Sport

Kézilabda: kikapott Szkopjéban a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: kikapott Szkopjéban a MOL-Pick Szeged

2015. szeptember 27., vasárnap
Kézilabda: kikapott Szkopjéban a MOL-Pick Szeged
pick-kielce22kf

A meccs végére három szélsőjét is elveszítő MOL-Pick Szeged az első félidőben remekül tartotta magát a Vardar Szkopje ellen, a második félidőben azonban alábbhagyott a szegediek lendülete.

Nem ígérkezett könnyűnek a szkopjei túra a MOL-Pick Szeged számára: a Vardar félelmetes csarnoka mellett pedig egy kiváló együttes is, amely az előző idényben szintén a kölni négyes döntő előtt egy lépéssel búcsúzott csak a Bajnokok Ligájától. A továbbra is sérült

Roberto Parrondo

,

Rajko Prodanovic

,

Antonio García Robledo

hármas nélkül utazott a macedón fővárosba a szegedi együttes, azonban az első félidőben ez kevésbé látszott a csapaton: bár a Vardar jobban kezdett, az első szegedi gólra mintegy öt percet kellett várni, azonban háromnál többel nem tudott meglépni a Vardar, a meccsen főleg a két kapus emelkedett ki,

Sterbik

és

Sierra

is kiváló teljesítményt nyújtott. 7-4 után majd tíz percig nem tudott gólt lőni a macedón együttes, Sierra folytatta remek szériáját, miközben a Pick lassan ledolgozta hátrányát, majd át is vette a vezetést a találkozón a 21. percre. (7-8) A félidő hajrájában elég sok hibával játszott a Vardar, több labdát is elszórtak a hazaiak, ezt kihasználva pedig már volt, hogy kettővel is vezettek Ancsinék. (9-11) Ezt nem sikerült nagyobbra növelni, a végére pedig a Vardar ki tudott egyenlíteni, így döntetlennel zárult az első félidő. A második játékrészt is nagyon erősen kezdte

Raul Gonzalez

együttese: az első félidőben keveset látott lerohanás-gólok, és

Igor Karacic

megindulásai is egyre többször okoztak problémát a szegedi védelemnek, így öt perc után, zsinórban lőtt három macedón gól után máris időt kellett kérnie

Juan Carlos Pastornak

.

Abutovic

találatával azonban először vezetett néggyel a Vardar, Sterbik továbbra is hozta azt, amiért világklasszisnak tartják, Sierra azonban tehetetlen volt a ziccereknél, és bár

Wyszomirski

bravúrral megfogta

Dibirov

ziccerét, de az utolsó 20 percre már a harmadik szélsőjét, a hatgólos

Jonas Källmant

is elvesztette a MOL-Pick Szeged, amelynek így tovább szaporodtak a problémái. A frissebb, bővebb kerettel dolgozó macedónok tartották a három-négy gólos előnyüket, amit végül nyolc perccel a vége előtt tudtak ötre növelni - ez volt az a pont, ahol érezhető volt, hogy már nagyon nehéz lesz visszajönnie a Picknek. A végén már nem volt meg a kellő gyorsaság a szegediek játékában, amit a Vardar kíméletlenül kihasznált, és végül néggyel, 27-23-ra győzte le

Zubai Szabolcsékat

, ezzel a MOL-Pick Szeged elszenvedte első vereségét az idei BL-szezonban. A szegediek számára nincs megállás, szerdán Balmazújvárosban lépnek pályára Juan Carlos Pastor tanítványai, majd vasárnap a BL következő fordulójában a címvédő Barcelona érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

A B csoport többi mérkőzésén:

Kölding - Rhein-Neckar Löwen 18-30 (8-12) Barcelona - Kristianstad 34-32 (17-16) Kielce - Montpellier 30-23 (12-11)

A B csoport állása a 2. forduló után:

1. Vardar Szkopje 4 pont 2. Rhein-Neckar Löwen 4 pont 3. FC Barcelona Lassa 2 pont 4. Vive Tauron Kielce 2 pont

5. MOL-Pick Szeged 2 pont

6. IFK Kristianstad 2 pont 7. Kolding 0 pont 8. Montpellier 0 pont

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló

HC Vardar Szkopje - MOL-Pick Szeged 27 - 23 (11-11)

Szkopje, Jane Sandanski csarnok, 4000 néző. Vezete: Michal Badura, Jaroslav Ondogrecula (szlovákok)

Vardar:

Sterbik - Sishkarev 1, Maqueda, Toskic 1, Karacic 5, Gorbok 2, Dibirov 4/1. Csere: Milic (kapus), Marsenic 3, Dujshebaev 4, Abutovic 1, Cindric 4, Manaskov 2/1.

