Sport

Hátország: algyői győzelem a IV. KAAS-kupán + FOTÓK

Hátország: algyői győzelem a IV. KAAS-kupán + FOTÓK

2015. december 12., szombat
Hátország: algyői győzelem a IV. KAAS-kupán + FOTÓK
KAAS21

December 5-én immár negyedik alkalommal rendezték meg utánpótlás labdarúgók számára a főszponzor KAAS Ingatlangaléria Kft. után elnevezett KAAS-kupát Szegeden.

A torna a korábbi évekhez képest annyiban változott, hogy ezúttal a torna szervezője, a Rendőr TE edzője,

Horváth Zoltán

korosztályt váltott, így ezen az eseményen már a 2008-as korosztály gyermekei küzdöttek a parketten. A torna helyszíne a szervezési feladatokat is felvállaló Algyő SK csapatának köszönhetően a Fehér Ignác Általános Iskola minden igényt kielégítő tornaterme volt. Az A csoport küzdelmeit a SZEOL kék csapata nyerte meg, az Algyő piros jelű csapata előtt, mögöttük a Móravárosi Kinizsi és a Rendőr TE végzett. A B csoportban a Déli Aprók FC végzett az élen, megelőzve sorrendben a SZEOL fehér, a Szeged 2011 és az Algyő zöld csapatát.

A csoport:

Rendőr TE – Algyő piros 0-6.

Gól: Canjavec Tamás (2), Erdélyi Balázs, Centye Botond, Daróczi Gergő, Sípos Tamás.

SZEOL kék – Móravárosi Kinizsi 4-0.

Gól: Sümeghy Ákos (2), Horváth Álmos (2).

Rendőr TE – SZEOL kék 0-5.

Gól: Sümeghy Ákos (3), Horváth Álmos, Sipos Máté.

Algyő piros – Móravárosi Kinizsi 4-0.

Gól: Canjavec Tamás (2), Bózoki Joel (2).

Rendőr TE – Móravárosi Kinizsi 0-3.

Gól: Mitra Mihai (2), Kovács Dávid.

Algyő piros – SZEOL kék 0-3.

Gól: Sümeghy Ákos (2), Reményik Dániel.

B csoport:

DAFC – SZEOL fehér 1-0.

Gól: Csuri Benedek.

Algyő zöld – Szeged 2011 1-5.

Gól: Dorka Zéno illetve Gégény Petra (3), Ferenczi Zsombor (2).

DAFC – Algyő zöld 2-0.

Gól: Csuri Benedek, Komjáti Dániel.

SZEOL fehér – Szeged 2011 3-0.

Gól: Kecskés Ákos (2), Ménesi Kevin.

DAFC – Szeged 2011 1-1.

Gól: Gyárfás Sándor illetve Gégény Petra.

SZEOL fehér – Algyő zöld 8-0.

Gól: Kecskés Ákos (4), Ménesi Kevin (2), Hackler László, Huszár Roland. Az alsóházi keresztbejátszás (5-8. helyért) során a Szeged 2011 könnyű győzelmet aratott a Rendőr TE ellen, míg a Móravárosi Kinizsi is érvényesítette a mérkőzésére vonatkozó papírformát az Algyő zöld csapata ellen.

Szeged 2011 – Rendőr TE 4-0.

Gól: Gégény Petra (3), Mórocz Gergő.

Algyő zöld – Móravárosi Kinizsi 0-2.

Gól: Radoi Hunor, Puszteszeri Áron. A felsőházban megrendezett elődöntők (1-4. helyért) már izgalmasabb és szorosabb csatákat hoztak.

Kispál Csaba

edző egyik szeme sírt, a másik örült, mert a sorsolás szeszélye folytán csapatai egymással mérkőztek a döntőbe jutásért. A mérkőzésen gól nem született, a hétméteresek során egy gól esett, melyet a SZEOL kék játékosa szerzett, döntőbe juttatva a csapatát. A másik mérkőzésen

Makra Zsolt

algyői fiai egy góllal jobbnak bizonyultak Horváth Zoltán tanítványainál, így övéké lett a torna utolsó meccse.

SZEOL kék - SZEOL fehér 0-0 - büntetőkkel 1-0.

Algyő piros - DAFC 1-0.

Gól: Centye Botond. A hetedik helyért vívott mérkőzésen

Pénzváltó Bence

tanítványai egy góllal jobbnak bizonyultak Horváth Zoltán tanítványainál.

Algyő zöld – Rendőr TE 1-0.

Gól: Dorka Zéno. Az ötödik helyért két női edző,

Busáné Balázs Rita

és

Dékány Dóra

tanítványai csaptak össze, ahol

Gégény Petra

vezérletével diadalmaskodott a Szeged 2011 csapata.

