Sport

Nagy Péter aranyérmes a súlyemelők egyetemi világbajnokságán

Nagy Péter aranyérmes a súlyemelők egyetemi világbajnokságán

2014. december 8., hétfő
Nagy Péter aranyérmes a súlyemelők egyetemi világbajnokságán
nagy_peter_sajtobeszelgetes11_KF

Az ólomsúlyú magyar bajnok Nagy Péter (Edutus Főiskola) szakításban 182, lökésben 216 kilogrammal lett első, így 398 kilós eredménnyel összetettben is aranyérmet szerzett a súlyemelők thaiföldi egyetemi világbajnokságának zárónapján.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség hétfői beszámolója szerint a 28 éves szegedi súlyemelő méltóképpen búcsúzik az egyetemi sporttól, miután ez volt az utolsó alkalom, amikor a felsőfokú tanulmányokat folytatók világversenyén vehetett részt.

Nagy Péter

az egyetemisták-főiskolások 2011-es Universiadéján - ahol még a Szegedi Tudományegyetem színeiben indult - a plusz 105 kilós kategóriában aranyérmes lett, a 2013-ason negyedik helyen végzett. A felnőttek világversenyei közül a legutóbbi vb-n, 2013-ban Lengyelországban szakításban 191 kilóval negyedik, összetettben 415 kilóval hatodik helyet szerzett, a londoni olimpián pedig 11. volt 416 kilós egyéni csúccsal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.