Sport

Vízilabda: hibátlanul lett kupagyőztes a magyar csapat

Vízilabda: hibátlanul lett kupagyőztes a magyar csapat

2015. augusztus 23., vasárnap
Vízilabda: hibátlanul lett kupagyőztes a magyar csapat
magyarorszag-szerbia03kf

A magyar válogatott nyerte a III. Tiszavirág Kupát, miután a vasárnapi záró napon is győzelmet aratott Horkai György együttese, így hibátlan mérleggel nyerte meg a szegedi tornát.

Bár kétgólos előnnyel zárta az első negyedet a magyar együttes a Montenegró elleni, zárónapi mérkőzésen, a folytatásban előbb közelebb jött, majd a harmadik negyed végére egyenlített is a montenegrói csapat, így döntetlenről várhatták a felek az utolsó játékrészt. A negyedik negyedben azonban parádés támadójátékot mutatott a magyar válogatott, és hét gólt szerezve, végül magabiztos győzelmet aratott, ez pedig azt jelentette, hogy Manhercz Krisztiánék megnyerték a III. Tiszavirág Kupát. A torna különdíjasai között két szegedit is feljegyezhettünk: a legjobb játékosnak a Tiszavirág Szeged Diapolóhoz nyáron igazolt Sedlmayer Tamást választották, míg a gólkirály Manhercz Krisztián lett.

III. Tiszavirág-kupa U20-as férfi vízilabdatorna, 3. forduló

Magyarország-Montenegró 18-13(4-2, 3-4, 4-5, 7-2) Szeged, újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Vogel, Rodgers (ausztrál).

Magyarország:

Vogel Soma - Manhercz 4, Nagy 3, Zalánki 1, Vogel Simon 2, Kovács 2. Csere: Sedlmayer 2, Kolozsi 2, Kalanovics 1, Phol 1. Szövetségi kapitány: Horkai György.

Montenegró:

Stanovic - Saveljic 1, Bulatovic 2, Gardasevic 2, Krivokapic 1, Adzic 2. Csere: Vukasovic 2, Brguljan 2, Porobic, Matkovic. Szövetségi kapitány: Zoran Maslovar. A nap másik meccsén: Ausztrália-Szerbia 9-18.

A III. Tiszavirág-kupa végeredménye:

1. Magyarország, 2. Szerbia, 3. Ausztrália, 4. Montenegró.

Harmadik meccsét is megnyerte, így tornagyőztes a magyar U20-as vízilabda válogatott.http://szegedma.hu/?p=561529

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.