Sport

Kajak-kenu: megkedvelte Moszkvát Nádas Bence

Kajak-kenu: megkedvelte Moszkvát Nádas Bence

2016. július 1., péntek
Kajak-kenu: megkedvelte Moszkvát Nádas Bence
moszkva_kjaka_kenu_eb

2014-ben világbajnoki, 2016-ban pedig Európa-bajnoki címet szerzett az orosz városban Nádas Bence, az EDF Démász Szegedi VE kajakosa: az Eb-ről két éremmel hazatérő sportolóval a szolnoki ifjúsági válogató előtt beszélgettünk.

A 2014-es világbajnoki címet követően idén K4-500 méteren Európa-bajnoki címet szerezhetett a Tótka Sándor-Molnár Péter-Somorácz Tamás trióval egy hajóban ülve, míg K1-500-on kevésen múlt, hogy ne másodikként érjen célba. Az orosz város kedves lehet az EDF Démász Szegedi VE versenyzőjének, hiszen két évvel ez előtt is Moszkvában lett világbajnok a 4x200 méteres váltó tagjaként, ahol most az Eb-érmeknek örülhetett. „Poénból mondtam is az edzőnek, hogy jó lenne, ha járhatnék ide gyakrabban is. Megvan a maga varázsa, örülök, hogy ismét jól tudtam szerepelni egy világversenyen, pont Moszkvában. Oldalszeles pálya volt, ami az egyes-kettes-hármas-négyes pályának kicsit nehezebb volt, ha a pályát 100%-osan meg tudtam volna csinálni, nem rontom el a berúgást, akkor a dán Poulsent sikerült volna megcsípni, de így is teljesen elégedett vagyok, mert a pálya 98%-a úgy sikerült, ahogy azt megterveztük. Ilyen jó pályát még nem mentem” - fogalmazott portálunknak Nádas Bence, az EDF Démász Szegedi VE kajakosa. A hazai válogatón is szép eredményeket elérő sportoló az Eb előtt megfogalmazott előzetes célok kapcsán kifejtette, az 500 négyesben az első edzés után reménykedett egy dobogóban, míg ugyanez egyesben ez egy nagy álom volt, reálisan az első hat közé szeretett volna kerülni. „Örültem, hogy sikerült bejutnom a döntőbe, ezt követően az volt a cél, hogy minél jobb pályát menjek. Ez kötésben van egymással, ha ez sikerül az embernek, akkor elöl is tud végezni, ezt tudtam leszűrni” - tette hozzá Nádas Bence. Nincs sok idő azonban a pihenésre: azt követően, hogy a küldöttség hazaérkezett Oroszországból, ezen a hétvégén már a szolnoki ifjúsági és U23-as válogatón áll rajthoz Nádas Bence. „Hétfőn öt órakor értem haza a sajtótájékoztatóról, majd kedden délben indultunk Szolnokra. Konkrétan egy estém és egy délelőttöm volt a pihenésre, de kezdek ráhangolódni a hétvégi versenyre. Felőlem jöhetnek a rajtok, ez az amit szeretünk, versenyezni és versenyezni. Természetesen nehéz átkattanni egyik versenyről a másikra, meg az embernek lenne kedve egy kicsit a babérokon ülni, de nincs mese, menni kell előre. Ezt szeretem, amikor formában vagyunk, menjünk előre, már várom, hogy odategyük magunkat” - nyilatkozta a szegediek tehetsége.

nadas_bence_mkksz_eb_moszkva

Tavaly felfele váltott távot Nádas Bence, hiszen a 200 méteres futamokat követően 1000 méteres számokban indult, most viszont 500 méteren ért el kiváló eredményeket. „Ez az a táv, ami nagyon fekszik, valamiért erre vagyok beállítva. Lehet, hogy azért, mert így ki tudom használni a robbanékonyságomat, ami a 200 méterről maradt, valamint azt az állóképességemet, ami az 1000 méteres felkészülésről maradt meg. Olyan pályafelosztást csináltunk az edzőmmel, ami nagyon fekszik nekem, ezt meg is tudtam csinálni Moszkvában. Természetesen ha erre a számra készülünk egy éven keresztül, akkor jobb formát is el lehetett volna érni, de mivel az Eb-válogatón az 500 egyest nyertem meg, így volt két hetünk arra, hogy erre a két számra ráfeküdjünk, és kicsit frissítettük az edzésmenetet” - mondta el Nádas Bence. „Mindkét számban jó pályát szeretnék menni, a párosban Bogár Gáborral szerintem meg tudjuk csípni az elejét. Négyesben nem tudom az ellenfelek négyeseit, hogy hogy és mint mennek, a pályán fog eldőlni, mindenki kőkeményen oda fogja rakni magát. A hétvége után tudom majd csak elmondani, hogy mit szeretnék, most csak annyit tudok, hogy szeretném magam kihajtani, egy nagyon jó pályát menni, és utána lehetünk okosabbak, hogy ez mire elég” - tekintett a szolnoki ifjúsági és U23-as válogatóra Nádas Bence, ahol két számban, K2-1000 méteren és K4-1000 méteren indul ; utóbbi csütörtöki futamát meg is nyerte egységével, amivel az egység kvalifikálta magát a minszki világbajnokságra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.