Sport

Labdarúgás: Újszentivánon is veretlen maradt a Makó + FOTÓK

Labdarúgás: Újszentivánon is veretlen maradt a Makó + FOTÓK

2015. augusztus 30., vasárnap
Labdarúgás: Újszentivánon is veretlen maradt a Makó + FOTÓK
ujszentivan-mako06kf

Már az első félidőben eldöntötte a vasárnapi mérkőzést a Makó Újszentivánon: a hagymavárosiak gyorsan rúgott négy góljukkal meggyőző sikert arattak végül a megyeegy újoncának otthonában.

A találkozó előtt még pont nélkül álló újonc Újszentiván azt a Makót fogadta a harmadik fordulóban, amely eddigi két meccsén veretlen maradt. Bekezdtek a csapatok, a meccs első perceiben mindkét fél előtt adódott egy-egy gólszerzési lehetőség, majd az első negyed óra is váltakozó játékot hozott: Bakos fölélőtt ziccere után egy szögletet követően nagyot kellett védenie Szalkainak is. Az ivószünetet követően azonban beindult a makóiak játéka: egy szöglet után Weszelovszky nem tudta elbokszolni a labdát, Varga pedig a kavarodás közepette végül a hazai védők mellett közelről a hálóba lőtt. Egy perccel később Bakos már megduplázta a hagymavárosiak előnyét, miután az újszentiváni kapus mellett is elhúzta a labdát, majd a 36. percben már hárommal vezetett a Makó, egy lecsorgó labdát Mátó lőtt nagy erővel a hazai kapuba, 0-3. Itt még nem volt vége: a remekül játszó Bány távolról is mattolta Weszelovszkyt, így négygólos, magabiztos előnnyel vonulhatott a szünetre a Makó, amely már az első félidőben eldöntötte a meccset. Ennek ellenére a második félidőben sem lazsáltak a hagymavárosiak: bár az újonc egy-két alkalommal odakerült a makói kapu elé egy kontra után, de nem tudtak gólt szerezni, ellenben a Makó tetszetős játékkal, végletekig kijátszott helyzetekből négy perc alatt újabb három találatot szereztek, így végül 7-0-ra verték az Újszentivánt, amely mintegy 30 percig jól tartotta magát, azonban a hét perc alatt bekapott négy gólt követően már lehettek pontszerzési céljai Papp Endre együttesének. Ezzel az Újszentiván ismét pont nélkül maradt, és akárcsak a hétközben Algyőn, most is hét gólt kapott. Az újonc a következő fordulóban Tápéra látogat, míg a Makó a Tiszaszigetet fogadja a negyedik fordulóban - de előtte Szegváron lép pályára szerdán a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa második fordulójában.

Újszentiván, 120 néző
2015. augusztus 30., 17.00
Újszentiván SE
Makó FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Bánáthy János • asszisztens: Soós István, Juhász Mihály.
0
-
7

Csongrád megyei I. osztály, 3. forduló:

Újszentiván SE - Makó FC 0 - 7 (0-4)

Újszentiván, 120 néző. Vezeti: Bánáthy János (Soós István, Juhász Mihály).

Újszentiván:

Weszelovszky - Gyarmati , Illés T. (Papp E. - a szünetben), Túri B., Keresztes, Baktai Z., Orosházi, Hevesi, Pióker Tibor, Pióker Tamás, Papp P.

Játékos-edző:

Papp Endre.

Makó:

Szalkai - Gilinger (Pataki - a szünetben), Juhász (Bartucz - a szünetben), Bány (Vajna, 79'), Varga Cs., Horváth K. (Kovács Zs., - a szünetben), Czebe, Bakos, Matúz, Mátó, Rakonczai (Varga V., 69').

Vezetőedző:

Méhes Tibor.

Gólszerző:

Varga (32'), Bakos (33'), Mátó (36'), Bány (39'), Bartucz (65'), Bány (67', 68')

Sárga lap:

Gyarmati (38') Papp Endre:

"No komment"!

