Sport

Kézilabda: összekerülhet a Veszprém és a Szeged a BL-ben

Kézilabda: összekerülhet a Veszprém és a Szeged a BL-ben

2015. március 23., hétfő
Kézilabda: összekerülhet a Veszprém és a Szeged a BL-ben
pick_veszprem_mj26

Két magyar csapat, az MKB-MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged várja a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének keddi, bécsi sorsolását, és mivel nincs "országos védettség", akár össze is kerülhetnek.

A nyolc között egyedül Magyarország képviselteti magát két csapattal. A csoportgyőztesek - a tavaly Final Fourba jutott Veszprém mellett a 2014-es döntős német Kiel, a harmadik spanyol Barcelona, valamint a magyar szövetség kapitány,

Talant Dujshabaev

lengyel klubja, a Kielce - mindegyike sikerrel vette a nyolcaddöntőt, és most a negyeddöntőben is kedvezményezett, azaz hazai pályán játszhatja majd az április 15. és 19. között esedékes visszavágót. A csoportmásodikok közül a Szeged, a francia PSG, és a macedón Vardar Szkopje szintén továbblépett, ám a dán Kolding elvérzett a horvát HC Zagreb ellen. A negyeddöntő első összecsapásait április 8. és 12. között kell megrendezni. Az elődöntő sorsolása április 21-én lesz, míg a kölni Final Fourt május 30-án és 31-én tartják.

A negyeddöntős kiemelések:

1. kalap (a csoportelsők és -negyedikek párharcának továbbjutói):

MKB-MVM Veszprém, THW Kiel (német), FC Barcelona (spanyol), Kielce (lengyel)

2. kalap (a csoportmásodikok és -harmadikok párharcának továbbjutói):

MOL-Pick Szeged, PSG Handball (francia), HC Zagreb (horvát), Vardar Szkopje (macedón)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.