Sport

Kosárlabda: vereséggel zárta a Szedeák a középszakaszt

Kosárlabda: vereséggel zárta a Szedeák a középszakaszt

2015. április 18., szombat
Kosárlabda: vereséggel zárta a Szedeák a középszakaszt
szedeak_falco15_gs

A története során először a rájátszásba jutott Naturtex-SZTE Szedeák vereséggel zárta a középszakaszt: Kiss Zsolték a mindkét csapat számára tét nélküli találkozón szenvedtek vereséget a Falco otthonában.

Mindkét együttes tét nélkül várhatta a középszakasz utolsó mérkőzését, hiszen a Falco, és

története során először

a Szedeák is bejutott a rájátszásba, így egyik csapaton sem volt nyomás a szombat esti találkozón. A Falcóból Martinic és Majstorovic, míg a Szedeákból Darko Balaban hiányzott. Jól kezdett Nikola Lazic együttese, Molnár András közelije nyitotta a meccset, majd Kristanovic egyenlítését követően négy szegedi kosárra sem volt válasza a Falcónak, így máris nyolc ponttal vezetett a Szedeák. (2-10) Zárkózott a Falco, de a kinti dobások jól sültek a szegedieknél, Ciric és Kiss Zsolt is beemelte a hármasokat, majd Révész Ádám közeli akciója zárta a negyedet, ennek köszönhetően pedig tíz ponttal vezetett a Szedeák. A második negyed közepén Ciric egy négypontos akciót hozott, miután büntetőt dobhatott újabb sikeres triplája után, így maradt a tízpontos különbség. (27-37) A folytatásban folyamatosan olvadt a Szedeák előnye, Ciric hiába szórta továbbra is a triplákat, egyre közeledett a Falco, és a szünet előtt Doyne betörése után már csak kettő volt a különbség, (50-52) így mehettek a nagyszünetre a csapatok. Will triplája nyitotta a harmadik negyedet, amivel először vezetett a meccs folyamán a Falco. Nem a védekezés dominált a mérkőzésen, de mivel egyik csapat számára sem volt tét már ezen a találkozón, így ez valahol érthető volt. A negyed derekán még megrázta magát egyszer a Szedeák, Ciric kintről továbbra is remekül tüzelt, és már nyolccal vezetett trojkája után a Szeged (63-71), de a játékrész utolsó két percében nem szereztek kosarat Branko Jereminovék, ezt pedig kihasználta a Falco, és Will kettesével ikszre mentette a negyedet. A záró játékrészre azonban elfáradt a Szedeák, a Falco jobban bírta a mérkőzés hajráját, és összeszedettebb volt a védekezése is a szombathelyi együttesnek, amely csak 13 pontot engedélyezett a negyedik negyedben a Szedeáknak, ellenben beszórt 36 pontot, így végül 21-el, 105-84-re megnyerte a találkozót. Ezzel véget ért a középszakasz, amelyet a Naturtex-SZTE Szedeák a nyolcadik helyen zárt, ezzel kivívta a jogot a play-offban való részvételre, ahol a Szolnoki Olaj lesz Nikola Lazic együttesének ellenfele. A három győzelemig tartó párharc első mérkőzését Szolnokon rendezik majd.

Ami a statisztikát illeti

A Szedeák és az egész mezőny legjobbja Andrija Ciric volt, aki 38 pontot szerzett, e mellett holtversenyben a legtöbb lepattanót, hetet szedte, és a legtöbbször, 13 alkalommal szabálytalankodtak ellene, de volt még két gólpassza is, így 43-as VAL-t produkált. Érdekesség, hogy 19 büntetőt dobhatott a Szedeák Szombathelyen, (kilenccel többet, mint ellenfele) és csupán egyet hagyott ki a vonalról. A lepattanócsatát elvesztette Nikola Lazic gárdája, a Falco 33-at, míg a Szedeák 22-t szedett le, mindössze négy támadólepattanót írhattak be a szegedieknél, míg a szombathelyiek tízet is megszereztek támadásaik után, valamint az eladott labdákat tekintve is jobb volt Kálmán László csapata, hiszen csak ötször adta el a Falco a labdát, míg a Szedeák 14 alkalommal hibázott támadásban. A triplák tekintetében viszont jobban teljesített a szegedi csapat, 25 kísérletből 10 is a gyűrűben landolt, míg a túloldalon 14 kinti dobás után hat volt sikeres. Ami a játszott perceket illeti, Andrija Ciric végigjátszotta a meccset, Branko Jereminov három, míg Kiss Zsolt négy percet pihent. Huszonhat percet játszott

Ivan Stefanovic

, míg

Molnár András

fault problémák miatt 18 percet töltött a parkettán,

Davorin Kuntic

pedig 16 percet játszott. Révész Ádám 12 percet kapott Nikola Lazictól,

Mike János

hét,

Varga Zalán

három percet játszott, de egy perc erejéig a pályán volt

Meleg Károly

is.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, középszakasz, 10. forduló

Falco Trend-Optika KC – Naturtex-SZTE Szedeák 105 – 84 (23-31,27-21,19-19,36-13)

Falco:

VÁRADI 16/6, DOYNE 12/6, PERL 14, Dukic 2, KRISTANOVIC 29 Csere: Will 15/3, Hall 6, Bognár 6, Hódi 3/3, Popgyákunik -, Varga 2

Vezetőedző:

Kálmán László.

Szedeák:

JEREMINOV 15/3, Molnár A. 11, Kiss 6/6, CIRIC 38/18, Stefanovics 6. Csere: Mike, Meleg 3, Kuntic 3/3, Varga Z., Révész 2.

Vezetőedző:

Nikola Lazic. Kálmán László:

"Gratulálok a csapatomnak, ma is megmutatta, hogy tud küzdeni, a játékosok betartották azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk. Sajnos két kulcsjátékosunk is megsérült, egyelőre még nem tudom, hogy mennyire súlyos. Bízom benne, hogy szerdán számíthatok rájuk."

Nikola Lazic:

"Három negyedig egálban voltunk a Falcóval, az utolsó negyedben ellenfelünk jobb volt, és teljesen megérdemelten nyert. Ez a meccs nem igazán a védekezésről szólt, a Falco egy kicsit jobban védekezett, főleg az utolsó negyedben, ezért nyert. Gratulálok, és sok sikert kívánok nekik a play-offban."

Tét nélkül, vereséggel zárta a középszakaszt a Szedeák - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=529186

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.