Sport

Labdarúgás: Faragó duplájával tréfálta meg a SZEOL a Kozármislenyt

Labdarúgás: Faragó duplájával tréfálta meg a SZEOL a Kozármislenyt

2015. március 21., szombat
Labdarúgás: Faragó duplájával tréfálta meg a SZEOL a Kozármislenyt
szeol_misleny_14_09_06_mj

Faragó Bence két góljával idegenben győzte le a SZEOL SC a feljutásra pályázó Kozármislenyt az NB III Közép csoport 19. fordulójában.

Az első félidőben a SZEOL akarata érvényesült,

Tóth Ákos

tanítványai jobban elkapták a fonalat a kezdésnél és a szünetig végig irányításuk alatt tartották a mérkőzést. Fölényük a 21. minutumban érett góllá, amikor

Beretka Péter

szögletét

Dlusztus András

csúsztatta középre,

Faragó Bence

pedig öt méterről stukkolt a jobb alsóba. (0-1) A hazaiak jószerével fel sem ocsúdtak az esetet követően, máris ismét a hálójukban táncolt a labda. Nem egész fél óra elteltével Faragó vállalkozott lövésre bő 25-26 méterről, bombája pedig védhetetlenül zúgott a bal felsőbe, mintha csak zsinóron húzták volna. (0-2) A 31. percben feltehették volna az i-re a pontot a szegediek, de egy kontra végén a ziccerben lévő

Bata Csongort

lesen állította meg Beretka passzánál a játékvezető asszisztense. Szünetben kettőt cserélt

Németh Zsolt

, és a 38. másodpercben máris hatalmas lehetőséghez jutott a Kozármisleny:

Puskás Zoltánt

lökte el a tizenhatos oldalvonalánál

Forró Attila

, aminek folytatásaként

Szommer Attila

sporttárs a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest

Lauer Norbert

nagy erővel a léc alá vágta, visszahozva ezáltal a meccsbe övéit. (1-2) A félidő derekán egy rendkívül erős periódust produkáltak a hazaiak, Leindler Domonkoséknak minden koncentrációjukra szükség volt, hogy állni tudják a rohamokat. Állták, a hajrára pedig elfogyott a vendéglátók lendülete, így a SZEOL egy rendkívül értékes győzelmet aratott Baranya megyei riválisa otthonában, az őszi hazai diadal után immár másodjára a szezon során. Nem utolsó sorban Faragó Bencéék ezzel méltóképpen köszöntötték fel a születésnapját ünneplő Tóth Ákost. A SZEOL legközelebb, a 20. fordulóban a Rákospalotai EAC együttesét látja vendégül a Felső Tisza parti stadionban.

Kozármisleny, 200 néző
2015. március 21., 15.00
Kozármisleny FC
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Szommer Attila • asszisztens: Kovács László, Sebestyén László
1
-
2

Labdarúgó NB III Közép csoport, 19. forduló:

Kozármisleny FC - SZEOL SC 1-2 (0-2)

Kozármisleny, 200 néző. Vezette: Szommer Attila (Kovács László, Sebestyén László).

Kozármisleny:

Sólyom - Fenyvesi, Gajág, Lantos, Kocsis (Szabó M. - a szünetben), Szabó B. (Cziráki - a szünetben), Lauer, Nagy E., Kirchner, Nagy M., Puskás Z. (Beke 75').

Vezetőedző:

Németh Zsolt.

SZEOL:

Leindler - Buzási, Forró, Puskás Cs., Dlusztus, Grünvald, Ngalle (Varga 90+1'), Ondrejó, Beretka (Kormányos 87'), Faragó, Bata (Domonkos 79').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Lauer (47' - tizenegyesből), ill. Faragó (21', 28').

Sárga lap:

Beretka (11'), Bata (76'). Tóth Ákos:

