Sport

Női futball: nem hagyott esélyt az Astra a SZAK-nak + FOTÓK

Női futball: nem hagyott esélyt az Astra a SZAK-nak + FOTÓK

2014. szeptember 3., szerda
Női futball: nem hagyott esélyt az Astra a SZAK-nak + FOTÓK
140831astra_szak_004

Második mérkőzésén is vereséget szenvedett a Szegedi AK csapat a női NB I-ben, Cserenkó Szabolcs tanítványai a papírformának megfelelően nem bírtak az Astrával idegenben.

A SZAK-nak nem lehettek vérmes reményei a tavalyi ezüstérmes ellen, annál is inkább, mert a kezdéskor

Kardos Bernadett

sérülés,

Szil Tünde

pedig iskolai elfoglaltság miatt hiányzott a csapatból, így az együttes klasszikus középhátvéd nélkül volt kénytelen kiállni. Az ellenfél sérültjei felépültek, így az MTK elleni találkozóhoz képest három válogatottal "erősödtek". A múlt heti fiaskó után nekik is duplán fontos volt a győzelem. A múlt heti kellemetlen hazai vereség után a szegediek lényegesen fegyelmezettebben kezdtek, és masszívan védekeztek. Egészen a 21. percig jól tartották magukat, azonban ekkor egy beadást követően

Lévai Nikolett

kézzel ért a labdához. A jogos büntetőt

Csorbai Nikolett

váltotta gólra (1-0). Folyamatosan támadott a hazai csapat, miközben a vendégek erejét teljes mértékben a védekezés emésztette fel. Két Astra kapufát követően a 42. percben tovább növelte előnyét a tavalyi ezüstérmes, miután egy jobb oldali beadás után Csorbai Nikolett a kimozduló kapus felett a hálóba fejelt.

140831astra_szak_007

A második félidőben folytatódott az eddigi forgatókönyv, bár egy-egy halvány próbálkozása már a szegedi csapatnak is volt. Az 52. percben

Godvár Katalin

eresztett meg egy lövést 28 méterről, ami a jobb alsó sarokban kötött ki. Egy pillanatra úgy tűnt, hogy

Földesi Lilien

gyors vetődéssel megfoghatja a labdát, de mégis újabb gólt ünnepelhetett a hazai együttes (3-0). Mezőnyben egy kissé feljött a SZAK, de azért továbbra is az Astra irányította a játékot. A 61. percben

Dikanová Dominika

22 méteres lövéséért nyúlt vissza középre a rövidre mozduló kapus, de csak kiütni tudta a labdát, amit az érkező

Sümegi Éva

4 méterről lőtt kapura. Földesi Lilien azonban még egyszer visszavetődve reflexből óriási bravúrral ismét kibokszolta a játékszert, azonban az újra Sümegi elé került, aki fejjel már nem hibázott (4-0). A kegyelemdöfést is Sümegi Éva adta meg a 80. percben. Egy partvonal mellől elvégzett jobb oldali szabadrúgásra érkezett jó ütemben, és a hálóba fejelt. A mérkőzés a papírformának megfelelően az Astra egyértelmű fölényét hozta, kapujuk nem is került komoly veszélybe, míg a másik oldalon Földesi Liliennek az 5 gól ellenére is több bravúrt kellett bemutatnia. A szegedi csapat tisztességesen küzdött, de ezen a napon megkellett hajolnia a nagyobb tudás előtt.

Női labdarúgó NB I, 2. forduló:

Astra HFC - Szegedi AK 5-0 (2-0)

Budapest, Csepel Hungary Club `94 SE Sporttelep. Vezette: Zsiga Gitta (Bodor Marianna, Bíber Bernadett).

Astra:

Varga - Megyes, Kakuszi, Vidács, Molnár, Godvár, Dikanová (Gyöngyösi 66'), Szabó (Ács 58'), Király, Csorbai (Halászi 58'), Sümegi.

Vezetőedző:

Dombó János.

SZAK:

Földesi - Kasznár (Szil 48'), Dudás, Lipták, Lévai, Nagy, Szalai, Harcel, Végh (Sávai 63'), Zimányi Kovács, Papp.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Csorbai (21' - tizenegyesből, 42') Godvár (52'), Sümegi (61', 80').

Sárga lap:

Végh (57'), Szil (60'). Dombó János:

"A múlt héten más játékot kellett játszanunk az MTK ellen, mint a mai napon, de az is igaz, hogy a felkészülésben - többek közt a sérülések miatt - három héttel el vagyunk csúszva. A sérültjeink a mai napon már nagyobb számban rendelkezésre álltak, ez látszott a játékunkon is. Nem vagyunk még készen, de lassan kezdjük utolérni magunkat, így egyre több tudatos elemet fedeztem fel a mai játékban."

Cserenkó Szabolcs:

"Összeszedettebbek voltunk, mint a múlt heti mérkőzésen. Tudtuk, hogy hová jövünk és mit kell játszanunk. Bármilyen hihetetlenül is hangzik, meg vagyok elégedve! Sokkal rendezettebb volt a védelmünk, mint a múlt héten és a lányok sokkal motiváltabbak voltak. Dolgoznunk, edzenünk kell tovább. Nekünk más céljaink vannak a bajnokságban, mint a hazai csapatnak, más meccsekre kell készülnünk."

Csorbai Nikolett, az Astra játékosa:

"Hat hónapot hagytam ki, így nagyon jó volt ismét pályára lépni. Külön örülök, hogy két gólt is tudtam szerezni, bár volt még két kapufa is, ami bemehetett volna, de hát vissza kell lendülnöm a játékba. Köszönöm mindenki támogatását, aki segített visszatérni a pályára!"

Papp Dorina, a SZAK játékosa:

"Úgy gondolom, hogy a múlt heti meccshez képest jobban akartunk, jobban teljesítettünk - a küzdőszellemmel nem volt probléma, de az Astra egyelőre más kaliberű csapat, mint mi. Vannak hiányposztjaink, de dolgozunk azon, hogy a problémáinkat minél előbb kiküszöböljük. Gratulálok az ellenfélnek!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.