Sport

Labdarúgás: megtalálja-e az UTC a rést a vásárhelyi pajzson?

Labdarúgás: megtalálja-e az UTC a rést a vásárhelyi pajzson?

2015. április 24., péntek
Labdarúgás: megtalálja-e az UTC a rést a vásárhelyi pajzson?
utc_hfc16_gs

Hétvégén újabb lépést tehet a bajnoki cím felé a már így is padlógázzal robogó Hódmezővásárhely a megyei I. osztályban. Bódi Attila tanítványai a középmezőny tetején tanyázó Ujszegedi TC-t látják vendégül vasárnap délután.

Elnézve a HFC eddigi formáját, különös tekintettel a tavaszra, elmondható, hogy Marton Bencéék minden mérkőzésükre egyértelmű esélyesként készülhetnek a ligában, az újszegediekkel azonban rendre izgalmas, szoros csatákat vív a csapat. A felek utoljára

2013 novemberében

találkoztak a kék-sárga klub pályaválasztása mellett a bajnokságban, a 2-1-re végződő derbi talán legemlékezetesebb mozzanata pedig az azóta már Algyőn futballozó

Hatvani József

nevéhez fűződik, aki a félpályáról vette be a

Major László

vezette rivális kapuját. Fél évvel később,

tavaly májusban

az UTC 3-2-re gyűrte el ellenfelét a Kertész utcában, ahol

októberben

viszont már a HFC diadalmaskodott ugyancsak egy góllal. Egy, a korábbiakhoz hasonlóan jó meccsel alighanem most vasárnap is elégedett lenne a vásárhelyi stadion publikuma. Függetlenül attól, mit jósol előzetesen a papírforma.

A HFC más dimenziót képvisel a mezőnyben

Online

Vasárnap 17 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Hódmezővásárhelyi FC - Ujszegedi TC megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Az újszegediek esélyeit ugyanis alaposan csökkenti, hogy a vásárhelyi együttes hetek óta kirobbanó formában futballozik, még saját magához képest is. Szilágyi Norberték az elmúlt hat fordulóban 28 gólt ragasztottak az ellenfelek hálójába, négy alatt senki sem úszta meg ellenük. Eközben a védelem is rendkívül stabil lábakon áll, hiszen a vizsgált időszakban mindössze két alkalommal kapitulált, a hétközi kupafordulóban Nagymágocson megnyert találkozót is beszámítva pedig már 485 perce érintetlen a HFC kapuja. „Elégedett vagyok a srácokkal, szépen dolgozik a csapat. Innentől kezdve alapvetően az a feladatunk, hogy függetlenül attól, hogy nagyon magabiztos az előnyünk, és szinte eldőlt a bajnokság, nem szabad leállnunk. Ha ugyanis osztályozóra kerül a sor, ahogy azt a versenykiírás tartalmazza, akkor ott csúcsformában kell lennünk. A cél az, hogy maradjunk szerények és dolgozzunk ugyanolyan keményen, ahogy eddig tettük. Szeretnénk az NB III-ban szerepelni jövőre” – fogalmazott portálunknak

Bódi Attila

vezetőedző.

A lottóötösre bazíroznak Újszegeden

utc_hfc27_gs

Egyelőre igen hullámzó az UTC tavaszi teljesítménye, hiszen a két vereséget felölelő kezdet után a gárda produkált egy három találkozóból álló győzelmi szériát, ami alatt gólt sem kapott. A sorozatnak a SZVSE elleni – némiképp váratlan –

fiaskó

vetett véget két hete, legutóbb pedig a Mórahalommal

végeztek 1-1-re

Gajdacsiék Újszegeden. Nagy kérdés tehát, melyik arcát mutatja vasárnap a csapat, ahogy kérdéses a középpályán a kisebb sérüléssel küszködő

Mészáros Tibor

játéka is.

Brinszky Adrián

játékos-edző ezzel szemben biztosan nem segítheti övéit a pályán belülről Vásárhelyen, miután a vasutasok elleni piros lapja okán két mérkőzésre meszelték el. „Annak a híve vagyok, hogy nem szeretek hangzatos ígéretekkel dobálózni. Úgy vettem észre, hogy a fogadkozások ellenére eddig mindenkit elpáholt a Vásárhely. Ettől függetlenül, a rangadókon idén rendre jó teljesítményt nyújtottunk, a szereplésünk teljesen vállalható, talán két-három találkozó volt, ahol szerényebb produkciót mutattunk. Bízom benne, hogy hétvégére egy-két sérült játékos felépül, és akkor egy normális kerettel tudunk majd talán játszani egy ki-ki mérkőzést. Ha netán nem sikerülne a bravúros szereplés, akkor sincs probléma. Összességében sokkal jobban szorítok a csapattal közösen tett lottószelvényünk sikeréért” – fogalmazott várakozásairól az UTC mestere.

