész ország hasznára válnak. Michel Temer kitért arra is, hogy az elmúlt hetekben az egész világon elterjedt az a feltevés, mely szerint a versenyek alatt trópusi járványok törhetnek ki. "Garantáljuk, ahogy azt az Egészségügyi Világszervezet már megtette, hogy a zikavírus előfordulásának kockázata a játékok alatt gyakorlatilag nulla - fogalmazott ezzel kapcsolatban. - A zikavírusos esetek drasztikusan csökkentek az elmúlt hetekben Brazíliában és Rio de Janeiro városában is. Emlékezzünk rá, hogy a 2014-es labdarúgó-vb során, amikor 1,4 millió külföldi állampolgár látogatott Brazíliába, bár prognosztizálták a járványt, de egy esetet sem regisztráltak. Az egészségügyi szektor megfelelő környezetet biztosít a turistáknak a játékok ideje alatt." Az ügyvezető elnök kijelentette: országa felkészült a látogatók fogadására. "Brazília tárt karokkal várja önöket!" - zárta sorait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.