Méhes Tibor:

"Ezek a kötelező győzelmek a legnehezebbek. Az első gólig nagyon nyögvenyelősen játszottunk, fogalmam sincs, hogy miért, de utána nem volt gond a játékunkkal. A helyzetkihasználásunkkal volt egy kis gond, de örülünk a győzelmünknek és annak, hogy nem kaptunk gólt."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+1'
Minimális hosszabbítás után vet véget a meccsnek a játékvezető: a Makó meggyőző futballal marad veretlen, és Újszentivánról is három ponttal távozik, a hazaiaknak pedig továbbra is várniuk kell első pontjaikra.
89'
Emberhátrányban fejezi be a meccset a Makó Czebe sérülését követően, azonban így is támadólag lépnek fel a vendégek: Bakos most teljesen üresen ugorhatott ki, de végül beérték őt a védők, mielőtt a tizenhatoson belülre ért volna.
86'
Czebét már hosszabban kell ápolni, aki rosszul lépett, nem volt a környékén hazai játékos, a bokáját fájlalja és jegelik a makóinak, aki a társai segítségével hagyja el a pályát.
84'
Pióker Tamás marad lent, miután egy magas labdát követően ütközik a kapujából kimozduló Szalkaival: rövid ápolást követően végül elhagyja a pályát a hazai játékos.
83'
Majdnem ott a becsületgól! Baktai ugrott ki a jobbösszekötő helyén, majd egy igazítást követően öt méterről lőtt Szalkai kapuja fölé.
79'
Bány számára ér véget a meccs: kiváló játékot mutatott ma a makói kapitány, akit Vajna vált.
76'
Pióker Tamás fejeli fölé Baktai bal oldali beadását a kapuval szemben mintegy 6 méterről.
73'
Mátó ugrik ki középen egy újszentiváni térfélen szerzett labdával, majd 16 méterről ziccerben laposan mellé lő, marad a 0-7.
70'
Ivószünet szakítja félbe az újabb makói próbálkozást: a hazaiak nehezen bírják a tempót a hagymavárosiakkal, akik nem elégednek meg az eddig szerzett hét góllal.
69'
Makói csere: Rakonczait Varga Viktor váltja a vendégeknél.
68'
... és már a hetediket szerzi a Makó, hasonlóan a végletekig kijátszott akciót fejez be Bány, mint az előbb, 0-7.
67'
Gól, ott a hatodik, teljesen kijátszák a hazaiak védelmét, majd a ziccert Bány értékesíti közelről, 0-6.
66'
Majdnem itt a következő, Papp Endre felszabadítása elakad egy makóiban, majd a lecsorgót Bány tűzi kapura, de Weszelovszky védi közeli lövését.
64'
GÓÓÓÓL! Ott az ötödik, Bány kiváló, lapos indítása után nem volt nehéz dolga Bartucznak, akivel szemben csak Weszelovszky állt, Bartucz pedig elgurította a kapus mellett a labdát, 5-0-ra vezet a Makó.
61'
Ez most egy nagyon szép akció volt az Újszentivántól, aminek a végén egy befele cselt követően 16 méteről lőtt Pióker Tibor, de élesen lőtt labdája elsuhant a kapu előterében, senki nem tudott hozzáérni.
56'
Csodaszép mozdulat volt Mátótól ez az ollózás, amit Rakonczai centerezése után mutatott be, de kevéssel elkerülte a kaput lövése.
50'
Hazai helyzettel indul a második félidő: Baktai lépett meg a jobb oldalon egy kiugratást követően, majd nagy erővel lőtt kapura, de Szalkai védeni tudta löketét.
46'
Az Újszentiván is cserélt: a játékos-edző, Papp Endre is beállt, aki Illést váltotta.
46'
A szünetben hármat cserélt a Makó: Kovács Zsigmond, Pataki és Bartucz jött ki a második félidőre, Horváth, Juhász és Gilinger már nem jött ki a szünetet követően.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő, amely alatt az ivószünetet követően gyorsan négyet is berámolt a Makó, ezzel minden bizonnyal eldöntötte a pontok sorsát.
39'
GÓÓÓÓL! Itt a negyedik, ezzel már bizonyosan eldől! Bány távolról, erővel lőtt kapura: pattogós, bal alsóba tartó lövésére Weszelovszky nem ér oda, így 25 méterről beveszi a hazai kaput, 0-4.
38'
Gyarmatié az első sárga, aki Mátót tartóztatta fel szabálytalan eszközökkel a hazai térfél közepén.
36'
GÓÓÓÓL! Ha egy üzlet beindul... Egy jobb oldali akció végén Rakonczai tette középre, Bány lövése lejön a blokkról, de éppen Mátó elé pattan a labda, aki egy igazítás után spiccel lő Weszelovszky mellett, felett a kapuba, 0-3! Eldőlt?
33'
