Sport

Labdarúgás: tápéi sikerével dobogón telel az FK Szeged + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: tápéi sikerével dobogón telel az FK Szeged + FOTÓK, VIDEÓ

2014. november 29., szombat
Labdarúgás: tápéi sikerével dobogón telel az FK Szeged + FOTÓK, VIDEÓ
tape_fk_kf_145_11_29

A szegedi rangadó az FK Szeged sikerével zárult, amely értékes pontokat szerzett a meddő mezőnyfölényben futballozó Tápé otthonában.

Fontos mérkőzést pótoltak be a megyeegyben, október közepén a pálya állapota miatt nem rendezték meg a Tápé-FK Szeged mérkőzést, most azonban mindkét csapat a dobogós helyek egyikére hajtott, a Tápé be szerette volna érni a Hódmezővásárhelyt, míg az FK a félidei bronzéremért hajthatott. A rangadókra néhol jellemző tapogatózó játékot félre tették a csapatok, és már az első perctől kezdve komoly párharcokat vívtak a játékosok az ezúttal is az esőtől felázott pályán. Főleg a védelmek remekeltek az első negyed órában, majd a huszadik percben egy óriási ziccert hagyott ki

Glendza

egy szöglet után, teljesen üresen találta meg a korner, majd visszarúgta volna

Vasas

mozgásával ellentétes irányba a labdát a bal sarokba, de centiket tévesztett.

Crkvenjakov

kisodródott helyzetből leadott lövése adott még komoly feladatot Vasasnak, majd az FK kezdett villogni támadásban, aminek eredményeképp

Füle

megszerezte a vezetést a diszkoszvetősöknek,

Dóra

pazar labdatartása és passza után. A szünetre egygólos FK-vezetéssel mehettek a felek. A félidőben változtatott

Paksi Péter

,

Szentes Bírót

küldte be a tápéiak mestere, de támadásban ő sem tudott segíteni a hazaiakon. Bár mezőnyfölényben futballoztak Mikéék, az első negyed órát nagyon megnyomták a második játékrészben, de nem tudtak ziccereket kidolgozni,

Boldizsár

hibáját pedig Glendza sem használta ki, aki az ajándékba kapott labdát csak az oldalhálóba lőtte. Ezt követően jól szűrt az FK, helyzetig sem nagyon jutottak a hazaiak, a vendégeknek pedig tökéletes volt az eredmény. A meccs képét a cserék sem tudták megváltoztatni, majd a sok apró szabálytalanság által tördelt játék végén Mihalkó végleg eldöntötte a három pont sorsát egy szöglet után, azzal, hogy bepöckölte a röviden állva a labdát. Hiába ment előre a Tápé, az FK Szeged védelmét ma nem tudták feltörni, két óriási helyzetet is elpuskáztak, míg az FK jól sáfárkodott lehetőségeivel, és nagyot küzdve elvitte a három pontot Tápéról. Ezzel nagy lehetőséget szalasztott el Paksi Péter együttese, ráadásul nehéz helyzetbe is kerülhet a bajnoki címért folytatott versenyben, hiszen amennyiben vasárnap nyer a Hódmezővásárhely Sándorfalván, már hat pontos lesz lemaradása az éllovassal szemben. Az FK Szeged ezzel a sikerével megelőzte a Mórahalmot, és a dobogó harmadik fokán töltheti a február végééig tartó téli szünetet.

Tápé, 150 néző
2014. november 29., 13.00
Tápé ESK
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Gyuga Zsolt * Asszisztens: György Sándor, Halma Sándor.
0
-
2

Labdarúgó megyei I osztály, 11. forduló

Tápé ESK - FK 1899 Szeged 0 - 2 (0-1)

Tápé, 150 néző. Vezeti: Gyuga Zsolt (György Sándor, Halma Sándor)

Tápé:

Tombácz - Németh L. (Cinder 57'), Mundresa, Cseh, Pócs, Mike, Bilics, Simovic, Crkvenjakov (Szentes Bíró - a szünetben), Glendza (Lőrinc 76'), Péter.

Vezetőedző:

Paksi Péter.

FK Szeged:

Vasas - Heredea, Németh A., Boldizsár, Makai, Füle, Molnár, Imre (Szalai 76'), Lajkó (Szőcs 10'), Dóra (Csuka 89'), Mihalkó.

Vezetőedző:

Tóth János.

