Sport

Labdarúgás: szegedi rangadóval zárul a megyeegy

Labdarúgás: szegedi rangadóval zárul a megyeegy

2014. november 28., péntek
Labdarúgás: szegedi rangadóval zárul a megyeegy
tape_fk39_gs

Október 25-én megpróbálták már lejátszani a Tápé - FK Szeged mérkőzést, ám akkor a heves esőzések miatt a játékvezetők játékra alkalmatlannak ítélték a pálya talaját, így a halasztás mellett döntöttek. Az azóta eltelt egy hónapban mindkét csapat veretlen maradt, így a második Tápé a negyedik FK ellen zárja az őszi szezont.

Mindkét klub kiváló formában várhatja a szombati rangadót, a Tápé zsinórban hat meccset nyert meg, így továbbra is tapad a listavezető Hódmezővásárhelyre, míg az FK az utolsó hét mérkőzése közül csupán egyet adott döntetlenre hat győzelme mellett, ennek köszönhetően pedig fellépett a negyedik helyre. Nem csak a tabellán elfoglalt előkelő helyezés miatt lesz fontos egymás elleni csörtéjük a megye I-ben, hanem mert mindkét gárda számára fontos lenne, hogy sikerrel búcsúzzanak az ősztől.

Nyomás alá helyeznék a HFC-t

A Tápé kiváló sorozatban van, hat meccs óta csak győzelemmel hagyja el a pályát

Paksi Péter

együttese, legutóbb

Tiszaszigeten aratott magabiztos, 5-1-s sikert.

Pócs Tamásék eddig egyetlen kivételtől eltekintve minden mérkőzésükön betaláltak, csupán a Sándorfalva elleni hazai mérkőzésen nem sikerült gólt szerezniük, ez alkalommal szenvedték el bajnokságbeli egyetlen vereségüket. Ellenben hátul is nagyon stabil a tápéi alakulat, mindössze 10 gólt engedélyezett az ellenfeleknek, amelynél nincs jobb mutató a megye I osztályban. Egy újabb sikerével a Tápé ha ideiglenesen is, de akár a tabella élére ugorhatna, amennyiben kettőnél nagyobb különbséggel nyerne szombaton, megelőzné a Hódmezővásárhelyt, amely majd csak vasárnap lép pályára Sándorfalván, így lélektanilag is fontos lehet az FK elleni mérkőzés a két klub közti versenyben.

Online

Szombaton 13 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Tápé ESK - FK 1899 Szeged megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

„Szeretnénk szépen zárni az őszt, győzelemben reménykedve készülünk. Komoly rangadó vár ránk az FK ellenében, hiszen ellenfelünk is kiemelkedő őszt produkált, a dobogó közelében állnak. Egy igazi ki-ki mérkőzésre számítok, egy jó szegedi derbit várok szombaton, de amennyiben tartani akarjuk a lépést a Vásárhellyel, győznünk kell. A motiváltság és a fegyelmezettség lehet az elmúlt hetek sikereinek kulcsa, bár vannak nehézségeink, mint az időjárás és a világítás hiánya, utóbbit próbáljuk orvosolni. Mindezek ellenére rendkívül motivált csapatom van szerencsére, akik betartják a taktikai utasításokat is, és az erőnlétünkből is sokat profitálunk, elég sok gólt szerzünk a meccsek végén” - nyilatkozta portálunknak Paksi Péter, a Tápé ESK vezetőedzője. A trénernek eltiltás miatt nem kell senkit sem nélkülöznie, munkahelyi elfoglaltság miatt viszont

Papdi Szabolcs

nem áll majd Paksi Péter rendelkezésére szombaton. Kérdéses a játéka

Petar Mundresának

, aki betegséggel küszködött a héten, rajtuk kívül azonban a többiek hadra foghatóak.

A dobogón telelhet az FK Szeged

A Tápéhoz hasonlóan az FK 1899 Szeged is csupán egyetlen vereséget könyvelhetett el az ősz során, Boldizsár Bálinték a HFC otthonában maradtak pont nélkül, azonban hárommal több döntetlent játszottak szombati riválisuknál, így hat pontos hátrányban vannak a második helyen álló tápéiaktól, viszont mindössze egy egység választja el az FK-t a jelenleg a bronzérmet érő helyen tanyázó, az őszt már befejező Mórahalomtól, így amennyiben sikerrel vennék a szombati szegedi rangadót

Tóth János

fiai, a dobogón tölthetnék a téli szünetet. A diszkoszvetősök már nem először szereztek pontot emberhátrányban, a