Vezetőedző:

Raul Gonzalez.

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Curuvija, Vranjes, Blazevic, Thiagus Petrus 2, Källman 6, Bombac 5/4. Csere: Wyszomirski (kapus), Balogh 3, Ancsin 3, Ilyés 2, Zubai, Mindegía 2.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Hétméteres:

4/2. ill. 7/4.

Kiállítás:

4 perc ill. 6 perc.

Online közvetítésünk

VÉGE

60'

Megszerzi a labdát Bombac, majd Ancsin ellen védekeznek a hatoson belül, hetes: Sterbik fájlalja a bokáját, így Milic jön a büntetőhöz: Bombac ezt fölélövi. Ez volt az utolsó momentum, a Vardar elképesztően kezdte a második félidőt, onnan pedig már nem tudott visszajönni a meccsbe a második félidő végére a harmadik szélsőjét, Källmant is elvesztő MOL-Pick Szeged, amely elszenvedi első vereségét az idei BL-ben.

59'

Gorbok átlövését most fogta Sierra, de nincs ebből indulás: Thiagus Petrus átlövése pedig Sterbikben hal el.

58'

Gorbok megy be két ember között, és nem hibázik, 27-23. Curuvija kihagyja ellenben a ziccert, valószínűleg ezzel eldőlt.

57'

HETES! Thiagus Petrust lökték a hatoson belülre, Curuvija pedig így nem tudja bevinni a labdát. Most marad Sterbik a hetesnél: Bombac Sterbik feje mellé lövi, 26-23.

56'

Blazevic kőkemény szerelése után mondhatjuk, megúsztunk egy két percet. De kár ezért, Ancsin majdnem lelopta a kínaira feltett labdát, de azt éppen Dujshebaev elé ütötte, aki köszönte szépen, és bedobta a hatosról, 26-22.

56'

Thiagus Petrus hét méterről lő Sterbik támaszkodó lába mellé, 25-22.

55'

Toskic ápolása után folytatódhat a meccs. Cindric gólját sem adják meg, de marad a labda a Vardarnál, ezt viszont már megadják: Cindric pattintja be, 25-21.

55'

BALOGH! Valahogy becsúszik Sterbik mellett a labdája, bár elsőre úgy tűnt, hogy lábbal védi ezt a lövést a Vardar kapusa, de végül bement, 24-21.

54'

Toskic tolta el ellenfelét, majd lőtt a bal alsóba a hatosról, 24-20. Innentől az órát is figyelnie kell a Picknek.

53'

Dujshebaevnél belemenés, de ebből nincs gyors szegedi akció. Balogh talpról lövi ki a bal alsót Sterbik lába mellett, 23-20.

53'

Bombac első akció gólja, ezt most nagyon szépen csinálta, hasonlóan ahogy az előbb, most Maqueda nem tudta követni Bombacot, 23-19.

52'

Cindric veri meg lábbal ellenfelét, és zúdítja a bal alsóba, 23-18.

51'

Zubai harcol ki egy hetest a falban, de nincs két perc. Milic jön ismét a büntetőhöz, amit Bombac lő most: elsőre bevágja, 22-18.

50'

Ez az akció sem tud végigfolyni a szegediek részéről, valamit ki kellene találni ez ellen a védekezés ellen, persze szélsők nélkül nem könnyű. Dujshebaevet most sáncoljuk, de Ancsint gyorsan meg is fogják.

49'

Ancsin jócskán fölé lövi, ez most nem volt jó tőle. Kicsit megállt most a Pick Szeged, de ez a hátrány még nem ledolgozhatatlan. Dujshebaev újabb remek passza után Marsenic növeli ötgólosra a Vardar előnyét, 22-17.

48'

Hetest lőhet a Vardar is: Manaskov a jobb felsőbe lövi Wyszomirskinek, 21-17.

48'

Dujshebaev találja meg remek labdával Toskicot, akit Blazevic visz a földre: ezért pedig kiállítják két percre.

47'

Ismét jön Milic a kapuba: most Balogh lövi, ezt is fogja Milic! De a kipattanó Baloghé, aki másodjára a felső sarokba lő, 20-17.

