Sport

Labdarúgás: megszakadt a SZEOL veretlensége Kozármislenyben

Labdarúgás: megszakadt a SZEOL veretlensége Kozármislenyben

2015. augusztus 29., szombat
Labdarúgás: megszakadt a SZEOL veretlensége Kozármislenyben
szeol_kozarmisleny_mj-006

Elszenvedte szezonbeli első bajnoki vereségét a SZEOL SC - Tóth Ákos tanítványai Kozármislenyben maradtak alul egy góllal.

A Sándor Csárdában hangoltak

A SZEOL SC csapata a kozármislenyi út előtt a Sándor utcai Sándor Csárdában költött el ízletes ebédet. Látogasson el Ön is a Sándor Csárdába, a menükínálatról és a specialitásokról ide kattintva tájékozódhat!

Nagy elánnal kezdték a találkozót a vendéglátók, a harmadik percben

Leindler Domonkosnak

már bravúrt kellett bemutatnia

Nagy Krisztián

fejesénél. A 23 éves támadó egyébként is nagyon élt a találkozó egésze alatt, így például negyed óra elteltével ismét ő ijesztett rá a vendégekre, amikor 12 méterről nem sokkal stukkolt csak a jobb alsó mellé. Ezt követően azonban fokozatosan kezdett feljönni mezőnyben a SZEOL, aminek a 22. minutumban kis híján meg is lett a számtanilag is leírható eredménye. Ekkor ugyanis

Nikola Maksimovic

lépett ki a védők közül

Makra Zsolt

átadásával, majd egy fineszes emeléssel igyekezett túljárni

Helesfay Donát

eszén. Csakhogy a kapus kézzel elütötte a kísérletet - a tizenhatos vonalán kívül.

Farkas Mátyás

játékvezető mégsem állította ki a hálóőrt, egy szimpla sárga lappal letudta az esetet. Ez a bírói tévedés sem volt éppen hasznára a szegediek hangulatának, a 33. percben viszont jött az igazi hidegzuhany:

Kocsis Adrián

vett át egy felívelést a tizenhatos sarkánál, kihasználva a SZEOL védelmének eltolódását, hogy aztán elképesztően nagy gólt ragasszon a bal felsőbe. (1-0) Szünet után is megpróbálta irányítani a játékot

Tóth Ákos

együttese, de hiába a mezőnyfölény, miután újabb gólt ismét a kozármislenyiek szereztek. Kicsit több mint egy óra elteltével a csereként beállt

Beke Péter

mutatott be két lövőcselt a tizenhatos előterében, harmadjára viszont már el is vállalta a lövést. A labda végül a bal kapufa tövéről vágódott a hálóba. (2-0) A 71. minutumban ugyanakkor betaláltak a szegediek is -

Puskás Csaba

felívelt szabadrúgását

Rácz László

zúdította félfordulatból a ficakba. (2-1) Negyed órával a vége előtt érkezhetett volna az egyenlítés is, de Maksimovic öt méterről hasba rúgta Helesfayt, avagy másfelől nézve, nagyot védett a hazai portás. Mint utóbb kiderült, a kihagyott ziccer sokba került, hiszen a hajrában már nem tudott igazán veszélyes lehetőséghez jutni a SZEOL. Beretkáék ezzel elszenvedték első vereségüket a bajnokságban. A csapat a legközelebbi fordulóban, szeptember 5-én a Dabast látja vendégül a Felső Tisza parti stadionban.

Kozármisleny, 250 néző
2015. augusztus 29., 17.00
HR-Rent Kozármisleny
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Farkas Mátyás • asszisztens: Reinicz Gábor, Kovács László
2
-
1

Labdarúgó NB III Közép csoport, 5. forduló:

HR-Rent Kozármisleny - SZEOL SC 2-1 (1-0)

Kozármisleny, 250 néző. Vezette: Farkas Mátyás (Reinicz Gábor, Kovács László).

Kozármisleny:

Helesfay - Kocsis, Fellai, Lantos, Kiss, Kovács, Nagy E., Gránicz (Tóth D. 84'), Nagy K., Wittrédi, Lauer (Beke - a szünetben).

Vezetőedző:

Németh Zsolt.

SZEOL:

Leindler - Kéri, Gajág, Makra, Rácz, Grünvald, Forró (Buzási - a szünetben), Puskás, Ondrejó, Beretka (Végh - a szünetben), Maksimovic.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Kocsis (33'), Beke (64'), ill. Rácz (71').

Sárga lap:

Helesfay (22'), ill. Makra (65'), Ondrejó (73'), Kéri (75'). Tóth Ákos:

"Hetven percig emberelőnyben kellett volna játszanunk, sajnos azonban a játékvezető ezt nem így gondolta. Ezt követően a Kozármisleny rúgott egy olyan bombagólt 0-0-nál, mint amilyet tavaly mi szereztünk. Mindemellett volt lehetőségünk az egyenlítésre, amit aztán elpuskáztuk. Összességében viszont a vereség ellenére is dicséret illeti a srácokat!"

