Sport

Kézilabda: a civil életét is építi a Szegedre visszatérő szélső

Kézilabda: a civil életét is építi a Szegedre visszatérő szélső

2016. január 13., szerda
Kézilabda: a civil életét is építi a Szegedre visszatérő szélső
SZS20150923_kszse_szkkse_014

Nyáron tért vissza Szegedre Tóth Orsolya: a tavalyi őszt az SZKKSE-ben, majd a Kecskemétben töltő egykori utánpótlás-válogatott szélső a KSZSE ajánlatát elfogadva ismét a Tisza partján játszik, bár már a pályán kívüli életét is építi.

Hat bajnokin jutott szóhoz a tavalyi szezonban az NB I-ben szereplő SZKKSE színeiben

Tóth Orsolya

, majd október végén az NB I/B Keleti csoportjában lévő Kecskeméthez igazolt, ahol végül nem sikerült a feljutás a csapat számára. A nyártól újra Szegeden játszik a napokban a 24. születésnapját ünneplő szélső, aki a Kézilabda Szeged SE-ben tért vissza a szegedi színekhez. „Már elkezdtem élni a civil életemet úgymond, egy picit belefáradtam ebbe a nagy hajtásba. Azzal, hogy tavaly elküldtek Szegedről, bennem megtört valami, Kecskeméten sem élveztem már annyira a kézilabdát. Nyár végén keresett meg Forgó Zoltán, akinek azt mondtam, hogy vállalom, de kevesebb edzés mellett. Ebbe ő belement, így én visszatértem, ha lehet azt mondani, már nem egy olyan komoly csapatba, de nagyon jó közösségbe, most pedig élvezhetem a játékot” - fogalmazott portálunknak Tóth Orsolya, aki az őszi szezonban nyolc bajnokin tudott pályára lépni, mivel a távoli bajnokikra nem tudott elutazni a munka miatt, illetve most már a magánélete is fontosabbá vált számára. Hozzátette, jelenleg nagyon jól érzi magát a klubnál, bár az elején gyengén szerepeltek, mert össze kellett rázódniuk, de a keret tagjai közül többen nem is alapoztak. „Nekem az első edzésem négy hónap kihagyást követően egy orosházi torna volt. Olyan érzéseim voltak, mint még soha, egyáltalán nem bírtam erővel, az SZKKSE elleni kupameccsen tíz perc után azt sem tudtam, hogy hol vagyok. Az idő teltével egyre többet edzettem, eljártam máshova is mozogni reggelente a munka előtt, így már végigbírtam futással a meccseket, jöttek az eredmények is, és egyre jobban ment a játék” - festette le a kezdeti időszakot Tóth Orsolya. Az ősszel a KSZSE az egyik legnagyobb sikerét a városi rivális SZKKSE ellen aratta, amikor Tóth Orsolyáék „idegenben”,

az újszegedi sportcsarnokban múlták felül

Marosán György

tanítványait a bajnokin, visszavágva ezzel a korábban a kupában elszenvedett vereségért. „Természetesen volt bennem motiváció, az egész csapat fel volt spannolva. Úgy mentünk neki ennek a meccsnek, hogy biztos, hogy nyerni fogunk. Mi egész héten élveztük a kézilabdát, nem is videóztunk, Dóra (a KSZSE edzője,

Buchholcz-Huba Dóra

– a szerk.) is mondta, hogy nem az a cél, hogy széthajtson minket. Nem volt vesztenivalónk, én pedig úgy voltam vele, hogy ha ezután a szezon után esetleg abbahagynám a kézilabdát, akkor még mindig egy fontos tényező volt számomra, hogy meg tudjuk őket verni, főleg úgy, hogy jóval gyengébb csapat vagyunk, és kevesebben is vagyunk a keretben. Az a meccs egy borzasztóan jó emlék, azt követően még egy hétig arról beszéltünk, nagyon jó csapat voltunk akkor” - emlékezett vissza az ősz egyik kulcsmomentumára az ex-csapata ellen játszó Tóth Orsolya.

SZS20150923_kszse_szkkse_018_toth_orsolya

A szélső ugyanakkor kifejtette, nem jelenthető ki, hogy végleg felhagyna a játékkal, ahogy fogalmazott: még bármi lehet, lehet, hogy most egy kicsit belefáradt, de elképzelhető, hogy 1-2 év múlva azt mondja, újra belevág a dologba, de NB I-es szinten már biztosan nem vállalná a játékot. „Ha itt a KSZSE-nél lennének komolyabb tervek és egy kicsit több edzést is be kellene vállalni, akkor megoldanám a dolgot. Változó, mert nekem mindig is fontos volt a tanulás, és hogy egyszer legyen civil munkám, engem ezek mindig is vonzottak. Hét éves korom óta kézilabdázom, egy kicsit sok volt nekem már eddig, sok mindenen keresztül mentem. Pesten voltam hat évet, utánpótlás válogatottban szerepeltem, most viszont nagyon jól érzem magam, nagyon jó csapatnál vagyok” - mondta el jelenlegi helyzetével kapcsolatban Tóth Orsolya. A jövőre vonatkozva kitért rá, valószínű, hogy egy Győrbe már nem hívnák el játszani, de egy olyan feljutó csapatba, mint például a Szeged volt, szívesen ment volna. „Úgy indultunk neki anno tavaly is, hogy bent maradunk, jó keret is jött össze, de mivel ez nem sikerült, ez nekem egy nagy csalódás volt, ráadásul még el is küldtek, ami szerintem nem volt fair dolog. Ott mondtam azt, hogyha akkor még bent maradtunk volna, akkor még csinálom, akkor még van értelme, de ha nem, akkor viszont muszáj már másfele nézelődni” - indokolta döntését Tóth Orsolya. A nyár óta a KSZSE-t erősítő játékos összegezve klubja idei teljesítményét elmondta, nagyon borzasztó volt számukra az őszi szezon első fele, de azáltal, hogy összeértek, jóval több meccset tudnak véleménye szerint nyerni a jövőben, bár az első 3-4 csapatot nem sorolná ebbe a kategóriába, de utánuk nincsenek olyan nagy kaliberű csapatok a keleti csoportban, ezáltal bárkit el tudnak kapni, főleg hazai pályán. A kézilabda utáni életre vonatkozóan Tóth Orsolya ugyanakkor elzárkózott attól, hogy egyszer a pálya szélén lássuk majd. „Soha nem fordult meg a fejemben, hogy én edző legyek, engem ez soha nem vonzott. Bölcsészkarra járok az egyetemen is, a nemzetközi kapcsolatok és turizmus szakra. Speed-fittnesz edzést fogok tartani a jövőben, most kipróbálok más sportokat is, olyanokat, amelyek teljesen más mozgásformákat igényelnek, ez nagyon jó és nagyon hasznosnak érzem” - válaszolta kérdésünkre Tóth Orsolya.

Nyár óta ismét Szegeden kézilabdázik Tóth Orsolya, akinek a civil élet is fontossá vált.http://szegedma.hu/?p=600977

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.