Sport

Labdarúgás: az összetartás lehet a kulcs az NB II felé a SZEOL védője szerint

Labdarúgás: az összetartás lehet a kulcs az NB II felé a SZEOL védője szerint

2016. április 26., kedd
Labdarúgás: az összetartás lehet a kulcs az NB II felé a SZEOL védője szerint
szeol_monor14_gs

Szezonbeli tizenötödik sikerét aratta a Monor ellen a SZEOL SC, így a szegediek továbbra is tartják a feljutást jelentő, második helyüket az NB III Közép csoportjában. A következő két meccs nagyon sok mindenről dönthet az év végi helyezéseket illetően, a szombati győztes gólszerzőt, Rácz Lászlót kérdeztük a hajrá előtt.

Bár nehezen kezdett a SZEOL SC

a Monor ellen

a 28. fordulóban, azonban

Rácz László

remek, 10. percben született fejes góljával végül mindhárom pontot itthon tartotta a szegedi gárda, amely ezzel a győzelmével maradt a második helyen, és hat pont, plusz egy meccs előnnyel áll a feljutást jelentő pozícióban a Budafoki MTE-Újbuda FC előtt. „Kellett persze egy nagyon beadás a gólhoz Beretka Pétertől, ezúton is köszönöm ezt neki. Mindig el van osztva, hogy kinek hova kell érkeznie, most én fejeltem be, de ez az egész nem ért volna semmit, ha nem védekezünk ilyen masszívan a folytatásban” - összegezte a szombati győzelmet Rácz László, akinek ez volt szezonbeli negyedik találata.

szeol_monor16_gs

A SZEOL egy nehéz héten volt túl, hiszen ezt megelőzően a Paksi FC II. otthonában 5-1-re elveszített mérkőzést követően kellett javítaniuk Grünvald Attiláéknak. „Két meccs óta nem tudtunk nyerni, nehéz volt rápörögni erre a meccsre a hét folyamán egy ilyen vereséget követően, főleg, hogy ehhez nem vagyunk hozzászokva. Mindenki igyekezett bizonyítani, ami szerencsére sikerült is” - tette hozzá a SZEOL védője. Két nagyon fontos mérkőzés vár most Tóth Ákos tanítványaira, hiszen a következő két fordulóban a két mögötte álló együttessel, a Budafokkal, valamint a Komlóval találkozik a SZEOL, és még ha utóbbitól négy pontot le is vontak, ezzel lépéshátrányba került a második helyért vívott küzdelemben, ezen a két meccsen sok minden eldőlhet a végső pozíciókat tekintve. Ebből a szempontból is fontos volt, hogy behúzza a Monor elleni meccset a SZEOL, így ezzel a győzelemmel egy picit másképp vághat neki majd ezeknek a találkozóknak a szegedi csapat. Rácz László kifejtette, a győzelem után sem nyugodhatnak meg, hiszen kiszámíthatatlan a bajnokság, valamint még van hat meccsük van hátra a szezonból, ami alatt bármi történhet. „Fontos volt ez a három pont, de kulcsfontosságú lehet, hogy jövünk ki a következő két meccsből. Ez a három csapat maradt a Kozármisleny mögött, aki esélyes lehet a feljutásra, ezekből a találkozókból is a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni. Persze, vannak sérültjeink, de mindig lesznek problémáink, ezeket viszont nekünk meg kell oldani, és ismétlem, hogy ez a hat meccs még nagyon sok” - fogalmazott portálunknak Rácz László. A Monor elleni meccsen ha nem is játszott jól a SZEOL, de küzdőszelleme és harciassága mindenképpen kiemelhető volt a meccsen, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy végül begyűjtse ezt a három pontot is a gárda. „Ez a küzdeni tudás jellemez bennünket az egész szezon folyamán. Nagyon együtt van a csapat, az öltözői hangulatra sem lehet panasz, ez tart minket a második helyen, és ez is repíthet minket tovább a másodosztály felé” - válaszolta a SZEOL bekkje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.