Sport

Futsal: a négyes döntő a célja a szegedi egyetem csapatának

Futsal: a négyes döntő a célja a szegedi egyetem csapatának

2016. március 2., szerda
Futsal: a négyes döntő a célja a szegedi egyetem csapatának
futsal04_gs

Magabiztosan vette az első akadályt a Szegedi Tudományegyetem futsal csapata a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságán: a szegediek a fővárosi selejtezőben mindkét meccsüket megnyerték, jelenleg pedig ellenfélre várnak a négyes döntőbe kerülésért.

Tizennyolc egyetem csapata indult el az idei Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos futsal bajnokságán, a résztvevőket hat darab hármas csoportba osztották, amelyből a csoportgyőztesek mellett a két legjobb csoport második jut a legjobb nyolc közé. A Szegedi Tudományegyetem csapata a gödöllői Szent István Egyetemmel, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel került egy csoportba, a selejtező mérkőzéseket pedig a fővárosban, a Gabányi László sportcsarnokban bonyolították le. Bár előzetesen nehéz ellenfélnek tűnt a BME együttese, de a szegediek 8-1-s sikerükkel nagy lépést tettek a továbbjutás felé, majd a Gödöllő ellen aratott 3-0-s sikerrel be is biztosították azt. „Szeretnénk egyrészről az egyetem hírnevét öregbíteni, másrészről pedig a labdarúgást és azon belül a futsalt népszerűsíteni az egyetemen belül. Háromszor tudtunk edzeni a csoportkör előtt. Előzetesen a BME-t nehéz ellenfélnek gondoltam, mert az NB II Nyugati csoportjának harmadik helyén állnak, egy jó képességű csapatról van szó, de nem várt, nagy arányú győzelmet arattunk. Nem számítottunk erre az eredményre, azt látom, hogy ez a játékosoknak nagy lökést adott, innentől szeretnénk bekerülni a négyes döntőbe és minél előrébb végezni” - fogalmazott portálunknak

Makra Zsolt

, a csapat edzője. A keretet illetően nincs különösebb megkötés, a lényeg, hogy a csapattag bármilyen karon, de a Szegedi Tudományegyetem tanulója legyen. Makra Zsolt hozzátette, arányaiban más karokról is ugyanannyi hallgató érkezett, így a jogi és a gazdaságtudományi karról is érkeztek játékosok, de persze a legtöbben a testnevelő-edző szakról kerültek be a csapatba. Érdekesség, hogy a keret tagjai mindannyian nagypályás futballisták is, de

Kovács Milánt

és

Mucsi Mátét

leszámítva a többiek most futsaloztak először, ezért is meglepő az eredmény. A kiírás szerint a legjobb nyolc közé jutott csapatok egy klasszikus párbajban döntik el a továbbjutás sorsát: azaz egy-egy meccset rendeznek mindkét csapat pályaválasztásával, ahol a két meccset követő döntetlen esetében 2x5 perc hosszabbítás, majd büntetőrúgások döntenek a továbbjutó kilétéről. Egyelőre a szegedi együttes ellenfele még nem ismert, annyi biztos, hogy a hazai mérkőzést a Topolya sori csarnokban rendezik. „Azt tudom, hogy a Szombathely, a Győr és a Debrecen erősnek számít, miképp a Dunaújváros is erős lehet, tekintve, hogy NB I-es futsalcsapat van a városban, mellettük pedig a pesti egyetemek jelenthetnek komoly játékerőt. Ahol NB-s csapat van, ott biztos, hogy erősebb csapat van, nekünk az a célunk, hogy bejussunk a legjobb négy közé” - mondta el az esélyeket latolgatva a csapat trénere. „Az egyetem biztosítja számunkra az edzéslehetőséget és az utazást, ami nagy segítséget jelent, ezt köszönjük is! A játékosok klubjai is segítőkészen álltak ahhoz, hogy az érintettek ott lehessenek az egyetemi meccseken. Megpróbáljuk ezzel is népszerűsíteni a sportágat, és eljutni a négyes döntőbe!” - zárta Makra Zsolt.

A csapat tagjai:

Farkas András, Pócs Tamás, Mucsi Máté, Ábrahám Furus Gergő, Csordás Gergely, Kovács Milán, Kitl Zoltán, Szilágyi Zsolt, Farkas Ákos.

Egy lépésre van a MEFOB négyes döntőjétől a Szegedi Tudományegyetem futsal csapata.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=613944

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.