Sport

Asztalitenisz: Tóth Józsefé az idei Fa-kupa

Asztalitenisz: Tóth Józsefé az idei Fa-kupa

2014. november 3., hétfő
Asztalitenisz: Tóth Józsefé az idei Fa-kupa
fa_kupa_moac_01

Október 26-án Fa-kupa néven házi ranglista versenyt rendezett a Móravárosi Asztalitenisz Club. A tornáról Vitos György írt összefoglalót.

A versenyt

Szekeres István

asztalos mester, régi klubtagunk hívta életre. Négy évvel ezelőtt, egy általa fából készített igazi szakmai remekművet, egy fából készült kupát hozott be egyik alkalommal az edzésre. „Mutasd meg a tanítványod és megmondom milyen edző vagy”. Igaz ez a mondás a mesterségekre is. A fából készült kupa míves kidolgozása, formája, lakkozása, ISTVÁN szakmai hozzáértésének mesteri fokáról adott tanúbizonyságot. Az „asztalos ipari remek” láttán, senkit se kellet sokáig győzködni ahhoz, hogy létrehozzunk egy olyan vándorkupát, melynek fődíja lehet ez a szép serleg! Az általa elindított verseny szakmai célja, az ésszerűségen belüli minél több mérkőzés lejátszása.

fa_kupa_moac_02

Balról-jobbra a csoportgyőztesek: Velez Roland, Horváth Klára, Szanka Csaba, Fránki László, Purák Norbert, Tóth József, Molnár András és Tutrai Ádám

Ezt egy körverseny formájában láttuk a legcélravezetőbbnek kiírni. Ebben a versenyformában sikerült egybegyúrni az egészség, a mozgás, a klubhoz való kötődés és összetartozás érzését a játékosok egymás közötti szakmai beszélgetésével, tapasztalatszerzésével. Itt, a különböző tudásszintű játékosok ötfős csoportokban játszottak körmérkőzést egymással. Majd a csoportok helyezettei is körmérkőzést játszottak a végső helyezésekért. A megyei csapatbajnokság elején ez kiváló felmérő versenynek mondható, ahol az érmek mellé ranglista pontokat is lehetett nyerni. A pontok egyre inkább körvonalazzák a klubon belüli szakmai erőviszonyokat. Külön köszönetet szeretnénk mondani

Feketű Béla

Főigazgató Úrnak, sportágunk létesítményi támogatásáért!

A Fa-kupán az alábbi eredmények születtek:

„A” csoport

1.Molnár András 2.Velez Roland 3.Purák Norbert

„B” csoport

1.Tutrai Ádám 2.Horváth Klára 3.Csanádi Tamás

„C” csoport

1.Tóth József 2.Szanka Csaba 3.Fránki László

DÖNTŐ

1. Tóth József 2. Molnár András 3. Tutrai Ádám

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.