A Hódmezővásárhelyi FC várható kerete:

Kovács, Vígh (kapusok), Nagy, Tóth I., Kökény, Marton, Király, Antal, Brizik-Bodrogi, Varga, Lazinica, Szilágyi, Faragó, Maravic, Szabó, Bertók, Nikutovic, Fábián.

Az Ujszegedi TC várható kezdőcsapata:

Szabó – Bálint, Balogh, Zsibrita, Mihalkó, Mészáros Z., Laczkó, Kazuhiro/Mészáros T., Kovács, Bánóczki, Gajdacsi.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni bajnokijukon (2014. október 11.):

Ujszegedi TC - Hódmezővásárhelyi FC 1-2 (0-0)

Újszeged, Kertész utca, 100 néző. Vezette: Szelezsán György (Szűcs Zsolt, Czirok Sándor Zoltán).

UTC:

Szabó M. - Mihalkó, Balogh, Zsibrita, Bálint, Mészáros Z., Laczkó (Berndt 55'), Mészáros T., Kovács M., Valach (Bánóczki 55'), Gajdacsi.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

HFC:

Kovács K. (Gábor 17') - Tóth, Kökény, Brizik-Bodrogi, Kerepeczki, Nagy, Szilágyi (Király 73'), Marton, Nikutovic (Antal 79'), Dordevic (Rácz 69'), Maravic (Bertók 69').

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gólszerzők:

Gajdacsi (77'), ill. Nikutovic (53'), Szilágyi (61' - tizenegyesből).

Sárga lap:

Balogh (59'), Bálint (60'), Gajdacsi (81'), Mihalkó (90+3'), ill. Szilágyi (41'), Nikutovic (51'), Nagy (83').

Piros lap:

Zsibrita (89'), Mészáros Z. (89').

Így játszottak a csapatok a 23. fordulóban:

Tiszasziget SE - Hódmezővásárhelyi FC 0-4 (0-1)

Tiszasziget. Vezette: Rácz Béla (Allaga Iván, Szlavikovics Attila).

Tiszasziget:

Kispéter - Papp, Borgulya, Cindel, Bálint, Rutai (Fődi 66'), Kelemen Sz., Juhász, Kelemen Cs., Kasza (Kató 79'), Drágity.

Vezetőedző:

Stetakovic Marinko.

HFC:

Kovács - Nagy (Lazinica 38'), Tóth I., Kökény, Marton, Brizik-Bodrogi (Király 80'), Varga, Nikutovic, Szilágyi (Szabó 53'), Maravic (Faragó 74'), Fábián (Bertók 70').

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gólszerzők:

Fábián (40'), Szabó (62'), Kökény (79'), Bertók (89').

Sárga lap:

Bálint (65'), Borgulya (66'), Papp (68'), ill. Tóth I. (38'), Varga (53').

Kiállítás:

Kelemen Cs. (86').

Ujszegedi TC - Mórahalom VSE 1-1 (1-0)

Újszeged, Kertész utca. Vezette: Török Tamás (Kócsó Tibor Zsolt, Csányi Ferenc).

UTC:

Szabó - Mihalkó, Balogh, Bálint, Kazuhiro (Laczkó 60'), Mészáros Z., Mészáros T., Zsibrita (Valach 75'), Kovács, Bánóczki, Gajdacsi.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Mórahalom:

Halász - Takács (Tóth 79'), Szücs (Márki 84'), Udvari, Barna (Zsoldos 60'), Szalma, Vojnic-Zelic, Magyar, Gonda, K.Tóth, Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Mészáros T. (30'), ill. Szőke (78').

Sárga lap:

Mészáros T. (74'), Valach (78'), ill. Barna (59'), Tóth (87').

A vásárhelyiek fél szemmel már az NB III felé tekingetnek, az újszegediek pedig a lottósorsolást várják nagyon - részletek a hétvégi HFC - UTC meccsről ITT: http://szegedma.hu/?p=531166

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.