GÓÓÓÓL! Sőt, már 2-0-ra vezet a Makó! Rögtön a az első gól után megduplázza előnyét a vendég gárda, egy remek kiugratást követően elsőre még elakad a labda a hazai védőben, de a kipattanót begyűjti Bakos, és elhúzza Weszelovszky mellett, és két védő között a kapuba gurít, 0-2!
32'
GÓÓÓÓL! Vezet a Makó! Egy pontrúgás hozza meg az első gólt a meccsen, a bal oldali korner után bár Weszelovszky kiabál a társaknak, hogy neki ez jó, de nem tudja elütni, majd a kavarodás végén, az embertömeg között Varga kotorja be a kapuba a labdát, 0-1. Hiába reklamálnak a hazaiak kapustámadást, a játékvezető megadja a gólt.
30'
Továbbra is kiegyenlített játék zajlik a pályán: bár olykor meg tudja bontani mindkét támadósor az ellenfél védelmét, de a kapu előterében egyelőre rossz döntéseket hoznak a játékosok.
24'
Ivószünetet rendel el a játékvezető: egyelőre egyenlő erők csatája zajlik, mindkét együttes előtt volt egy-egy nagy lehetőség, de gól nem született.
19'
Mintaszerű kontrát vezetett most az Újszentiván: egy szerzett labda után Baktai húzta meg a jobb szélt, majd külsővel középre adott, de Pióker Tamást már megelőzte a védője, így nem tudta kapura lőni a labdát 10 méterről, bosszankodik is e miatt a hazaiak edzője, Papp Endre.
16'
Úh, ez nagy helyzet volt! A jobb oldali szögletet Illés fejelte kapura a hosszún állva, közeli fejesét azonban Szalkai bravúrral hárította!
15'
Weszelovszky kirúgásából indulhatott meg Pióker Tibor, aki balról egy befelé való cselt követően tekert kapura, de ez is egy makói lábon perdült meg, így szöglettel jöhet a hazai csapat.
11'
Mit hagyott ki Bakos! Rengeteg ideje volt a makói csatárnak a tizenhatos bal sarkánál ahhoz, hogy eldöntse, mihez kezd a labdával, végül egy cselt követően befele tört és jobbal kapura lőtt: labdája centikkel a felső léc fölött kötött ki, ugyanakkor akár passzolhatott is volna, a túloldalon két társ is várta a labdát.
10'
Gilinger remek, sarkazós csele után Bány lőtt spiccel kapura 16 méterről, azonban a blokkról perdült le a labda. A szögletet Gyarmati vágja ki, majd fel is szabadul a hazaiak kapuja.
5'
Itt az első hazai lehetőség is, Orosházi előtt nyílt meg a terület, ketten is kísérték a kontrát, Orosházi Pióker Tamást választotta, aki távolról lőtt kapura: a védőn megperdült lövését azonban így is magabiztosan fogta Szalkai.
1'
Rögtön egy makói lehetőség, Rakonczai futott el a jobb szélen, majd középre adott, ahol Bány szabadon fejelhetett, de a bal kapufa mellett ment el a fejese. A vendégek szurkolótábora is megérkezett a találkozóra.
1'
A hazaiak kezdték a mérkőzést. Az Újszentiván világoskék felsőben, sötétkék nadrágban, míg a Makó tiszta zöldben lép pályára.
16:50 - Az Újszentiván eddig pont nélkül áll a bajnokságban, míg a Makó veretlen: az ásotthalmi 2-2 után hétközben a Kistelek ellen aratott győzelmet a hagymavárosi csapat, amely így egy mai győzelemmel akár a dobogóra is felléphet. 16:44 - Köszöntjük olvasóinkat a helyszínről, a csapatok már javában melegítenek a tomboló hőségben, így ma a meleggel is meg kell küzdeniük a két csapat játékosainak. A mérkőzés Bánáthy János sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Az újonc Újszentiván egy héttel ez előtt alaposan megnehezítette a Sándorfalva dolgát, azonban nem tudott pontot szerezni, miképpen szerdán, Algyőn sem járt sikerrel, ahol 7-0-s vereséget szenvedett Papp Endre együttese. Ellenben a tavaly 11. helyen végzett Makó veretlenül várhatja az újszentiváni kirándulást, miután az első körben kétszer is egyenlíteni tudott Ásotthalmon, majd szerdán a Kisteleket 4-0-ra verte Méhes Tibor csapata, így négy pontot gyűjtött az eddigi két találkozón. Kérdés, hogy a hazaiak erőfeszítései ezúttal pontot érnek-e vasárnap, vagy pedig a Makó jó rajtja olyan lendületet ad a hagymavárosiaknak, amely Újszentivánon is győzelemig repítheti őket.

Hetet gurított a Makó Újszentivánon - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=563346

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.