Sport

Labdarúgás: Szerbia egyik legrégebbi klubja ellen meccsel a SZEOL SC

Labdarúgás: Szerbia egyik legrégebbi klubja ellen meccsel a SZEOL SC

2015. február 13., péntek
Labdarúgás: Szerbia egyik legrégebbi klubja ellen meccsel a SZEOL SC
szeol_gyula_mj-034_puskas_csaba

A hétközi, Ripensia Timisoara elleni mérkőzést követően szombaton ismét nemzetközi mérkőzés vár a SZEOL SC-re, Tóth Ákos együttese Szerbia egyik legkorábban alapított klubja ellen játszik felkészülési találkozót a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján.

Szombaton 13 órától az egykori Jugoszlávia legrégebbi klubjaként számon tartott FK Backa 1901-et fogadja a SZEOL SC. A magyarok által alapított klub első neve Bácska Szabadkai Athletikai Club volt. A piros-fehér színekben játszó egyesület jelenleg a szerb harmadosztályban játszik, miután két évvel ez előttt második helyen végzett a negyedosztályban, ebben a szezonban pedig a nyolcadik helyet foglalja el a 16 csapatos harmadik ligában. A klub legjobb játékosának az a

Sasa Kis

mondható, akit a mértékadó

transfermarkt.de

honlap nemrégen mintegy 220 ezer fontban állapította meg az értékét, a 25 éves bal oldali középpályás tavaly nyáron csatlakozott a szabadkai csapathoz. Összesen 65 szerb első osztályú mérkőzésen lépett pályára a Hajduk Kula színeiben, amelyeken 3 gólt szerzett. A 2012/13-as szezonban játszott a legtöbbet, akkor a végül nyolcadik helyen végzett együttesben 12 alkalommal kapott helyet a kezdőcsapatban, tízszer pedig csereként jutott szóhoz a 30 bajnoki alatt, több mint 1100 percet töltött a pályán az élvonalban abban az évadban. "Nyáron már találkoztunk ellenfelünkkel, akkor Szabadkán 1-0-ra tudtunk nyerni. Szerdai meccsünkhöz hasonlóan szintén jó játékerőt képviselő csapattal találkozunk szombaton" - mondta el portálunknak a szombati meccsel kapcsolatban

Tóth Ákos

, a SZEOL SC vezetőedzője. Az FK Backa-tól igazolt a Csongrád megyei I. osztályú Sándorfalvához

Denis Lazinica

, a jelenlegi keretben pedig montenegrói és macedón futballista mellett egy magyar is,

Kelemenj Attila

is rúgja a bőrt. Az hivatalos adatok szerint 3700 fő befogadására alkalmas létesítménnyel rendelkezik a Backa. A SZEOL SC eddigi összes felkészülési mérkőzését megnyerte, a február végi, ESMTK elleni rajtig még három edzőmérkőzés szerepel Tóth Ákos együttesének menetrendjében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.