Sport

Hat órán át futnak szombaton a újszegedi ligetben

Hat órán át futnak szombaton a újszegedi ligetben

2015. október 29., csütörtök
Hat órán át futnak szombaton a újszegedi ligetben
futas_mozgas_tomegsport

Október 31-én, szombaton Szegeden először rendezi meg az U.R.H 6 órás állóképességi futást az Ultra Runners Hungary Szeged SE.

Mivel Szegeden és környékén számos futóversenyt szoktak rendezni különböző távokon, ennek a versenynek a különlegessége abban rejlik, hogy itt nem a táv a meghatározott, hanem az idő, ami alatt teljesíteni kell, így bárki felmérheti, hogy mire képes 6 óra alatt. A futóesemény helyszíne az újszegedi Liszt Ferenc sétány, azaz a Liget belső köre. Az egyéni futóknak ezen a 1000 méteres zárt pályán kell reggel 10 órától 16 óráig futniuk, minél több kilométer megtételével. A rendezvényre közel 40 futó regisztrált már, nemcsak Szegedről, hanem a környékbeli városokból is. A szervezők férfi és női kategóriákban is hirdetnek győztest korosztályos bontásban (40 év alatt, illetve 40 év felett). Az U.R.H Szeged SE tavaly alakult meg, de hivatalos működését 2015-ben kezdte meg, és ezzel a Szegeden eddig egyedülálló rendezvénnyel szeretnék népszerűsíteni a hosszútávfutást. Természetesen az egyesület nem titkolta célja, hogy hosszú távon a szegedi és a környékbeli településen lakó hosszútávfutás iránt elkötelezett amatőr sportolókat egy közösségbe szervezze. A szervezők várják a szurkolókat 10 órától 16 óráig az újszegedi Ligetbe, hogy lelkesítsék és buzdítsák az U.R.H 6 órás állóképességi futáson résztvevő elszánt futókat. A Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség háttértámogatóként mögé állt a szombati nem mindennapi szegedi 6 órás futásnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.