Gól:

Füle (32'), Mihalkó (86')

Sárga lap:

Németh L. (15') ill. Németh A. (21'), Molnár (69') Paksi Péter:

"Egy harcos, jó meccset játszottunk az FK-val. Az első félidőt átaludtuk, nem vettük fel a játék ritmusát, a második félidőben volt egy 10-15 percünk, amit megnyomtunk, akkor úgy játszottunk, ahogy az egész mérkőzésen kellett volna, benne volt a játékunkban, hogy gólt szerzünk. Helyzeteinket kihagytuk, majd szépen ellaposodott a játék, az FK motiváltabban játszott, jobban akarták a győzelmet. Számomra érthetetlen egy-két játékosom mai teljesítménye, nagy csalódás a mai találkozó számunkra."

Tóth János:

"Mit is lehetne mondani egy ilyen mérkőzés után, amikor egy nagyon erős, összeszedett Tápét megverünk az otthonában nem a legideálisabb időjárási körülmények között? Igazi csapatmunka, igazi koncentrált játék, nagyszerű munka volt!"

Online közvetítésünk

VÉGE
90+2'
Vége, Gyuga nem várja meg a hosszabbítás végét, nyert az FK, és ezzel a diszkoszvetős csapat a dobogón tölti a telet, a Tápé pedig nem tudja beérni pontszámban a listavezető Hódmezővásárhelyt, és biztosan a második helyről várhatja a tavaszi folytatást.
89'
Dóra adja tovább a megörökölt szalagot, ezúttal Vasasra került a kapitányi karszalag, mert Dóra elhagyja a pályát, helyére Csuka érkezik.
88'
Három percet hosszabbít Gyuga játékvezető.
86'
GÓÓÓL! A harmadik szögletét gólra váltja az FK! A sarokrúgásban a nagy kavarodásban végül Mihalkó pöccinti be középütt, ezzel már kétgólos az FK előnye!
84'
Két szögletet végezhetett el az FK, majd Tombácz dobta ki Mikének, aki eladta, a beadás után pedig harmadik kornerét is rúghajta az FK.
80'
Az utolsó 10 percre komoly eső érkezett, eddig sem volt könnyű dolga a csapatoknak, de ez a tíz perc még nehezebbnek ígérkezik.
76'
Mindkét csapat cserél, a Tápéban Glendza helyére Lőrinc jön a pályára, míg a vendégeknél a csapatkapitány Imre jön le, akit Szalai vált.
70'
A szabadrúgást Vasas húzza le, majd egyből indítja Szőcsöt, aki a kapuját elhagyó Tombácz fölött átemeli a labdát, de mellé megy jó méterről megemelt labdája, nagy helyzet volt!
69'
Molnár kapja a sárgát a vendégekből, a térfél közepén szabálytalankodott Glendzával.
68'
Kissé leült a meccs az elmúlt percekben, a Tápé talán többet birtokolja a labdát, de fölénye többnyire meddő. Mihalkó lőtt 16 méterről, labdája megpattant egy védőn, a szögletet pedig kivágja a hazai védelem.
60'
Mit hagyott ki a Tápé! Óriási egyenlítési lehetőség adódott Glendza előtt, miután Boldizsár passzolta el a labdát saját tizenhatosa előterében, Mike a beinduló Glendzához passzolt, aki Vasas mellett az oldalhálóba lőtt.
58'
Egy indításra mozdult ki Vasas, felszabadítása azonban nem sikerült jól, a labdát megszerző Pócs emelése azonban pontatlanra sikerült, Heredea tisztázott.
57'
Újabb csere a Tápéban, Németh László helyére Cinder érkezik.
54'
Egy cselt követően a tizenhatos sarkáról tűzte kapura Makai, középre tartó lövését Tombácz fogta.
51'
A védelmek pillanatait láthattuk most, most Heredea beadását Dóra készítette le az akciót elindító Imrének, akinek csavarásába belelépett Cseh.
50'
Nagy erőket mozgósít a Tápé az egyenlítés érdekében a második félidő első öt percében,de az FK védelme remekül zár.
46'
A szünetben cserélt a Tápé, Crkvenjakov helyett Szentes Bíró jött ki a második félidőre.
46'
Folytatódik a találkozó.
SZÜNET
45'
Gyuga Zsolt egy másodpercet sem hosszabbít, vége az első játékrésznek. Élvezetes, jó meccset játszanak eddig a felek, amelyen Füle góljával előnyben fordulat az FK.
44'
