Sport

Labdarúgás: Szőregen is ötig jutott a Szeged 2011 B

Labdarúgás: Szőregen is ötig jutott a Szeged 2011 B

2015. augusztus 26., szerda
Labdarúgás: Szőregen is ötig jutott a Szeged 2011 B
szoreg_balastya17_gs

Egy tizenegyessel szerzett vezetést, majd végül magabiztos győzelmet aratott az újonc Szőreg otthonában a Szeged 2011 B, amely ismét öt rúgott gólig jutott.

Ellenkező előjelekkel várhatta a hétközi bajnokit a Szőreg és a Szeged 2011 B csapata: míg a hazaiak 4-0-s vereséggel rajtoltak a SZVSE otthonában, addig a Szeged 2011 5-0-ra verte a Tápét a nyitófordulóban. Az első percekben rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Szeged 2011 B, és kapujukhoz szögezte a szőregieket, igaz,

Tóth Tamás

együttese is védekező taktikát választott az meccs első részében. Néhányszor meg tudták bontani a védelmet

Popovics Pál

tanítványai, de lövések pontatlanok voltak, vagy

Szendrei

kapuson nem tudtak túljárni a vendég támadók. A Szőreg ritkán tudta megtartani a labdát, és kevésszer jutott el a szegedi kapuig, azonban az első negyed órát követően egyre bátrabban játszottak a hazaiak, és egyre többször értek oda

Krnács

kapuja elé.

Barna

lehetőségénél egy több mint ígéretes kontrát vezethetett a hazai együttes, de nem tudták ezt végigjátszani, amit mintegy 10 perccel később bánhattak csak igazán a szőregiek, ugyanis egy bal oldali vendég akció végén a lapos beadást követően

Kovács Balázs

elesett

Bányai

szorításában az ötösön,

Tihanyi Gábor

játékvezető pedig asszisztensével való konzultálás után büntetőt ítélt, és kiállította a szőregi játékost. A sértett magabiztosan értékesítette a tizenegyest, ezzel megszerezte a vezetést a Szeged 2011 B-nek, a Szőreg pedig emberhátrányban folytatta. Szendrei nagy bravúrja mentette meg a hazaiakat a második kapott góltól, így a szünetben 1-0-ra vezetett a Szeged 2011 B. A második félidőben bár aktívabban kezdtek

Zabari Dávidék

, azonban a Szőreg egyre jobban felbátorodott, és főleg a szélen vezetett kontráiknak köszönhetően inkább az volt benne a meccsben, hogy annak ellenére, hogy emberhátrányban futballoznak, kiegyenlítenek. Lelkesen hajtott a hazai együttes, amelyben Szendrei újabb bravúrokat mutatott be - és

Váczi Béláék

kaptak még egy esélyt a meccsen, ugyanis a csatár és

Dudás

szóváltásának eredményeképpen kiállították a Szeged 2011 védőjét, így egyenlő létszámban futballoztak a csapatok. Az addig masszívan védekező Szőreg bátrabb játékot vállalt fel, azonban négy perccel Dudás kiállítását követően Kovács Balázs ismét betalált, így megduplázta csapata előnyét. Két perccel később Szendrei röviden kipasszolt labdájára csapott le a vendég együttes, majd

Erdősi

egy óriási gólt ragasztott a szőregi kapuba, végleg lezárva ezzel az esetleges kérdéseket. A folytatásban már szellősebb volt a szőregi védelem, amit újabb két góllal terhelt meg a szegedi együttes, Kovács Balázs mesternégyesig jutott, a Szeged 2011 B pedig a Tápé elleni meccshez hasonlóan ezúttal is kapott gól nélkül, öt gólt rúgva szerzett három pontot, míg a lelkesen küzdő Szőreg ezúttal is pont és rúgott gól nélkül maradt. A megyeegy következő fordulójában ismét egy nehéz meccs vár a Szőregre, Tóth Tamás tanítványai Ásotthalomra utaznak, míg a Szeged 2011 B-re egy újabb szegedi csapat vár, vasárnap az UTC-t fogadják Kiskundorozsmán.