"Remek, az osztrák körülményeket idéző pályán, verőfényes napsütésben egy nagyszerű győzelemmel ajándékozott meg a csapatom születésnapom alkalmából."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3'
Elkeseredett mislenyi rohamok a meccs végén, de a felíveléseknél Dlusztusék rendkívül határozottak. Nincs is már újabb helyzet a találkozón, Szommer Attila hármas sípszava elhangzott. Bravúros győzelemmel távozik a SZEOL Baranya megyéből!
90+1'
Varga rögtön sárgát kapott mezhúzásért.
90+1'
A végére még Varga Richárd is beállt, Ngallét váltotta.
87'
Ismét egy csere Tóth Ákostól: Beretka helyett Kormányos állt be.
86'
Csökkenni látszik a hazaiak nyomása, Beretka és Faragó révén többször is sikerült megtartania a labdát a vendégeknek ellenfelük tizenhatosa környékén.
83'
Lauer indította a szélen Czirákit, akinek beadását Leindler látványos mozdulattal, a levegőben úszva húzta le az érkező támadók elől.
79'
Beszédes csere a Szegednél: Batát a védekezőbb szellemű Domonkos váltotta, aki egykori csapata ellen léphet így pályára.
76'
Bata Csongor kapott lapot könyöklésért.
75'
Németh Zsolt beveti Beke Pétert is, Puskás Zoltán számára ért véget itt a mérkőzés.
74'
Kisebb káosz alakult ki a vendégek kapuja előtt egy szögletnél, végül Cziráki lőhetett éles szögből, próbálkozása után azonban bedobással jöhetett a SZEOL.
73'
Továbbra is lendületben a Kozármisleny, Lauer ezúttal egy 26 méteres szabadrúgással vette célba Leindler kapuját. Az életerős rakéta végül a sorfalban álló Beretkát trafálta fejbe. A szegedi támadónak szerencsére nincs nagyobb baja.
69'
Puskás Zoltán került nagy helyzetbe, 7-8 méterről lőhetett, szerencsére azonban rosszul találta el a labdát, így nem lett nagyobb baj az esetből.
68'
Lauer szép mozdulattal, ollózva tette kapura 14 méterről egy beadást, nagyjából két-három métert tévesztett a célhoz képest.
67'
Nagy nyomás alatt az utóbbi percekben a szegedi kapu, legutóbb Buzásinak kellett az utolsó pillanatban szögletre mentenie.
65'
A csereként beállt Cziráki lőtte el keresztbe a labdát ígéretes helyzetben. Sem beadásnak, sem lövésnek nem volt jó ez így.
62'
Nagy Mihálytól érkezett a válasz: 20 méteres bombája két méterrel szállt kapu fölé.
61'
Bő 30-ról sem volt rest tüzelni Beretka. Volt erő a kísérletben, de egy védő hátáról levágódott a labda.
56'
Beretka és Bata egyszerre startoltak rá egy indításra, mindketten a leshatárról indulva. A partjelző végül beintette a lest. Beretka hangosan reklamált a sporinál, pedig neki vigyáznia kellene, hiszen már van egy sárgája.
54'
Puskás Zoltán kisodródott helyzetből 14 méterről bombázott, kísérlete messze elkerülte a kaput.
52'
Egy Leindlerről kipattanó 20 méteres lövést Puskás emelt a hálóba, de a bíró les miatt érvénytelenítette a találatot.
50'
Puskás durrantott rá egy 25 méteres szabadot, lövése alig egy méterrel kerülte el a bal felsőt.
47'
Gól... Lauer nagy erővel bombázott a léc alá, 1-2.
46'
Tizenegyes! Forró billentette ki az egyensúlyából Puskás Zoltánt a tizenhatos oldalvonalánál. A partjelző intésére Szommer spori büntetőt ítélt.
46'
Folytatódik a találkozó.

