Sport

Labdarúgás: kiesett a Szeged-Grosics a kupából

Labdarúgás: kiesett a Szeged-Grosics a kupából

2014. szeptember 9., kedd
Labdarúgás: kiesett a Szeged-Grosics a kupából
szeged2011_rakosmenteBC5K9637_42_gs

Bár jobban játszott ellenfelénél, mégis kiesett a Szeged 2011 a Magyar Kupából, a Szigetszentmiklós jutott a legjobb 32 közé.

Nehéz helyzetben várta a keddi kupamérkőzést a Szeged 2011-Grosics Akadémia, hiszen szombaton még Zalaegerszegen játszott bajnokit, pénteken viszont már Csákváron folytatódnak számára az NB II küzdelmei, keretét pedig sérülések tizedelték a meccs előtt. A hatodik percben vitatható ítéletnek köszönhetően büntetőhöz jutott a Szigetszentmiklós, azonban

Molnár

kapus kiütötte

Vágó

tizenegyesét. Ezt követően a Szeged-Grosics folyamatosan vette át a kezdeményezést, és egyre többször került helyzetbe,

Pászka, Oláh Lóránt és Hegedűs

voltak a legaktívabbak, azonban nem sikerült gólt szerezni, így 0-0-al pihenhettek a csapatok. A második félidő is hasonló mederben telt, a Szeged támadott, az SZTK-t

Sánta

többször is "megóvta" a góltól, a 65. percben pedig a futball örök törvénye ismét lecsapott: a kihagyott lehetőségeket követően gólt a Szigetszentmiklós szerzett,

Hevesi-Tóth

kapott egy jó indítást, amivel betörhetett a tizenhatoson belülre, majd a hosszú sarokba lőtt, 0-1. A szegedi egyenlítés a hosszabbítást jelentette volna,

Nyilas Elek

minden eszközét bevetette ennek érdekében, küzdött, támadott a Szeged a lefújásig, de nem sikerült megszerezni az egyenlítést jelentő gólt, ez pedig azt jelenti, hogy elbúcsúzott az idei Magyar Kupa küzdelmeitől a Szeged-Grosics, a legjobb 32 csapat közé a Szigetszentmiklós jutott. Kériéknek nincs sok idejük pihenni, pénteken már Csákváron lépnek pályára az NB II. ötödik fordulójában, 19 órától.

Gyula, Grosics Akadémia 300 néző
2014. szeptember 9., 15.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Szigetszentmikósi TK
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Böcskei Balázs • Erős Gábor, Mayer Gábor
0
-
1

Magyar Kupa, 2. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Szigetszentmiklósi TK 0 - 1 (0-0).

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezeti: Böcskei Balázs (Erős Gábor, Mayer Gábor).

Szeged:

Molnár - Kéri, Szabó Cs., Tímár (Markovic, 71'), Zabari, Kovács (Máté P., 78') Hegedűs, Oláh G., Pászka, Oláh L. (Szabó P., 57') Manga.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Szigetszentmiklós:

Sánta - Tóth, Szepessy, Szabó, Vágó, Puskás, Kállai, Pollák (Kornis, 41') Szini (Bonifert, 80') Hevesi-Tóth (Mészáros,69'), Kvesvekiri.

Vezetőedző:

Vágó Attila.

Gólszerzők:

Hevesi-Tóth (65')

Sárga lap:

Hevesi-Tóth (32'), Sánta (90+2'), Mészáros (90+2')

Kiállítva:

Mészáros (90+2') Nyilas Elek:

" Hat 18-19 éves akadémista játékos kapott ma helyet a kezdőcsapatban, plusz azok, akik eddig kevesebbet játszottak, egyértelműen spóroltunk a hétvégére. Egyben nagyon örülök annak, hogy az egy helyzetéből egy gólt lövő, a teljes NB II-es keretével szereplő Szigetszentmiklós ellen a tehetséges fiatalok egy nagyon jó meccset játszottak, 4-5 helyzetet dolgoztak ki, amiből gólt is szerezhettünk volna. Ez egy nagyon nagy pozitívum, hiszen ezért kapnak lehetőséget, hogy megmutathassák, hogy rájuk is lehet számítani."

Online közvetítésünk

VÉGE!

