Sport

Női labdarúgás: megkezdte felkészülését tavaszra a SZAK

Női labdarúgás: megkezdte felkészülését tavaszra a SZAK

2015. január 30., péntek
Női labdarúgás: megkezdte felkészülését tavaszra a SZAK
szak_viktoria_14_11_30_kf

Nem sikerült jól az őszi szezon a Szegedi AK számára a JET-SOL Ligában: a honi első osztályú női bajnokságban a szegediek 11 mérkőzésen csupán egy pontot szereztek, a gárda azonban elszántan készül a tavaszi folytatásra.

Az alapszakaszból három mérkőzés maradt hátra, majd a rájátszásban folytatják a csapatok, amelynek a végén a két utolsó egy oda-visszavágós párharc alapján dönti el, ki végez az utolsó helyen, azonban ez sem jelent még automatikus kiesést, mert ezt egy szintén oda-visszavágós mérkőzés követi a másodosztályból feljutó csapattal, így bőven van még esélye a bent maradás kiharcolására a SZAK-nak. A csapat január második hetében kezdte el a tavaszi felkészülést, a lányok az első héten négyszer edzettek, majd a következő héten már öt alkalommal készülnek a futballisták a folytatásra. A fizikai felkészítést egyelőre egymás közötti játék töri meg, azonban január utolsó napján a Ferencváros fiókcsapata, az NB II-ben második helyen álló Kóka KSK ellen, idegenben vívja első tesztmérkőzését a SZAK. A továbbiakban a felkészülés alatt megmérkőzik a csapat a Péccsel, valamint a többszörös szerb bajnokkal, Bajnokok Ligája résztvevő Spartak Szabadka együttesével is. Mint azt

Cserenkó Szabolcs

, a gárda vezetőedzője portálunknak elmondta, a csapathoz csatlakozott

Mesterházi Csilla

, aki a Ferencvárostól érkezik. A középhátvéd poszton bevethető játékos megjárta a korosztályos válogatottat is, a tréner elmondása szerint hasznos tagja lehet a SZAK-nak a tavasz alatt a jól fejelő, határozott védő. „Mellette úgy néz ki, hogy a külföldi vonal is összejöhet, így légiósokkal is meg tudjuk erősíteni a csapatunkat” – tért ki a várható keretbeli változásokra a SZAK vezetőedzője. A Szegedi AK következő bajnokiját március 15-én játssza, amikor a bajnoki cím első számú várományosához, az MTK-hoz utaznak Cserenkó Szabolcs lányai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.