SZÜNET

45+1'
Vége az első félidőnek. Eddig egészen parádésan teljesít a SZEOL, megérdemelten vezet két góllal a szünetben Tóth Ákos alakulata.
45'
Lauer kísérletezett 18-ról, ez a lövés is Leindler Domonkos ölében halt el.
44'
Szélvészként robogott Nagy Mihály a balon, egyenesen kapura tört, Ondrejó becsúszva azonban lesodorta a lábáról a labdát, amelyet így aztán Leindler tudott elvetődve magához ölelni.
43'
Ezúttal Ngalle tornáztatta meg a kozármislenyi hálóőrt, 28 méteres szabadrúgása élesen csapódott a léc alá, de Sólyom védeni tudta.
42'
Ngalle szöktette Ondrejót, aki gy átvétel után mesterien csavart középre. Faragó a tizenhatos vonalától tűzte rá, lapos, életerős lökete azonban éppen kzöépre ment, így nem okozott gondot Sólyom kapusnak.
36'
Újabb furcsa szituáció: Buzási szélről belőtt szabadrúgására Dlusztus robbant be lendületből, Puskás Zoltán mentett végül előle szögletre. A sarokrúgást ugyanakkor nem végezhette el a SZEOL, mert a partjelző - némiképp érthetetlenül - lest jelzett, így kifelé járt szabadrúgás.
34'
Egy szerencsétlen ütközés után Faragót kellett ápolni, Magosi József jótékony közreműködésének köszönhetően a csatár folytatni tudja a játékot.
33'
Les a hazaiaknál is: egy ígéretes kiugratás közben nagyjából három méterre lógott be a kozármislenyi támadó. Ez most valóban jó ítéletnek tűnt.
31'
A sarokrúgás után rögtön indult a kontra, Beretka roboghatott, majd a százszázalékos helyzetben érkező Bata elé tálalt. A partjelző ugyanakkor beintette a lest, meglátásunk szerint tévesen. Még a kozármislenyi szurkolók is csak csendben lélegeztek fel - ezt most megköszönhetik a bírói hármasnak.
30'
Ondrejó faultja után egy 25 méteres szabadrúgással veszélyeztettek a hazaik. A lövés megpattant a sorfalon, Leindlernek így óriásit kellett nyújtóznia, hogy kitolja szögletre a jobb alsóra csapódó labdát.
28'
GÓÓÓL!!! De mekkora gól?! Buzási bedobásával Faragó fordult be a térfél közepén, majd egy csel után irtózatosan nagy dugót eresztett meg a bal felsőbe! 0-2! Bombagól! A szegedi támadónak eddig egyetlen találata volt a bajnokságban, most ezt nem egészen fél óra alatt megtriplázta!
27'
Grünvald két kézzel lökték ki saját tizenhatosánál a labda alól. A játékvezető sípja néma maradt, szerencsére nem alakult ki veszély az esetet követően Leindler kapuja előtt.
24'
Ha vétlen helyzetben is, de Ondrejó kezezett saját tizenhatosa sarkánál. A kozármislenyiek szabadrúgása nem sokkal zúgott el a hosszú oldali kapufa mellett.
23'
Egy hosszú felívelésnél Leindler üvöltötte a társaknak, hogy övé a labda. Számításaiba viszont hiba csúszott, a továbbszálló játékszert így Grünvaldnak kellett tisztáznia.
21'
GÓÓÓL!!! Ezúttal viszont eljutott sarokrúgásig a vendég együttes, amit Beretka adott be. Dlusztus megcsúsztatta, Faragó pedig öt méterről a jobb alsóba bólintott, 0-1!
20'
Ondrejó lőtt volna középre labdát a szélről, egy védő azonban még beleért, így az túl hosszú lett Faragónak középen, Sólyom Csaba ráadásul a szöglettől is megmentette csapatát.
18'
Nyomás alatt tartja ellenfelét a SZEOL: ezúttal Ngalle kiváló kiugratási kísérleténél kellett résen lennie Sólyomnak, a kapus üggyel-bajjal tudta csak megelőzni a talán nem elég határozott Faragót.
15'
A vendéglátók egy 14 méteres bombával válaszoltak volna, amit viszont Dlusztusék blokkoltak még éppen időben.
14'
Ismét Beretka a főszereplő, ezúttal azonban már egészen más felhanggal! A SZEOL támadója Ondrejó beadását vette át a tizenegyespont magasságában, de lövése a bal felső mellett és fölött szállt el.
11'
Beretkáé a mérkőzés első sárga lapja egy félpályánál történt visszarántásért. Ironikus az eset, hiszen az utóbbi percekben főleg a hazaiak tördelték a játékot taktikai szabálytalanságokkal.
10'
Puskás kiváló ütemérzékkel dobta támadásba a szélen Buzásit, de a beadási kísérletet egy becsúszó kozármislenyi láb blokkolni tudta.
9'
Ondrejó emelt előre a szélről, Faragó a tizenhatos vonalán a leshatárról léphetett volna ki, a labdaátvétel azonban kissé körülményesre sikerült, így a visszaérkező védők szerelni tudták a szegedi csatárt.
6'
Az első percek enyhe szegedi mezőnyfölényt hoznak. Az már most látszik, Tóth Ákos alakulata a komoly hiányzók ellenére sem kíván alárendelt szerepet játszani a találkozón.
3'
Újabb beszédes eset: Ngalle a körív magasságából ívelt fel szabadrúgást, a jó rúgótechnikájú játékos labdája viszont az alapvonalon túl landolt.
2'
Rögtön egy érdekes szituáció világít rá a kozármislenyi pálya szűk méretére: Leindler egy lehúzott beadást azonnal lőtt is ki mezőnybe kézből, az indítás pedig majd' az ellenfél tizenhatosánál találta meg Batát, aki elől végül tisztázni tudtak a védők.
1'
A hazaiak indították útjára a labdát. A mezeket illetően ugyanaz a felállás, mint tavaly ősszel: a mislenyiek fehér felső, kék nadrág összeállításban, a szegediek kék-fekete mezben és fekete nadrágban játszanak a mai napon.

14.55:

Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok már a pályán melegítenek, hamarosan kezdődik a mérkőzés. A kozármislenyi létesítmény egy igazi kis ékszerdoboz, a Baranya megyei egyesületnél méltán lehetnek büszkék az infrastruktúrára. Mindehhez a mai napon gyönyörű, napsütéses idő is párosul, így minden külső körülmény adott egy kiváló derbihez. A vendégek oldalán sajnos Hacker Bence végül derékbántalmai miatt nem tudta vállalni a játékot, a védelemben így Puskás Csabának lesznek bővebb feladatai. Nem ismeretlen számára ez a szerepkör persze, például Tóth Ákosnál is játszott már egészen hátravont irányítóként a tavalyi szezonban.

A mérkőzés Szommer Attila sípjelére 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.