47'

Majdnem elcsípte a labdát Blazevic, de már fújtak a szlovákok. Dujshebaev lő gólt a kilencesről, 20-16. Thiagus Petrus harcol ki egy újabb hetest!

46'

Hetes! Bombac állhat oda ismét a büntetőhöz, de most Milicnek dobhatja, lejött Sterbik: KAPUFA! Bombac a jobb oldali lécet találja el.

45'

Gorbok lövését olvasta Wyszomirski, de Bombac passza megint pontatlan, Manaskov pedig ziccerig viheti, és ezt most nem hibázza el, 19-16.

44'

Belemenés! Sishkarevnél a szabálytalanság, Mindegía pedig talpról rögtön büntet egy hatalmas bombával, 18-16, kettőre feljön a Pick.

43'

Abutovic ápolása miatt áll a játék. Balogh talpról nem tudja mattolni Sterbiket, majd Karacic lövése után Wyszomirski véd, de maradhat a labda a macedónoknál.

42'

Bombac eladja a labdát, ebből indulhat Dibirov: de WYSZOMIRSKI lábbal hárítja a ziccerét, zseniális védés!

42'

Karacic nagyon ütemtelenül, váratlanul lő talpról, ezt Wyszomirski nem foghatja, 18-15.

41'

Mindegíánál látnak lépést, hiába tud bemenni ziccerig. Dibirov a jobb kapufát találja el ziccerben. ANCSIN! Talpról, elhajolva lő a bal alsóba, bravó! 17-15.

40'

Még fél perc a Vardar kiállításából: a kapuba érkező Wyszomirski fogja Cindric lövését, így védéssel debütál a mai meccsen a lengyel!

39'

Micsoda gól! Bombac teszi fel Källmannak, aki be is húzza a kínait a rövidbe, 17-14! Källman azonban lent marad, komolyabbnak tűnik a baj, rázza is a fejét a svéd.

39'

Gorbok ragaszt egy hatalmas gólt talpról Cindric visszapassza után, 17-13, emberhátrányból lő gólt a Vardar.

38'

Mindegía zseniális passza után Karacic állítja meg szabálytalanul az akciót, amiért hetes és két perc jár: Bombac másodjára is bebombázza a hetest, 16-13. Fontos két perc következik.

37

' Ancsin lövésére is odaér Sterbik, Abutovic pedig rögtön büntet: az eddigi legnagyobb különbség a meccsen, 16-12.

36'

Mindegía látja meg jól a rést, és a felsőbe bombáz, 14-12! Sishkarevet most nem tudjuk megállítani, Sierra sem a ziccerét, 15-12.

35'

Eladott labda, ebből nem szabad sokat elkövetni: Karacic meg is bünteti a leindulását követően, 13-11. Källman először nem tudja belőni Sterbiknek, már hárommal megy a Vardar Karacic megindulása után, 14-11. Időt kér Juan Carlos Pastor, ezt a félidőt sem kezdő jól sajnos a MOL-Pick Szeged.

34'

Balogh tör be, de Sterbik odaér, majd Dibirov marad üresen a szélen, és belövi Sierra jobb lába mellett, 12-11.

33'

A Pick is 5-1-et védekezik most, Källman majdnem meg is szerzi Maquedától a labdát. Gorbok is a kapufát találja el, ez már a harmadik a félidőben, gól még nincs.

32'

Nem adják meg Dibirov gólját, most nyitottat védekezik a Vardar. Ilyés megint a felső lécet találja el, de egy macedón kéz is hozzáért, így a sarokból jöhet a Pick: ezt is blokkolják, de már a hazaiaké a labda.

31'

Ilyés talpról eleresztett bombája Sterbik némi segítségével a felső lécen csattan.

31'

A Pick kezdi a második félidőt.

SZÜNET

30'

Mindegía lövi el ismét, ezt is fogja Sterbik. Marsenic szedi össze elöl a labdát, ő azért nem a leggyorsabb, meg is tudjuk állítani őt egy szabaddobás árán. Még tizenöt másodperc: Cindric lövi ki a szaggatottról a jobb alsót, 11-11. Még egy eladott labda után Dujshebaev lő nagyon távolról, de ez veszélytelen: ez az első félidő vége, amely alatt fokozatosan lendült játékba a MOL-Pick Szeged, és akár vezethetne is a szünetben, 11-11-ről folytatják a csapatok.

