Sport

Kajak-kenu: Nádas Bence közel járt az éremhez

Kajak-kenu: Nádas Bence közel járt az éremhez

2015. május 3., vasárnap
Kajak-kenu: Nádas Bence közel járt az éremhez

Az öt újonc szegediből négy döntőzhetett a Raciceben rendezett felnőtt kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE fiataljai közül

Nádas Bence

járt a legközelebb a dobogóhoz, minden idők legfiatalabb magyar felnőtt világbajnoka párosban

Hérics Dáviddal

negyedik lett 500 méteren. A rövidebb távon

Birkás Balázsék

is elverekedték magukat a döntőig, ahol végül a nyolcadik helyen értek be a célba.

Horváth Alexandra

a női négyessel,

Szabó Gábor

pedig párosban volt finalista. A klub szakmai vezetője,

Sík Márton

szerint mind az öt szegedi kajakos és kenus sokat profitálhat még ebből a versenyből. "Egy nagyon színvonalas Eb-n vagyunk túl, ahol egy fiatal magyar csapat vett részt. A mi versenyzőinknek ez egy remek lehetőség volt, hogy belekóstoljanak a felnőtt világba és rutint szerezzenek. Némi hiányérzet azért van bennem, hiszen bár egy kivételével minden egységünk döntőbe jutott, egy-két helyezéssel talán jobbat is el lehetett volna érni. Ugyanakkor a szezon elején vagyunk, korán is volt a verseny, bízom benne, hogy mindenki hasznos tapasztalatokkal felvértezve tér vissza Csehországból. Nádas Bence eredményét viszont kiemelném, hiszen ő is pályafutása első Európa-bajnokságán szerepelt és a K2-500 döntőjében nagyon bátran versenyezve majdnem érmet szereztek a párjával" - mondta Sík Márton.

Eredmények:

4. Nádas Bence – Hérics Dávid (Győr) – K2-500 méter 8. Birkás Balázs – Balaska Márk (Vác) – K2-200 méter 8. Horváth Alexandra – Malcsiner Eszter – Katrinecz Rita – Szabó Ágnes (utóbbi három UTE) – K4-500 méter 9. Szabó Gábor – Bodonyi András (Diósgyőr) – C2-500 méter A Császár Gergely – Noé Bálint – Noé Miklós – Ilyés Róbert (utóbbi három Budapest Honvéd) egység a középfutamában az 5. helyen végzett, így nem jutott be a K4-1000 méter döntőjébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.