Kisebb fölénybe kerül a Tápé, egy felívelt labdát Boldizsár próbált meg sarokkal tisztázni, azonban így lett jó Glendzának, aki elöl rendkívül jó ütemben becsúszva tisztáz Heredea.
41'
Péter jobb oldali beadását Németh A. csúsztatja ki az érkező Glendza elöl, nagy mentés volt a szegedi védőtől.
38'
A gól óta főleg mezőnyjáték folyik, sok párharccal, ritkán kerülnek a kapuk elé a csapatok.
32'
GÓÓÓL! Vezet az FK! Dóra tartott meg higgadtan egy labdát a tizenhatoson belül, majd okosan a második hullámban érkező Füle elé passzolt, akinek lövése ugyan Tombáczon lelassult, de nem becsorgott a kapuba, 0-1.
28'
Tombácz mutat be egy bravúrt, a visszatett labdát kapásból laposan küldte a hosszú alsó felé Mihalkó, Tombácz azonban szögletre tolta a labdát. A sarokrúgást kirúgják a mezőnybe Bilicsék.
24'
Crkvenjakov visszatért a pályára egy kis konzultációt követően, majd Glendza ugrott ki a jobb szélen, befele húzott, de a kimozduló Vasas remekül zárta a szöget, kornerrel jöhetett a Tápé, de kifejelik középen.
23'
Kezd paprikásodni a hangulat, Crkvenjakov terült el a földre, azonban nem fújt szabálytalanságot Gyuga, a vendégek a színészkedést reklamálják, míg a tápéiak azt, hogy Crkvenjakovnak vérzik a szája, tehát nem lehetett véletlen állításuk szerint. Gyuga elég határozottan küldi el a tápéiakat, mindenesetre várhatóan még lesz dolga a meccsen a játékvezetőnek.
21'
Németh András kapja az FK-ból az első lapot egy félpályánál bemutatott taktikai faultért.
20'
Ezt megúszta az FK, egy szögletet követően a hosszún teljesen üresen maradt Crkvenjakov, aki okosan ballal, belsővel a hosszú irányába visszalőtte a labdát,azonban éppen a kapufa mellett suhant el lapos lövése, óriási helyzetet hagyott ki a Tápé.
16'
Itt a meccs első lapja, Németh László kapja, miután elkésve csúszott oda Dórának. Egy momentummal előtte Cseh hasonlóan járt el Szőccsel szemben, azonban a labda az FK-nál maradt, Cseh megúszta figyelmeztetéssel, majd Paksi Péterrel beszélget a Békés megyei sporttárs, közli vele: szemrebbenés nélkül elküldi a kispadtól, ha ezt indokoltnak látja.
15'
Az elmúlt percek mezőnyjáték Mike lapos indítása töri meg, Glendza beadását Boldizsár vágja szögletre. Németh András csúsztatja meg középen, így tisztáz az FK a sarokrúgást követően.
10'
A megsérült Lajkót Szőcs váltja az FK-ban, kényszerű cserét kell végrehajtania a vendégeknek.
8'
Lajkó mutatja Tóth Jánosnak, hogy ennyi volt: meghúzódhatott Lajkó, Szőcsöt már el is küldték melegíteni, bár nem sok ideje lesz erre.
5'
"Tartsd meg, tartsd meg!" - kiabál Dórának Tóth János, az FK edzője, azonban Dóra gyorsan fejjel tovább teszi a labdát, mondván, a többiek nem szóltak, hogy szabadon van.
4'
A két nyolcas, Péter és Makai csapott össze, az első keményebb párharcot rögtön lefújja Gyuga,majd a felívelt labdát megszerzi a Tápé, és néhány húzást követően már az FK tizenhatosával egy vonalban végezhetnek el bedobást.
2'
Füle szerzett labdát a félpályánál, majd agilisan kapura tört, ám mielőtt lőhetett volna, az utolsó pillanatban Bilics szerelte őt.
1'
A Tápé kezdte a mérkőzést.
13:00 - Kis késéssel rajtol el a mérkőzés, a Tápé sárga felsőben, és szürke alsóban, míg az FK kék-fekete összeállításban lép pályára. 12:44 - Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok végzik a bemelegítő gyakorlatokat, ami el is kél majd ebben az igen csípős hidegben. A pálya talaja is elég mély, minden bizonnyal egy igen küzdelmes szegedi rangadót láthatunk. A mérkőzés Gyuga Zsolt sípjelére 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.