Sport

Labdarúgás: érzi a bizalmat a Soroksár mumusa

Labdarúgás: érzi a bizalmat a Soroksár mumusa

2015. november 26., csütörtök
Labdarúgás: érzi a bizalmat a Soroksár mumusa
szeged2011_mezokivesd_mj001_farkas_mark

Nagyszerű győzelmet aratott az elmúlt hétvégén a Szeged 2011-Grosics Akadémia: Klausz László tanítványai a jó erőkből álló Szolnokot hátrányból fordítva verték 4-1-re, ezáltal a csapat már a negyedik helyen áll a tabellán. Az őszi zárás előtt az együttes védőjét, Farkas Márkot kérdeztük.

„Az első öt-tíz percben kicsit bealudt a brigád, bár a Szolnok az elején tartotta a labdát, de nem éreztem, hogy nagy gond lenne. Ezt követően szépen lassan kezdtük átvenni az irányítást, a gól sem egy kimondott helyzetből született, de ez után sem éreztem pánikot magunkon. Vezettük a támadásainkat, majd hála isten jött a gól, ezáltal még jobban megjött mindenki önbizalma. A kiállítás után Germán berúgta a szabadrúgását, ahogy szokta, és bár jól jött a kiállítás, de úgy érzem, hogy a piros lap nélkül is nyertünk volna, nagyon egyben éreztem a brigádot vasárnap” - mondta el portálunknak a hétvégén aratott 4-1-s győzelemről Farkas Márk. A Szeged-Grosics újabb nagy skalpot gyűjtött ezzel a hétvégén, korábban a szegediek előtt álló Budaörsöt és a ZTE-t is legyőzték Oláh Lóránték, míg a Gyirmót ellen 0-0-t játszottak a nyitányon, a Grosics Akadémiáról pedig csupán egyetlen gárda, a Mezőkövesd tudta elvinni mindhárom pontot. Farkas Márk úgy véli, amit már több személytől is hallott, hogy ez egy olyan bajnokság, ahol bárki bárkit megverhet, olyan csapatok szerepelnek, amikkel nem lehet előre számítani, hogy milyen eredmény születik. A Szeged-Grosics védője hozzátette, meccs előtt nem említette a csapatnak Klausz László a tabellát, ezáltal nem volt hangsúlyozva, hogy negyedikek lehetnének egy győzelemmel, így ez nem is volt ott a fejekben, ettől függetlenül persze mindenféleképpen nyerni szerettek volna a meccs előtt, ez pedig sikerült is a csapatnak.

soroksar_szeged2011_39_gs_farkas_mark

Bár az első két meccsen nem játszott, azóta azonban minden bajnokin a kezdőben kapott helyet Farkas Márk a Szeged-Grosicsban, így alapembernek számít a csapatnál. „Érzem a bizalmat valóban, jó viszonyt ápolok a mesterrel. A tavalyi évem rosszul sikerült, sok sérülésem volt, keveset játszottam, az alapozásnál is inkább jobbhátvédként számoltak velem, mert nem tudták, hogy milyen fizikai állapotban leszek. Magamon is változtatnom kellett, fejben össze kellett kapnom magam, ezáltal stabil kezdő vagyok most hála istennek” - fogalmazott saját helyzetével kapcsolatban a védő. Farkas Márk egy nagyon fontos góllal is hozzájárult a Szeged-Grosics eddigi őszéhez, hiszen a Soroksár elleni, vihar miatt félbeszakadt pótolt mérkőzésen az ő góljával szerezte meg a három pontot a csapat. „Többen is mondják, hogy Soroksár-gyilkos vagyok, mert az NB III-ban is, amikor ott játszottunk, én szereztem az egyetlen gólt, amivel nyertünk, így jó emlékek fűznek ehhez a csapathoz” - nyilatkozta Farkas Márk. A Szeged 2011-Grosics Akadémiára idén még egy meccset játszik, a Klausz-legénység a Csákvár elleni idegenbeli találkozóval zárja az őszi szezont az NB II-ben, amely meccs nem csak azért lesz fontos a csapat számára, mert a zárás elkísérheti a gárdát a tavaszi folytatásig, hanem mert az eredmények megfelelő alakulása esetén akár a dobogón is tölthetik a téli szünetet. „Nehéz megfogalmazni a várakozásokat, mindent megteszünk a győzelem érdekében, de a Csákvár is megverte a Szolnokot, azt a meccset a tévében is láthattuk. Bármi történhet, mi 100%-ig odatesszük magunkat, megpróbálunk mindent megtenni, hogy nyerjünk, aztán reméljük, hogy győztesen jövünk le a pályáról szombaton” - tekintett a Csákvár elleni meccsre Farkas Márk.

Egy fontos meccset behúzott a hétvégén a Szeged-Grosics, az őszi utolsó meccs dobogót érhet a csapatnak.http://szegedma.hu/?p=591738

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.