Sport

Atlétika: Márton Anita ezüstérmes súlylökésben az amszterdami Eb-n

Atlétika: Márton Anita ezüstérmes súlylökésben az amszterdami Eb-n

2016. július 7., csütörtök
Atlétika: Márton Anita ezüstérmes súlylökésben az amszterdami Eb-n
Márton Anita

Márton Anita ezüstérmet nyert súlylökésben az amszterdami szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon.

Márton Anita ezüstérmet nyert súlylökésben az amszterdami szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon. A 27 éves magyar nehézatléta egyértelmű éremesélyesként utazott el Hollandiába, annak ellenére is, hogy az idei Eb tulajdonképpen felkészülési állomásnak tekinthető az olimpiára, azaz a csúcsformát senki sem most várta a szegedi dobótól. A csütörtöki döntőben az első hely kérdése már a nyitósorozatban eldőlt, a német

Christina Schwanitz

ugyanis 20,17 méterig repítette a súlygolyót, és ez az eredmény több mint fél méterrel jobb - a mezőny második legjobbjának számító - Márton országos csúcsánál (19,48 m).

Márton Anita

bemelegítésként 17,79 méterrel kezdett, majd a másodikra elért 17,52 méteres eredményével a második helyre lépett előre, és a verseny végéig ott is maradt. A Békéscsabai AC versenyzőjének legjobban a harmadik dobása sikerült, 18,72 méterig jutott, amit később már csak megközelíteni tudott (6. sorozatban 18,63 m). A bronzérmet a török

Emel Dereli

szerezte meg 18,22 méterrel. Márton ismét bizonyította, hogy a világ élvonalába tartozik. Két éve Eb-bronzérmet nyert szabadtéren, tavaly pedig győzött a tető alatti kontinensviadalon, majd a szabadtéri vb-n negyedik helyen zárt, a márciusi fedett világbajnokságon pedig - a mostani versenyhez hasonlóan - a dobogó második fokára állhatott fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.