Online közvetítésünk:

001

VÉGE

90+2'
Vége, Farkas Mátyás lefújta a mérkőzést. A két együttes tavalyi összecsapásaihoz hasonlóan ezúttal is 2-1 lett a végeredmény, sajnos azonban ennek most a Kozármisleny szurkoló örülhetnek.
88'
Puskás ívelt fel szabadrúgást a középkör kozármislenyi térfelén lévő végétől. Gajág felé szállt a labda, de Helesfay egy merész kivetődéssel leszedte a szegedi fejéről.
84'
Tóth Dániel váltotta a hajrára Gránicz Pétert.
83'
Nem értették meg egymás a szegediek, egy hazaadásból kis híján baj lett, szerencsére azonban a hazai támadó keresztbe ellőtte a labdát.
81'
Nagy Krisztián veszélyeztett ismét: lövése lelassult Ondrejó blokkján, de a már elfekvő Leindlernek még így is nyújtóznia kellett, hogy szögletre tudja tolni a próbálkozást.
75'
Mit hagyott ki Maksimovic?! Ondrejó vezette fel a labdát, nagyszerűen tálalt a szakállas csatárhoz, aki lefordulást követően az ötös sarkáról célozhatott, mégis hasba lőtte a kivetődő Helesfayt. Óriási ziccer maradt kihasználatlanul!
75'
Kéri is besárgult, miután túlontúl vehemensen próbált szerelni egy kozármislenyit a felezőnél.
74'
Puskást hárman döngölték földbe, a játékvezető sípja mégis néma maradt.
73'
Egy lerántásért Ondrejó kapott sárga kártyát.
71'
GÓÓÓL!!! Puskás ívelt fel szabadrúgást az oldalvonaltól, a félpálya közepétől. A tizenegyespont magasságában Rácz lőtt kapásból, félfordulatból a jobb felsőbe! 2-1!
65'
Egy félpályán elkövetett szabálytalanság után Makra kapta az első szegedi sárgát.
64'
Gól... Beke két lövőcselt is bemutatott 17 méterre a kaputól, harmadjára pedig már nem vették kellően komolyan a védők, és nem is léptek ki rá megfelelően. A csereként beállt játékos lökete a bal kapufa tövéről zúdult a hálóba. 2-0.
61'
Makra ívelt fel szabadrúgást a felezővonal környékéről, a labda viszont Végh Arielről kifelé pattant a tizenhatos vonalánál, így nem alakult ki veszély Helesfay kapuja előtt.
58'
Kis híján ráfázott a Szeged egy középpályán eladott labdára. Gránicz lépett ki az eset nyomán, Makra és Gajág azonban közös erővel végül ki tudták annyira szorítani a támadót, hogy ő ne tudjon már veszélyes lövőhelyzetbe kerülni.
57'
A ritka esetek egyike: az általában előkészítőként jeleskedő Puskást találta lesen a partjelző egy ellentámadás során.
55'
Igyekszik nyomás alá helyezni ellenfelét a hátrányban futballozó SZEOL, a mislenyiek azonban egyelőre jól tördelik a játékot.
50'
Az iramra a nagy meleg ellenére sem lehet panasz, élénk mezőnyjátékkal kezdődik a második játékrész.
46'
Hazai oldalon Beke váltotta Lauert, míg Tóth Ákos Beretka és Forró helyett Véghet és Buzásit küldte pályára.
46'
Folytatódik a mérkőzés, szünetben mindkét mester cserére szánta el magát.

