Sport

Labdarúgás: Farkas Márk szoros meccset vár a szegedi városi derbitől

Labdarúgás: Farkas Márk szoros meccset vár a szegedi városi derbitől

2016. július 28., csütörtök
Labdarúgás: Farkas Márk szoros meccset vár a szegedi városi derbitől
szeged2011_mezokivesd_mj001_farkas_mark

Hétvégén elkezdődnek az NB II-as labdarúgó-bajnokság küzdelmei, mi több, az első fordulóban máris találkozik egymással a liga két szegedi résztvevője, a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a SZEOL SC. Farkas Márk tehát éppen egykori csapata ellen léphet pályára vasárnap - erről és a felkészülési szezon tanulságairól is kérdeztük a Klausz-legénység belső védőjét.

"Nem gondoltam volna, hogy egyből egymást kapjuk majd a sorsoláskor, de ha már így alakult, kíváncsian várom a meccset. Azt gondolom, szoros lesz, mert szerintem mindkét csapat defenzíven fog felállni. Hazai pályán mindenképpen szeretnénk nyerni persze. Itthon nálunk van az előny, és reméljük, hogy mellénk fog állni a szerencse is. Én magam is szeretnék bizonyítani, szóval nem leszek kíméletes, az biztos. Hiába akadnak ismerősök a SZEOL-ban, a meccs alatt nem lesz barátság, legfeljebb csak a lefújást követően" - fogadkozott a bekk, aki 2013 telén szerződött az akkori Tisza Volánból a városi riválishoz, azóta pedig 56 másod- és 15 harmadosztályú bajnoki összecsapáson viselte a gárda mezét. Kitért rá, csapatában már nem sokan akadnak, akik még tagjai voltak a Szegeden szerepelt együttesnek, a többiek viszont csak nagyon keveset tudnak a hétvégi ellenfélről. "Ilyen téren szerintem nem lehet rivalizálásról beszélni, még ha a két klub között lehet is ilyesmi. A játékosok nem érzik át annyira ezt, mint ahogy az egy városi rangadón máshol általában szokás. Így ugyanis, hogy egy másik városban vagyunk, ez sem jön ki annyira élesen" - mutatott rá

Farkas Márk

. Kérdésünkre 2-0-s hazai sikert tippelt a gyulai Grosics Akadémián vasárnap 18 órakor kezdődő derbi végeredményeként. "Úgy érzem, nagyon stabil csapat képét mutattuk a felkészülés alatt, kevés helyzetet engedtünk az ellenfeleinknek, miközben nekünk megvoltak a lehetőségeink minden edzőmeccsen. Az akadémiáról becsatlakozó fiatalok is képesek voltak pluszt hozzátenni a játékhoz, úgyhogy a távozók pótlása szerintem megoldódott. Fiatalproblémánk ráadásul biztosan nem lesz így" - foglalt állást a nyári holtszezon eredményeiről a leggyakrabban a védelem tengelyében számításba vett játékos, majd kifejtette, személy szerint minimum az első nyolcba várja a csapatát a bajnokságban. "A klubvezetés egyelőre ugyan nem tűzte még ki a szezonra vonatkozó elvárásokat, ettől függetlenül viszont szeretnénk természetesen minél jobban szerepelni, annyi mérkőzést megnyerni, amennyit csak lehet, de közben fontos lesz az is, hogy a fiatalok be tudjanak épülni" - tette hozzá. Farkas Márk az elmúlt szezonban 25 bajnoki és 3 kupameccsen kapott szerepet, alapembere volt tehát a Szeged-Grosicsnak, ugyanakkor az új idényben komolyan meg kell majd küzdenie a helyéért, hiszen a klub leigazolta a posztjára a Szombathelyi Haladásban nevelkedett, élvonalbeli rutinnal is rendelkező

Jagodics Bencét

. "Inspirál a jelenléte, mert legalább nem kényelmesedek el. Alapból sem jellemző rám, hogy csak úgy elengedném magam, de így meg pláne a maximumon kell teljesítenem hétről hétre. A versenyhelyzet mindannyiunkat még több munkára sarkall minden edzésen, úgyhogy ez a helyzet ebből a szempontból abszolút pozitív szerintem" - mondta el a témával kapcsolatban a 24. életévét augusztus közepén betöltő védő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.