Tiszasziget ellen 0-2-ről

, kapusukat elvesztve jöttek vissza 2-2-re, míg az

előző fordulóban Sándorfalván

hátrányból nem hogy egyenlíteni tudtak, hanem 10 emberrel játszva mind a három pontot bezsebelték. „Már az időjárás sem a legkedvezőbb, így az utolsó mérkőzésünket már mindenki várja, ráadásul az osztály egyik legerősebb csapata ellen játszunk szombaton. Megnéztem a Tápét a múlt héten a Tiszasziget ellen, ahol bizonyították erejüket. Nagyon fontos a játékosok hozzáállása, akarása, másrészt taktikai fegyelme, aminek köszönhetően a megbeszéltek szerint tudják játszani a csapatjátékot, mint ahogy azt tettük az említett két mérkőzésen, mikor emberhátrányba kerültünk. Felkészülünk a Tápéból, és amennyire lehet, megnehezítjük a dolgukat, de természetesen nem szeretnénk emberhátrányba kerülni Tápén” - tette hozzá nevetve Tóth János, az FK 1899 Szeged vezetőedzője. A tréner úgy véli, nem feltétlenül helyezésekben gondolkoznak játékosaival, inkább az elvégzett munka visszaigazolásként élik meg az őszi szereplést, amely persze tűnhet szerencsésnek is, de úgy érzik ezáltal, hogy érdemes dolgozniuk. Ennek köszönhetően önbizalommal telve utazhatnak a Tápéhoz, és ezt a pozitív töltetet szeretnék kihasználni majd szombaton. Ebben nem lehet a tréner segítségére

Barta Kristóf

, akit Sándorfalván kiállítottak, valamint egyéb okok miatt több futballista sem állhat Tóth János rendelkezésére Tápén, a kezdőcsapatban Barta mellett

Varga Richárd

fog minden bizonnyal hiányozni.

A Tápé ESK várható kezdőcsapata:

Tombácz – Simon, Mudresa, Cseh, Cindel, Mike, Bilics, Pócs, Szentes Bíró, Péter, Crkvenjakov.

Az FK 1899 Szeged várható kerete:

Vasas, Vér (kapusok), Boldizsár, Csuka, Dóra, Füle, Gyurkovics, Herczeg, Heredea, Lajkó, Makai, Mihalkó, Molnár, Németh, Prontvai, Szalai.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

Megyei I osztály, 15. forduló

Tiszasziget SE – Tápé ESK 1-5 (1-3)

Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Rabi Zsolt (Katona Balázs, Patyi Zoltán).

Tiszasziget:

Kispéter – Kertész (Csiszár 51′), Illés, Tumbas, Bálint, Puhalák, Rutai (Bódi – a szünetben), Juhász, Kasza (Kató 69′), Drágity (Kiss 78′), Bernát.

Tápé:

Tombácz – Simon (Németh 65′), Mudresa, Cseh, Cindel (Glendza 84′), Mike, Bilics, Pócs, Szentes Bíró (Simovic 65′), Péter (Dlusztus 80′), Crkvenjakov.

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Gólszerzők:

Drágity (38′), ill. Bilics (3′ – tizenegyesből), Pócs (8′), Cindel (11′), Crkvenjakov (82′), Simovic (86′).

Sárga lap:

Kertész (39′), Kató (89′), ill. Szentes Bíró (48′), Cindel (57′), Mike (64′), Pócs (72′).

Sándorfalva SK – FK 1899 Szeged 2-3 (2-2)

Sándorfalva, műfű, 150 néző. Vezette: Szeles Ádám (Szöllősi Ferenc, Fekete Csanád)

Sándorfalva:

Batik – Tóth, Kanász-Nagy L., Kanász-Nagy G., Drogba (Guberinic M. 84′), Farkas, Lazinica, Guberinic V., Gémes (Széll 74′), Takács, Romic.

Vezetőedző:

Antal Róbert.

FK Szeged:

Vasas – Prontvai (Lajkó 37′), Boldizsár, Németh, Barta, Heredea, Makai, Molnár, Varga R. (Herczeg 90+3′), Dóra, Mihalkó (Füle 67′).

Vezetőedző:

Tóth János.

Gól:

Romic (8′, 11′), ill. Dóra (18′), Heredea (38′ – tizenegyesből), Mihalkó (61′).

Sárga lap:

Farkas (22′), Drogba (36′), Kanász-Nagy L. (90′), Széll (90+6′), ill. Heredea (54′), Varga R. (73′), Gyurkovics (90+3′).

Piros lap:

Barta (31′).

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön (2014. március 22.):

FK 1899 Szeged – Tápé ESK 1-1 (1-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Szeles Ádám (Dobai János, Bartucz Ferenc).

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Szecska, Forró, Turján, Barta (Degovics 72′), Csuka (Németh 61′), Imre, Lajkó (Szalai 64′), Varga (Dedovics 71′), Péter-Szabó, Dóra.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Tápé:

Szabó G. – Papdi, Cseh, Laczkó, Gonda, Lőrinc, Pócs (Nagy 66′), Vangel (Kőszegi 90+1′), Bárkányi, Molnár, Rácz (Cindel – a szünetben).

Megbízott edző:

Hódi Mihály.

Gólszerzők:

Turján (44′), ill. Gonda (22′).

Sárga lap:

Forró (78′), Turján (80′), ill. Pócs (41′), Nagy (68′), Molnár (69′), Cseh (88′).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.