Sport

Labdarúgás: javul Molnár F. Tamás állapota

Labdarúgás: javul Molnár F. Tamás állapota

2014. december 22., hétfő
Labdarúgás: javul Molnár F. Tamás állapota
szeged_2011_edzes11_molnar_f_tamas_gs

Csupán hat bajnokin és két Ligakupa mérkőzésen tudta segíteni csapatát a Szeged 2011-Grosics Akadémia kapusa, Molnár F. Tamás, aki gerincsérülést szenvedett az ősz folyamán, így hosszabb időre harcképtelenné vált. A kapus jó úton halad a felépüléshez, azonban a futballra még várnia kell.

2014 szeptember 20. Ezen a napon, a soproni bajnokin kezdődött utoljára a Szeged 2011-Grosics Akadémia összeállítása Molnár F. Tamás nevével, akit azon a találkozón vitatható módon kiállítottak, majd még egy Ligakupa találkozón pályára lépett csereként a csapatban, később azonban súlyos gerincsérülést szenvedett, így az ősz hátralévő részét ki kellett hagynia, és várhatóan a tavaszi mérkőzések nagy részén sem állhat majd Nyilas Elek edző rendelkezésére. „Lassan egy hónapja volt a műtétem, úgymond a nehezebb részén már túl vagyok, most már a séta-gyógytorna-úszás háromszög uralja a napjaimat. Az elején ez mind nagyon nehéz volt, mivel hogy az izomzatom annyira elgyengült, hogy az olyan alapvető dolgok, mint a járás, vagy a kézmozdulatok is nehezemre estek, olyan energiákat emésztettek fel, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak” - válaszolta a kapus, akinek kiszakadt a porckorongsérve, illetve egy másik porckorongja is megsérült. Az említett hétköznapi tevékenységeket már szinte fájdalom nélkül tudja elvégezni Molnár F. Tamás, a jobb lábában érzett zsibbadás is csökkent, ugyanakkor a lábujjhegyre állás csak rövid ideig, nagy megterheléssel jár a futballista számára. A fordulás és a hajlongás sem megy még a Szeged 2011 játékosának, akinek állapota főleg a statikus mozgások tekintetében javult sokat az elmúlt időszakban. Molnár F. Tamás nem tartozik a sérülékeny játékosok közé, korábban egy alkalomtól eltekintve, amikor cisztaműtéten esett át, csak egy-egy meccset hagyott ki kisebb sérülések miatt a 25 éves hálóőr, aki megbízható teljesítménnyel segítette csapatát sérülésééig. „Szerintem mindenki egyfajta kíváncsisággal várta, hogy mire leszünk képesek. Nem elsőként jutottunk fel, úgymond lehetőséget kaptunk ez által, és sokan talán azt gondolták, hogy ezután a lehetőség után jövünk is vissza az NB III-ba, azonban az egész csapat várta, hogy megmutassa, hogy ez nem egy ajándékba kapott dolog, hanem mi igenis ide tartozunk, ebbe az osztályba. Nem egyszerű ennyi ideig a pályán kívül, korábban egyszerre csak egy hónapot hagytam ki, ráadásul most nagyon komoly fájdalmaim voltak, a teljes jobb lábam lezsibbadt, már az is fájt, hogyha feküdtem. Maga az a tudat is nehéz volt, hogy nem is tudtam, hogy mi lesz velem, hiszen az első diagnózis után a gyulai orvos azt mondta, hogy ezt a sportot abba kell hagyjam. Egy ideig kérdéses volt, hogy folytathatom-e, majd Szegeden Barzó Pál megnyugtatott, hogy ha mindent betartok, és úgy csinálom, ahogy ő mondja, akkor nem lesz gond” - részletezte az elmúlt időszak történéseit a kapus. Molnár F. Tamás számára a karácsony sem hoz nagyobb változást az életében idén, gyógytornák, hosszú séták, és biciklizés vár majd a portásra. „Az biztos, hogy nem a töltött káposzta, meg a rengeteg sült lesz idén a menü számomra, hanem az uszodába való menetel és a biciklizés. Hát, idén ezt hozta nekem a Jézuska” - zárta Molnár F. Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.