Sport

Vízilabda: tovább nőtt a létszám az SZVPS-nél + FOTÓK

Vízilabda: tovább nőtt a létszám az SZVPS-nél + FOTÓK

2015. február 5., csütörtök
Vízilabda: tovább nőtt a létszám az SZVPS-nél + FOTÓK
szvps_sajtotajekoztato03kf

Tartalmas periódus előtt a Szegedi Vízipóló Suli, amelynek taglétszáma folyamatosan növekszik. A Tiszavirágban tartott sajtótájékoztatón számolt be a klub az elmúlt év eredményeiről, és az előttük álló feladatokról.

Mint azt

Mód Péter

, az egyesület elnöke az eseményen elmondta, tartalmas év van mögöttük, hiszen 2014 fordulópontnak számított annak a tekintetben, hogy két csapatuk is kiléphetett a nemzetközi porondra. A Magyar Vízilabda Szövetség és a nemzetközi szövetség elismerését is kivívták azzal, hogy második alkalommal rendezték meg a

Tiszavirág-Kupát

, amelyre a tervek szerint idén augusztus 21.-24. között kerülhet majd sor, Szerbia, Ausztrália, Montenegró és Magyarország részvételével. Színesítheti az idei programot, hogy az U20-as világbajnokság előtt itt gyakorolhatnak utolsó alkalommal a '95-ös korosztály válogatottjai, ami annyiból is érdekes lesz, hogy az új szabályokat (kisebb medence, egyel kevesebb ember, kevesebb támadóidő) élesben gyakorolhatják.

Szabó Zoltán

szakmai igazgató hozzátette, többletjelentkezés mutatkozott a négyfős tornán való részvételre, a szerbek pedig annyira szerettek volna részt venni ezen az eseményen, hogy az amerikaiakat valahogy meggyőzték, hogy adják át a helyüket nekik, így végül Szerbiával egészült ki a mezőny. "Fokozatosan növekszik a létszámunk, úgy gondolom, ez az újragondolt koncepció eredménye is. Plusz motivációt nyújt, hogy tavaly mi lettünk az év utánpótlás bázisa" - fűzte hozzá Mód Péter. Szabó Zoltán kiemelte, idén mintegy 40 fővel emelkedett a létszám, ez is indokolta azt, hogy több edző dolgozik a klubnál. "Reményeink szerint beválik az új koncepció, hogy a klubhoz ezer szállal kötődő edzőket szerződtetünk. Teljesült az a vágyunk is, hogy egy edző csak egy csapatot vigyen, korábban két-három együttest is vezetett egy edző, most viszont koncentrálni tud a saját csapatára minden edzőnk. A mostani trénereinknek, mint például

Kiss Csabának

, vagy

Zsigri Bencének

nem kell bemutatni, hogy merre van az uszoda, ráadásul akár a vízben is meg tudják mutatni a gyerekeknek a gyakorlatokat, ez sem utolsó szempont" - nyilatkozta Szabó Zoltán, amit Mód Péter azzal egészített ki: fantasztikus példamutatás az, hogy a felnőtt csapat két játékosa is az edzői stáb tagja, akik példaképpé tudnak válni ezáltal a gyerekek szemében. A szakmai igazgató elmondta, az országban egyedülálló toborzót hirdettek, hiszen senki nem csinált még hat éves gyerekek számára oktatást, az SZVPS ezt indította el idén. A 2008-as születésű kicsiknek meghirdetett toborzóra beteltek a helyek, az SZVPS mikro néven futó csapat azonban nem sokáig lesz a legkisebb korosztály az egyesületnél, mert szeptemberben várhatóan elindul a 2009-es születésűeknek szóló SZVPS nano toborzó. "Azt vettük észre, hogy az idősebb korosztályban a létszámbeli problémák mellett készségbeli hiányok is vannak, ezeket pedig akkor már nem lehet pótolni, ezért fontos ez a program, mert ezen a problémán tud segíteni. A legalsó korosztály, ami versenyezni tud, az a 10 éveseké, remélhetőleg addigra már lesz egy kész vízipólós garnitúránk, akik olyan pólószeretettel rendelkeznek majd, ami a kulcsa lehet az ő Szegeden maradásuknak is" - mondta el a kedden indult programmal kapcsolatban Szabó Zoltán.

szvps_sajtotajekoztato05kf

A toborzó régiós szinten folyik, hiszen Algyőn is meghirdették a 2008-asok számára, az SZVPS szeretné bevonni a kistérségeket is a vízilabda képzésbe. "Egyrészt nem volt megfelelő mennyiségű vízfelületünk sem, ezért is jöhetett szóba Algyő. A Borbála fürdőbeli medence teljesen megfelel ezeknek a feladatoknak" - tért ki a régiós képzésre Mód Péter. A felnőtt csapatnál bekövetkezett nyári változásokkal kapcsolatban Szabó Zoltán úgy fogalmazott, ő maga pozitív beállítottságú, így a legjobbakban bízott a nyáron is, és itt is egy lehetőséget látott arra, hogy a saját nevelésű játékosok minél több lehetőséget kapjanak a felnőtt csapat mérkőzésein. "Pepével (

Varga Péter

, a Tiszavirág Szeged Diapolo vezetőedzője - a szerk.) könnyű együtt dolgozni, elérhetővé vált az ifijátékosoknak egy olyan cél, amely korábban szinte megfoghatatlan volt, bekerülhetnek a felnőtt csapatba. Reméljük, a jövőben nem csak a rájátszásért, hanem egy Bajnokok Ligája-szereplésért küzdő csapat tagságáért küzdhetnek, de akkor leszünk igazán elégedettek, amikor egy olyanokból álló csapatot ki tudunk nevelni, akik egy nagyon komoly szegedi gyökerű felnőtt csapatot tudnak alkotni" - mondta el Szabó Zoltán a tavalyi szezon után bekövetkezett változásokkal kapcsolatban. Idén is elutazik a 122 csapatos nemzetközi, az olaszországi Lignanóban június 21.-28. között esedékes tornára a Szegedi Vízipóló Suli. Az egyesület számára lehetőség nyílhat a nemzetközi edzőtáborra is az idén, de április 11-én nemzetközi serdülőtornát is rendezne a klub, mivel a potsdami serdülő együttes itt fog edzőtáborozni, ezért szeretnének majd egy négy csapatos villámtornát rendezni, így egészen augusztusig igen sűrű program vár a Szegedi Vízipóló Sulira.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.