Sport

Női vízilabda Euroliga: a Szentes továbbjutott

Női vízilabda Euroliga: a Szentes továbbjutott

2015. január 18., vasárnap
Női vízilabda Euroliga: a Szentes továbbjutott

A házigazda Szentes másodikként továbbjutott selejtezőcsoportjából a női vízilabda Euroligában, miután a vasárnapi zárókörben legyőzte a spanyol Matarót.

A Szentesnek - a szintén hatpontos Mataróénál jobb gólkülönbségének köszönhetően - már a döntetlen is elegendő lett volna az ötcsapatos torna befejező fordulójában ahhoz, hogy a riválisait, így a magyar alakulatot is legyűrő orosz Kirisi mögött másodikként lépjen tovább a kontinentális sorozat negyeddöntőjébe. Ehhez képest a Mataro szerzett vezetést, majd elhúzott 3-0-ra. Még időben kaptak észbe a hazaiak, akik 3-3-nál a harmadik negyedben utolérték ellenfelüket. Sőt a folytatás is rendben volt, 5-3 lett a Szentes javára, a vendéglátók azonban visszaengedték a spanyol csapatot, amely egyenlített (5-5). A magyar együttes ekkor új erőre kapott, és miután a duplázó

Miskolczi Ibolya

a negyedik negyed közepén 7-5-re módosította az állást, eldőlt a meccs, a Matarónak már csak a szépítésre futotta. Győzelmével a Szentes biztosan végzett a második helyen, és a legjobb nyolc között folytathatja.

Női Euroliga C csoport, 4. játéknap (Szentes):

Hungerit-Szentes - Mataro (spanyol) 7-6 (0-2, 2-1, 3-2, 2-1)

A magyar csapat góldobói:

Miskolczi, Gémes, Kövér-Kiss 2-2, Van Der Sloot 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.