SZÜNET

45+2'
Két perc hosszabbítás után vége az első félidőnek, amely során a hazaiak egy gyönyörű gólnak köszönhetően szereztek vezetést. Reméljük, a SZEOL képes lesz ledolgozni hátrányát, vagy akár fordítani a második felvonásban.
44'
Wittrédi alaposan letalpalta Ráczot. Az eset után Farkas Mátyás immáron másodszor figyelmeztette utoljára a mislenyiek játékosát.
43'
Kovács Tamás szöglet utáni fejese alig egy méterrel kerülte el a jobb kapufát.
41'
Beretka beadása után Helesfay szólt védőinek, hogy engedjék neki a labdát, csakhogy a kapus elnézte az ívelést. Szerencséjére Maksimovic sem érte el azt, így nem lett nagyobb baj az ügyből.
39'
Beretka vállalkozott lövésre 17 méterről, ami viszont a blokkról visszapattant a mezőnybe.
38'
Wittrédi nem volt rest 40-ről sem rátűzni egy szabadrúgást, de nem járt sok sikerrel, a kísérlete alaposan elkerülte Leindler kapuját.
33'
Gól... Vezetnek a hazaiak. Eltolódott a vendégek védelme, így a tizenhatos sarkánál szabadon találta meg egy felívelés Kocsist, aki egy átvétel után hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe. Leindler nem védhette a bombát. 1-0.
33'
Beretka lódult volna meg ígéretes helyzetben, de őrzője földre vitte. Farkas Mátyás ezúttal sem látta indokolnak, hogy fújjon.
31'
Wittrédi lépett ki egy indítással, ugyanakkor a labdát - úgy tűnt - kézzel tette maga elé. Mindemellett a játékvezető sípja néma maradt, szerencsére a szegedi védelem, ha üggyel-bajjal is, de szerelni tudta a baranyaiak csatárát.
29'
Ismét egy szép, kombinatív akciót indítottak a szegediek, aminek végén Kéri indította Beretkát, és bár a támadó be tudta magát cselezni a tizenhatoson belülre, begurítása előtt azonban a labda már elhagyta az alapvonalon át a játékteret.
26'
Az utóbbi percekben egyre inkább átveszi a játék irányítását a SZEOL. Az imént egy Ondrejó felvágásáért megítélt szabadot Puskás adott be az oldalvonaltól, de a nagy kavarodást lezáró lövésbe nem került elég erő, így Helesfaynak ez így nem okozott gondot.
24'
Mi maradt ki?! Egy szöglet után kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, végül az egyik szegedi a tumultusban kapu felé tudta pöckölni a labdát, amely centikkel csorgott el a hosszú alsó előtt.
23'
Puskás végezte el a szabadrúgást, de tekerése elakadt a sorfalban. Nehéz pillanatokon van túl most a Kozármisleny.
22'
Sajátos bírói ítéletet láthatott a publikum, ami után még egyik-másik hazai szurkoló is csak a fejét vakarja: Maksimovic lépett ki jó ütemben Makra labdájával, gólba tartó emelését pedig Helesfay kézzel ütötte el a tizenhatoson kívül. Farkas Mátyás azonban csak sárgát adott a kapusnak.
15'
Megint Nagy Krisztián villant: 12 méteres fejese alig egy méterrel suhant el a jobb alsó mellett.
14'
Jól mozog eddig Nagy Krisztián, az imént Gajágnak kellett egy mesteri keresztezéssel mentenie előle a tizenhatos vonalánál. A kozármislenyi támadó nem könnyíti meg a mai napon a szegedi védősor dolgát.
10'
Ismét Beretka a főszerepben: ezúttal Forró szöktette kiválóan, majd a szélső egy védőt is kicselezett az alapvonal előtt, de éles szögből leadott balosába a következő bekk már belevetődött és végül ki is vágta azt a mezőnybe.
9'
Az első igazi szegedi akcióban rögtön akadt veszély: Makra végzett el gyorsan egy szabadrúgást a saját térfelén, majd Gajág indította Beretkát, aki elől Helesfay még éppen fel tudta szedni a labdát.
5'
Nagy elánnal vetik magukat a küzdelembe a hazaiak, akik egyből igyekszenek nyomás alá helyezni a SZEOL-t. Az utóbbi másodpercekben ez két leshelyzethez vezetett: előbb Lauert, majd Nagy Krisztián állította meg a játékvezető.
3'
Kiválóan sikerült az összecsapás első sarokrúgása, amely az ötös sarkára érkező Nagy Krisztiánt találta üresen, de az éles fejest Leindler bravúrral védte a jobb alsónál.
3'
Gránicz forgatta meg Makrát az alapvonalnál, beadásába azonban a védő jól lépett bele. A blokkról szögletre vágódott a labda.
1'
A fehér mezes hazaiak kezdték a találkozót, Puskásék szokásos, kék-fekete csíkos dresszükben szerepelnek.

16.55:

A kozármislenyi pálya méretre kisebb, mint a Felső Tisza parti stadion centerpályája, de a gyepre nem lehet igazán panasz, hiszen a rendezők a meccs előtt locsolással igyekeztek tenni a nyári hőség negatív hatásai ellen.

16.50:

Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok már a bemelegítés utolsó mozzanatait végzik, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Tóth Ákos ígéretéhez híven valóban egy fizikálisan erősebb és magasabb csapatot küld ma pályára, hiszen Gajág, Makra, Rácz és Forró egyszerre szerepelnek a kezdőben. A vezetőedző csereként Szabó Gergő kapus mellett Buzási, Huszárik, Fülöp, Végh és Kormányos játékára számíthat szükség esetén.

A mérkőzés Farkas Mátyás sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Útján a labda Kozármislenyben - vajon összejön-e zsinórban a harmadik siker a SZEOL-nak a baranyaiak ellen? KLIKK: http://szegedma.hu/?p=563082

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.