Szeged 2011 – Móravárosi Kinizsi 3-0.

Gól: Gégény Petra, Ferenczi Zsombor, Balog Áron. A bronzmérkőzésen Horváth Zoltán és Kispál Csaba fiai a csoportmérkőzések után ismét összecsaptak, de most fordított eredmény született, így a SZEOL fehér csapata szerezte meg a bronzérmet.

SZEOL fehér – DAFC 1-0.

Gól: Kecskés Ákos. A döntő mérkőzés óriási izgalmakat hozott, ekkor már a szurkolók hangja is felerősödött, de a győzelmet az Algyő piros csapata szerezte meg a SZEOL kék csapata ellen, egy olyan góllal, melyről a gólszerző sem tudta hirtelen, hogy gólt szerzett.

Algyő piros – SZEOL kék 1-0.

Gól: Bozóki Joel.

A IV. KAAS-kupa végeredménye:

1. Algyő piros 2. SZEOL kék 3. SZEOL fehér 4. Déli Aprók FC 5. Szeged 2011 6. Móravárosi Kinizsi 7. Algyő zöld 8. Rendőr TE Az eredményhirdetésre a szegedi

Soltész Kálmán

egyéni vállalkozónak (jelmezkölcsönző) köszönhetően megjelent a Rendőr TE edzőinek személyében a Mikulás (Horváth Zoltán) és a Krampusz (

Siket Lajos

) is, így oldott és vidám hangulatban került sor a díjátadóra. Az érmeket és különdíjakat a torna főszponzora,

Vörösné Fülöp Erika

adta át, aki köszöntőjében dicséretekkel halmozta el a gyerekeket, valamint felhívta a figyelmüket a sport szeretetére és az alázatos munkára. A szponzoráció egyik feltételeként szabta - ismételten -, hogy gyermek nem maradhat érem nélkül, így minden játékos büszkén állt fel az eredményhirdetésre, hogy a nyakába kerüljön a napi munka jutalma.

A IV. KAAS-kupa különdíjasai:

Gólkirály:

Gégény Petra (Szeged 2011)

Legjobb játékos:

Bozóki Joel (Algyő piros)

Legjobb kapus:

Karcsú József (SZEOL kék) A

Sahin-Tóth Dezső

irányította Rendőr TE által rendezett tornák nagy többségén hagyománnyá vált, hogy minden csapatból díjazzák a csapatok legjobb játékosát is, így történt ez most is. A csapatok legjobbjainak járó serlegeket a főszponzor adta.

A csapatok különdíjasai:

Sümeghy Ákos (SZEOL kék), Kecskés Áron (SZEOL fehér), Radoi Hunor (Móravárosi Kinizsi), Balog Áron (Szeged 2011), Dani Bence (Rendőr TE), Komjáti Dániel (DAFC), Dorka Zéno (Algyő zöld), Canjavec Tamás (Algyő piros). Azt gondolná az ember, hogy vannak olyan események, amiket nem lehet fokozni, de Vörösné Fülöp Erika az utolsó pillanatokban 8 labdát is felajánlott különdíjként. Horváth Zoltán elmondta, hogy itt figyelembe vették az edzők a gyerekek meccsteljesítményét, de akár az edzésmunkákat is, így került sor a focilabdák átadására.

Különdíjasok:

Mészáros Tamás (SZEOL kék), Ménesi Kevin (SZEOL fehér), Pusztaszeri Áron és Pusztaszeri Ábel (Móravárosi Kinizsi), Ferenczi Zsombor (Szeged 2011), Gyöngyösi Vilmos (Rendőr TE), Fejes Benedek (DAFC), Rácz Balázs (Algyő zöld), Centye Botond (Algyő piros). A Bécsi körúti Boltocska, a főszponzor és további névtelenséget kérő magánszemélyek, cégek felajánlásának köszönhetően nassolnivalót is kaptak a gyerekek, így a nap folyamán a felhasznált energia pótlása szinte azonnal megoldódott. Horváth Zoltán, a torna szervezője nagyszerűnek értékelte a tornát, mellyel kapcsolatosan fontos megjegyezni, hogy a csapatok nagy része a szegedi utánpótlásból jött, de a torna hangulata végig barátságos és sportszerű volt, az edzők közötti együttműködés és kommunikáció pedig kiváló. Megállapítható volt ismételten, hogy a szegedi utánpótlás együttműködése fontos lenne a magasabb célok eléréséhez. A KAAS Ingatlangaléria Kft. vezetője zárta le a tornát, megköszönve abban a gyerekek példamutatását küzdelemből, akaratból, sportszerűségből, reményét fejezve ki, hogy ezek az események igaz barátságok kialakulását is elősegítik a jövőben. Utolsó mondata volt az, aminek mindenki örült: ”Lesz V. KAAS-kupa!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.