Szeged-Szőreg, 100 néző
2015. augusztus 26., 17.00
Szőregi RSE
Szeged 2011 B
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Tihanyi Gábor • asszisztens: Szeles Ádám, Samu László
0
-
5

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály 2. forduló:

Szőregi RSE - Szeged 2011 B 0 - 5 (0-1).

Szeged-Szőreg, 100 néző. Vezette: Tihanyi Gábor (Szeles Ádám, Samu László)

Szőreg:

Szendrei - Ali, Környei, Varga K., Bartos (Bujáki, 69'), Kószó (Sztán, 80'), Barna (Szarvas, 71'), Bányai, Fehér, Gyenes (Balla, 86'), Váczi (Szőke, 71').

Vezetőedző:

Tóth Tamás.

Szeged 2011:

Krnács (Hajagos - a szünetben) - Áchim (Hoffman, 69'), Dudás, Czirok, Zabari, Fodor, Erdős, Pászka, Geiger (Vass, 57'), Kovács B., Szerencse (Barát, 63').

Vezetőedző:

Popovics Pál.

Gól:

Kovács B. (31', büntetőből, 66', 70', 75'), Erdősi (68')

Sárga lap:

Bartos (26'), Fehér (43'), Váczi (62') ill. Pászka (37')

Kiállítva:

Bányai (30') ill. Dudás (62') Tóth Tamás:

"Szerintem jogos volt a büntető, bár én nem adtam volna pirosat, mert nem volt a csatárnál a labda. Hetven percig bírtuk taktikailag, fejben, fizikálisan, utána a kapusom, aki a mezőny legjobbja lehetett volna, ő is valószínűleg fejben elfáradhatott, mert két olyan hibát csinált, ami ezzel az ő teljesítményét lerontotta. Egyébként meg voltam elégedve a csapatommal, megyünk, dolgozunk tovább, a megyeegy nekünk egy új dolog, szeretnénk új eredményt elérni. Gratulálok a vendég csapatnak, de én azt gondolom, ők nem ide valók."

Popovics Pál:

"Nagyon nagy volt a fű, ezen nehéz volt azt a játékot játszani, amit mi gondolunk. A múlt vasárnaphoz képest többet fejlődtünk, 1-0-nál, amikor kiállították a játékosunkat, az ellenfél azt hitte, hogy nyerni tud, így kinyíltak, addig végig védekeztek, nehéz volt áttörni a védelmüket, utána viszont rúgtunk három gólt, így megnyertük a mérkőzést."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90'
A második félidő is hosszabbítás nélkül ér véget: a Szeged 2011 ezúttal is öt gólig jut, Popovics Pál együttese a kiállítás után megrázta magát, és magabiztosan gyűjtötte be a három pontot.
88'
Hát ez hogy ment mellé?! Egy bal oldali szöglet után a hosszún érkezett a lecsorgóra Vass, aki kapásból, élesen a hosszú alsót célozta meg, és centikkel, de a bal kapufa mellett suhant el a labda.
86'
Hazai csere: Gyenest Balla váltja az utolsó percekre.
84'
Biztos előnyében és győzelmének tudatában sem áll le a Szeged 2011: Zabari és Kovács összjátéka után utóbbi lőtt egy átvétel után, de ez most magasan a kapu fölött kötött ki.
80'
Cserél a Szőreg: Sztán áll be Kószó helyére.
75'
Mesternégyes, Kovács Balázs ezt a ziccert sem rontja el, lemásolja az előző akciót, és ismét kilövi a jobb alsót, 0-5.
71'
Újabb hazai cserék: Váczi helyére Szőke, míg Barna helyére Szarvas áll be.
70'
Újabb gól, megint röviden teszi ki Szendrei, erre lecsapnak a vendégek, az üresen álló Kovács pedig okosan, balról eltekeri laposan a hosszú alsóba, 0-4.
69'
Mindkét együttes cserél: a hazaiaknál Bartos helyett Bujáki, míg a Szeged 2011-nél Áchim helyett Hoffman jön a pályára.
68'
GÓÓÓÓL! Te jó ég, mekkora gólt rúg Erdősi! Egy ajándék labdát kapott a Szeged 2011 a szőregi térfélen, majd Erdősi egy igazítás után jobbal, 18 méterről hatalmas bombagólt ragaszt a jobb felsőbe, ezzel minden bizonnyal eldől, 0-3.
66'
GÓÓÓÓÓL! Amikor a legkevésbé lehetett számítani erre a második félidő alatt, megduplázza előnyét a Szeged 2011, Kovács lép ki egy lapos indítással, majd laposan Szendrei támaszkodó lába mellé lő, aki ezt nem tudja fogni, 2-0 a Szeged 2011-nek.
63'
Rögtön cserél is Popovics Pál: Szerencse helyére Barát áll be.
62'
PIROS! 10 a 10 ellen folytatják a felek, miután Dudás vállalásáért, amit Váczival szemben követett el a szóváltást követően, pirosat ad a bíró, egyenlő létszámban a két csapat.
62'
Váczi és Dudás szólalkozik össze, majd a hazai csatár elterül a földön: miután felkel, Váczit is odahívja a játékvezető magához, ő sárgát kap, nézzük, mit kap a Szeged 2011 játékosa.
60'
Szendrei! Újabb bravúrjával tartja életben a szőregi reményeket a kapus, egy jobb oldali lapos beadást Kovács egyből, közelről tesz kapura, de Szendrei elképesztő bravúrral bele tud nyúlni a labdába, majd a kivágott labda utáni távoli ismétlést is kitolja a léc alól, a mezőny egyik legjobbja a hazai kapus.
57'
Cserél a Szeged 2011, Geiger számára ér véget a találkozó, akit Vass vált.
56'
Mit fogott Szendrei! Óriási bravúrt mutat be a szőregi kapus, miután Erdősi egy lapos indítással ugratta ki Kovácsot, aki ziccerben lőhetett 10 méterről, de Szendrei oldalra ütötte lövését.
53'
Nagy lelkesedéssel játszik most a Szőreg, amely rendre egy-egy gyors kontrával próbál veszélyeztetne, ezúttal is Gyenes ugrott ki, de végül Pászka beérte őt, és becsúszva szerelte a tizenhatos egyvonalában, jobb oldalt.
50'
Ez egy mesteri labda volt Gyenes felé Váczitól, előbbi már csak a kapusra vihette volna a labdát, de Szeles partjelző lest jelzett.
47'
Rögtön egy Szeged 2011 helyzet a második félidő elején: a bal oldali szöglet utáni lecsorgót Dudás lőtte öt méterről kapura, de a blokkról vágódott le lövése.
46'
A szünetben kapust cserélt a Szeged 2011: Krnács helyét Hajagos foglalja el a gólvonal előtt.
46'
Folytatódik a találkozó.