29'

Mindegía betörése után Sterbik véd lábbal, majd a meginduló Brumen ziccerét Sierra is fogja, bravó!

28'

Dujshebaevet fogjuk meg középen, majd Cindric lövése pattan meg, erre már nem érhet vissza Sierra a bal sarokra, 10-11.

28'

Dujshebaev passzába belenyúlunk, ezzel indulhat Källman: ez a ziccer is bent, bravó! Källman ötödik góljával kettővel vezet a Pick, 9-11!

27'

Thiagus Petrus most védekezésben jeleskedik, miénk a labda, elmehetünk kettővel! Ezt most talán elkapkodtuk, Vranjes lövése nem a legjobb.

27'

Szépen húzza le Mindegía Källmannak, aki egy jól felépített akció végén pattintja be, újra vezet a Pick, 9-10!

26'

Zubai kicsit kicsavart helyzetből is el tudja lőni, de nem találja el a kaput. Dibirovot fogja meg egy picit Ancsin, ez viszont hetest ér: MELLÉ PATTINTJA! Marad a 9-9, kimarad a második macedón hetes is! Időt kér Juan Carlos Pastor.

25'

Ilyés ragaszt egy újabb nagy gólt Sterbiknek, 8-9! Gyorsan érkezik a válasz Marsenictól beállóból, 9-9.

24'

Kilenc perc óta tartó gólcsendet tör meg Dibirov a szélről, ez is majdnem megvolt Sierrának, de ezzel egyenlít a Vardar, 8-8.

22'

Dujshebaev talpról engedi el, Sierra azonban megint odaér lábbal, bravó! Ilyést megfogják középen, majd Zubait sem kímélik a falban. Fent a bírók keze, lőni kell: Mindegía játssza meg Zubait, akit meglöknek középen, de nincs ítélet.

21'

Ancsin lövését fogja Sterbik, majd Dibirov sem tud túljárni Sierra eszén: eddig a kapusok a főszereplők. ANCSIN! Először vezet a Pick, Mindegía remek passza után volt területe Ancsinnak, aki a bal alsóba lőtt a hatosról, 8-7 ide!

20'

Dereven lő fölé, de Ancsin bombája is a felső léc fölött köt ki. Indul a Vardar, Brumen robog a jobb szélen, de SIERRA megint véd, kiválóan játszik eddig a spanyol!

19'

Bombac egy remek testcsellel veri meg emberét középen, és csak a hatoson belül tudják megállítani, hetes! Bombac fogja elvégezni: a felső léc alá varrja, egyenlít a Pick, 7-7!

18'

Cindric betörése után lábbal véd Sierra! Zubai majdnem labdát lop, de végül maradhat a macedónoknál. Dereven lövését sáncoljuk, így jöhetünk az egyenlítésért!

17'

Maqueda a hálóba lő, de már szólt a síp. Időt kér a Vardar.

16'

Gorbokot sáncoljuk, marad a labda a Vardarnál. Megint a felső lécet találják el, vissza lehet jönni egyre! Bombac megy be középen, de megállítják, majd Ancsin egy óriási bombát lő a bal felsőbe, Sterbik ellen ez lehet a hatékony, 7-6!

16'

Most szerencsénk is volt, a kapufáról Sierra összegyűjtötte a labdát Maqueda lövése után. Elveszítjük a labdát elöl, de ebből nem tud indulni a Vardar, ez azért nem baj.

15'

Bombac lövését megint Sterbik fogja, jól kezd a Vardar kapusa. Ez a bejátszás most nem jó, Källman pedig a szélről egy egészen elképeszőtő finom cunderrel mattolja Sterbiket, 7-5!

14'

Sárga Blazevicnek, aki Gorbokot fogta meg elég keményen. Karacic elképesztő sebességgel indul meg a kapu felé, be is fejezi a ziccert, 7-4.

12'

Ilyés szerez labdát, ez az, így kell védekezni! Nehéz ezt a falat most feltörni, ismét passzívot jeleznek, a szabaddobás után nem sok ideje lesz a Picknek támadni: a sárga szerencsére ezt törli, de Bombac fölé lövi a kilencesről.

11'

Keményen védekezik most a Vardar, már passzívot jeleznek a bírók, Thiagus Petrus ellőtte a felső felé, de nem talál kaput. Maqueda a kapufát találja el, most a kipattanó Bombacot találja meg. Thiagus Petrus lövése most jó, ezt már Sterbik sem foghatta a hatosról, 6-4.

