Sport

Kézilabda: nem borult a papírforma, döntőt játszik vasárnap a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: nem borult a papírforma, döntőt játszik vasárnap a MOL-Pick Szeged

2016. április 16., szombat
Kézilabda: nem borult a papírforma, döntőt játszik vasárnap a MOL-Pick Szeged
pick-mezokovesd013kf

Bár szívósan kezdett a Skaliczki László által trenírozott Mezőkövesd, de negyed órát követően összeállt a Pick játéka, és végül sima győzelemmel jutottak a döntőbe Juan Carlos Pastor tanítványai.

Jobban kezdett a Mezőkövesd, amely többször is meg tudott lépni két góllal: a MOL-Pick Szeged a kilencedik percben érte utol ellenfelét 5-5-nél, majd negyed óra elteltével vezetett először a meccsen a Pick. (9-8) Keményen küzdött a kövesdi gárda, amely újra kétgólos előnybe került, emberhátrányban is tartotta magát, de 11-13-után 5-0-s rohammal robbantott a Szeged, és az ekkor megszerzett háromgólos előnyét végül még meg is tudta toldani egyel a szünetig. A fordulás után bár már öt gól is volt közte, de zsinórban három Mezőkövesd-gól érkezett, így megint csak kettő volt a különbség. Sokáig nem tudta leszakítani ellenfelét a MOL-Pick Szeged, amely támadásban több hibát is vétett, de a hajrát jobban megnyomta, mint ellenfele, így végül hattal, 33-27-re verte Skaliczki László együttesét. A másik elődöntőt 14 órától rendezik, amennyiben nem születik meglepetés, akkor a Veszprém ellen döntőzhet majd vasárnap 16 órától a MOL-Pick Szeged.

Bomba férfi kézilabda Magyar Kupa, elődöntő

MOL-Pick Szeged-Mezőkövesdi KC 33-27 (19-15)

Debrecen, Főnix csarnok, 700 néző. Vezette: Medve Róbert, Nagy László.

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Prodanovic 2, Ancsin 3, Bombac 4/1, Ilyés, 2, Vranjes, Källman 2. Csere: Wyszomirski (kapus), Thiagus Petrus 1, Balogh 5, Curuvija 9/5, Zubai 3, Blazevic, Robledo 1, Mindegía 1, Fekete.

Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Mezőkövesd:

Holló - Kiss 2/1, Grigoriev 8, Hajdu 4, Antal 2, Radnic 1, Szepes 2/1. Csere: Balogh (kapus), Bozoljac 3, Trivkovic 2, Benis 1, Grünfelder 1, Mekaru, Füstös 1.

Vezetőedző:

Skaliczki László.

Kiállítás:

4 perc ill. 8 perc

Hétméteres:

7/6 ill. 4/2.

Piros lap:

Grigoriev.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.