90+4'
VÉGE! Böcskei lefújta, nyert a Szigetszentmiklós. A Szegednek megvoltak a helyzetei, jobban is játszott ellenfelénél, azonban gólt csak a vendégek tudtak szerezni. Ezzel a második fordulóban búcsúzott a Magyar Kupától a Szeged-Grosics.
90+2'
Mészáros addig reklamál, míg Böcskei kiállítja, emberhátrányban fejezi be a meccset a Szigetszentmiklós.
90+2'
Előbb Sánta kap sárgát a vendégektől, majd Mészáros is ebben a figyelmeztetésben részesül beszédért.
90+1'
Négy percet tesz rá Böcskei, az egyenlítés hosszabbítást érne.
90'
Elkeseredetten támadott a Szeged, az utolsó percben egy kipattanó labdát vágott fölé Máté Péter.
82'
Szabó Péter vágott le egy óriási sprintet, majd középre adott, Sánta a gólra éhesen érkező szegedi csatárok elől az utolsó pillanatokban ütötte el a labdát.
80'
Cserél a Szigetszentmiklós is: Szini helyére Bonifert érkezik.
78'
Harmadik cserelehetőségét is kihasználta Nyilas Elek: Kovács Balázs helyett Máté Péter a pályán.
71'
Cserél a Szeged is: Tímár Krisztián helyett a folytatásban Markovic.
69'
Lejön az eddigi egyetlen gólszerző: Hevesi-Tóth számára véget ér a mérkőzés, a helyén Mészáros a továbbiakban.
67'
Oláh Gergő egyenlíthetett volna, lövése azonban elkerülte a kaput.
65'
GÓL! Ahogy az lenni szokott... másodjára került helyzetbe a Szigetszentmiklós, Hevesi-Tóth ugrott ki a jobbösszekötő helyén, majd a hosszú sarokba lőtt, ezzel vezet az SZTK.
62'
Az imént beállt Szabó Péter beadására Tímár érkezett, fejese a jobb kapufa mellett suhant el.
60'
Szinte folyamatosan támad a Szeged, ezúttal Pászka a lövés helyett passzol, Kovács próbálkozását azonban blokkolják.
57'
Cserél Nyilas Elek: Oláh Lóránt helyére Szabó Péter érkezett.
55'
Látványos szegedi támadás,Manga kiválóan indította Pászkát, aki ígéretes helyzetben, 12 méterről lőhetett, Sánta lábbal védett.
50'
Nagy iramban kezdődött meg a második félidő is, úgy tűnik, elkerülnék a ráadást a felek.
46'
Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik edző sem változtatott csapatán.

SZÜNET!

45'
Böcskei véget vetett az első játékrésznek, amely nem hozott gólt. A második 45 percben kell eldönteniük a csapatoknak a továbbjutást, amennyiben nem akarnak "ráhúzni" a rendes játékidőt követően.
43'
Egy korszerű szegedi akció végén Zabari adta be a labdát, majd Kovács Balázs elől Oláh Lóránt vette le a labdát, aki visszagurított Kérinek, beadása azonban a túloldalon hagyta el a pályát.
41'
A vendégek csapatkapitánya, Pollák megsérült, a helyére Kornis áll be.
32'
Megvan a meccs első sárgája, Hevesi-Tóth kapja az első figyelmeztetést.
32'
Pászka próbálkozott újabb lövéssel, ő is mellélőtt.
28'
Manga kerülhetett volna gólhelyzetbe, azonban Böcskei meghökkentő módon visszafújt egy korábbi szabadrúgást, és visszarendelte a labdát. A szabadrúgást Kovács Balázs lőtte a jobb felső sarok mellé.
24'
Újabb próbálkozás a Szeged részéről: a sokat mozgó Hegedűs lőtt 25 méterről, a labda kevéssel a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.
22'
Oláh Gergő tört előre bátran, akit végül 20 méterre a kaputól buktattak. A megítélt szabadrúgást Pászka lőtte rá, Sánta bravúrral a kapu fölé tolta a labdát.
12'
A kihagyott büntető után talán a Szeged 2011 kezdeményezőbb a játékban, de nem forogtak veszélyben a kapuk a tizenegyes óta.
6'
MOLNÁR! Vágó tizenegyesét remek érzékkel szögletre üti a kapus, marad a 0-0!
5'
Az első öt perc tapogatózó játéka után érthetetlen ítélet Böcskei részéről: Tímár hazafejelt labdájára Szepessy lecsapott, Molnár a labdát ütötte el, ennek ellenére büntetőt ítélt a a játékvezető a vendégeknek.
1'
Elkezdődött a meccs, a mieink kezdtek.

15:26

- Köszöntjük olvasóinkat, a csapatok befejezték a melegítést, hamarosan kezdődik a csata a Magyar Kupa legjobb 32 közé jutásért! A Szeged-Grosics tiszta fehérben, míg a vendég Szigetszentmiklós tiszta zöldben lép majd pályára, ahol ha a 90 perc után döntetlenre állnának a felek, akkor kétszer 15 perces hosszabbítás jön, és ha szükség van rá, akkor büntetőkkel döntik el a továbbjutást.

A mérkőzés 15.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.