SZÜNET

45'
A játékvezető hosszabbítás nélkül vet véget az első félidőnek: bár a kapu előtt aktívabb volt a Szeged 2011, mégis egy büntető kellett ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést. A Szőreg eleinte beszorult, de ezt követően már feljavult - ugyanakkor nehéz dolga lesz a folytatásban, hiszen emberhátrányban kellene legalább egy gólt szereznie ahhoz, hogy elkerülje a vereséget.
44'
Pászka szabadrúgása magasan a kapu fölött köt ki.
43'
Fehér is sárgát kap a hazaiaktól, Pászkával szembeni elkésett belépője miatt. Fehér ugyan reklamál, hogy ő nem ért hozzá az ellenfeléhez, de ez nem változtat az ítéleten. Ráadásul jó 20 méterről lőhet egy szabadrúgást a Szeged 2011.
41'
Úh, mit fogott Szendrei! Pászka adott forintos labdát Kovácsnak, aki egy pattanás után 10 méterről lőtte erővel kapura, Szendrei azonban nagy bravúrral fogta a léc alá tartó lövését.
38'
Váczi egyből kapura tűzte: jól is tekeredett labdája, de kicsit magas volt, így a kapu fölött kötött ki.
37'
Az első vendég sárga Pászkáé, aki hátulról késett egy ütemet Bartossal szembeni szerelésénél. Jó helyről, kissé balról, húsz méterről lőhet szabadrúgást a Szőreg.
31'
Gól, Kovács Balázs magabiztosan berúgta a büntetőt, ezzel vezet a Szeged 2011. Nehéz helyzetbe került a Szőreg, hiszen nem csak ember-, de gólhátrányba is került.
30'
KIÁLLÍTÁS! Abszolút nem volt benne a mérkőzésben, de Bányai piros lapot kap, miután a tizenhatoson belül lerántotta ellenfelét a játékvezető szerint. A játékvezető az asszisztens intésére hozta meg ítéletét, így büntetőt is rúghat a Szeged 2011.
26'
Bartosé a meccs első sárgája, aki Áchim elleni faultja után messze elrúgta a labdát: ezért már felmutatta a lapot a játékvezető.
21'
Az első hazai kapuralövési kísérlet: Ali kényszerítőzött Bartossal, majd kissé kiszorítva lőtt is, de az oldalhálót érintve suhant el a labda.
20'
Barna ugrott volna ki a jobb oldalon egy ígéretes kontrával, nagy terület is volt előtte, de végül nem tudott kapuig menni, miután beérte őt Czirok.
16'
Szendrei öklözi ki Fodor balról, a hosszúra átlőtt szabadrúgását. A Szőreg az első percek után egyre jobban magára talál, és kijjebb jön a szorításból.
10'
Szendrei fogja másodjára Kovács, kellemetlen, pattogós lövését, aki egy felpasszolt labdát egy igazítás után lőtt kapura 16 méterről, de éppen a kapust találta el. Nehezen tudja megtartani a labdát a Szőreg, a vendégek akarata érvényesül eddig.
7'
Szép szabadrúgás kombinációt csinált meg a Szeged 2011, Pászka laposan passzolt Fodorhoz, aki egyből visszaívelte a jobb oldalon induló Geigernek, az ő fejjel való centerezése azonban hosszú lett az érkező csatároknak.
5'
Kovács ugrott ki a jobb oldalon, és mintegy 10 méterről már kapura is lőtt volna, de Környei bravúrosan, becsúszva blokkolt. Egyelőre beszorítja a hazaiakat a Szeged 2011.
2'
Rögtön egy nagy lehetőség a Szeged 2011 előtt, Zabari tört be a bal oldalról, és egy csel után a tizenhatos bal sarkától lőhetett, de labdája alig egy fél méterrel ment el a felső kapufa fölött.
1'
A vendégek kezdték a találkozót.

17:04

- A Szőreg tiszta sárgában, míg a Szeged 2011 B kék-feketében lép pályára. Utóbbiban ezúttal Geiger, Zabari, Áchim és Kovács is pályára lép az első csapat keretéből.

17:01

- Köszöntjük olvasóinkat, kisebb késéssel kezdődik a találkozó, a csapatok csak nemrég érkeztek ki a pályára melegíteni.

A mérkőzés Tihanyi Gábor sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Két újonc gárda találkozik a megyeegy hétközi fordulójában Szőregen: ugyanakkor nem ugyanazt az utat járta be a Szőreg és a Szeged 2011 második csapata, hiszen előbbi a megyekettő bajnokaként szerepelhet a megyei legfelsőbb ligában, míg a Szeged-Grosics fiókcsapata a

nyáron nevezett be

a megyeegybe. A

nyári átigazolási időszakban

nem volt nagy jövés-menés a szőregieknél, akik az elmúlt hétvégén a SZVSE otthonában 4-0-s vereséggel indították a szezont. A Szeged 2011 B első bajnokiján éppen ellenkező eredményt ért el a tavalyi ezüstérmes Tápé ellen,

Popovics Pál

tanítványai 5-0-s sikerrel vették az első akadályt. A szerdai találkozón tehát első pontjait szerezheti meg a Szőreg, ugyanakkor a Szeged 2011 B számára pedig az első idegenbeli bajnoki is jó erőfelmérő lehet a bajnokság további szakaszára tekintve.

FOCIFANOK! Ma délután három közvetítéssel is jelentkezünk számotokra, ÉLŐben adunk két bajnoki és egy kupameccset a megy...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.