10'

Balogh lépi el, ebből indul a Vardar, és Dibirov az üres kapuba lő, hiszen Curuviján volt a lyukas mez, amíg emberhátrányban van a Pick, 6-3.

9'

Ilyés a második szegedi kiállított, a levegőben lökte Karacicot. Dujshebaev megy fel szépen, és nagy gólt lő a bal alsóba, 5-3.

8'

Marsenic gyorsan válaszol beállóból, 4-2. Balogh talpról elengedett lövését blokkolják, majd Sierra fogja Gorbok lövését, Bombac pedig Källmant játssza meg, a svéd most beálló volt, és onnan dobott gólt, 4-3!

7'

Még egy percig vagyunk emberhátrányban. Ilyés ragaszt egy óriási gólt a felső sarokba, emberhátrányból találunk be, erre Sterbik sem érhetett oda, 3-2!

6'

Az első szegedi két perc, Vranjes áll ki, miután Toskicot lökte meg a falban. Gólra is váltják ezt az előnyt a macedónok, Dujshebaev megy be két ember között, és pattintva lövi ki a bal alsót, 3-1.

5'

Thiagus Petrus lövi el kintről, de ezt is fogja Sterbik! Källman egy indulás után szerzi meg az első szegedi gólt, 2-1!

5'

Thiagus Petrus megoldása most sem jó, így valószínűleg letelik az emberelőny lőtt gól nélkül. Ez most jó védekezés, kiegészülnek a macedónok.

4'

Maqueda megy be, belülvédekezés miatt hetes ez is a Vardarnak! Karacic hetesét megfogja Sierra, de a kipattanó pont Karacicot találja meg, aki másodjára már bedobja, 2-0.

3'

Nincs gól azonban a támadásból, Thiagus Petrus lövését Sterbik fogja, azonban Sierra is hárítja a meginduló Sishkarev ziccerét, bravó!

3'

Toskic meg is kapta a két percét, így emberelőnyben folytathatja a MOL-Pick.

2'

Az első szegedi támadásnál Vranjes próbálkozott betörni két ember között, de elsőre megállítják. Bombac arcát üti meg Toskic, óriási füttykoncert a szegedi támadásoknál.

1'

Dibirov nem sokat gondolkozott, elsőre a bal felsőbe vágta a hetest, 1-0.

1'

Hetes rögtön az első támadás végén, Thiagus Petrus állította meg szabálytalanul Toskicot.

1'

A macedónok kezdték a mérkőzést.

17:29

- Piros-feketében a Vardar, a MOL-Pick Szeged kékben játszik ma. Nem lesz telt ház, ugyanakkor így sem lesz egy szokványos hangulat a csarnokban...

17:17

- A Vardarnál az olimpiai bajnok Blazenko Lackovic bár felépült sérüléséből, azonban nincs itt a mai keretben - ő a macedónok kvázi egyetlen hiányzója.

17:14

- A szegediek csoportjában két meccset már lejátszottak a fordulóból: a Kielce könnyedén, 30-23-ra verte a Montpelliert, míg a Barcelona megizzadt a svéd Kristianstad ellen, de a címvédő 34-32-re behúzta a meccset. A jövő héten egyébként éppen a Barcelona érkezik majd az újszegedi sportcsarnokba, ellenük folytatja a BL-idényt a MOL-Pick Szeged a mai találkozó után.

17:10

- Az biztos, hogy a Vardar szélsői, és irányítója mellett a kapus, Sterbik Árpád ellen sem lesz könnyű játszani: ha ő elkapja a fonalat, akkor nagyon nehéz dolga lesz ma a Pick Szegednek, fantasztikus teljesítményre képes az egykori veszprémi hálóőr.

17:01

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a MOL-Pick Szeged szkopjei mérkőzése! A szegediek keretében továbbra sincs ott a három sérült, Robledo, Parrondo és Prodanovic. A Vardar és a Pick is győzelemmel kezdte a BL-sorozatot, meglátjuk, ma kinek sikerül folytatnia ezt a jó kezdést.

A mérkőzés 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

KÉZIFANOK! Ma délután Szkopjéban vendégszerepel a Pick - a meccset ÉLŐben közvetítjük! ITT: http://szegedma.hu/?p=574837

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.