Sport

Labdarúgás: Pintér távozik a válogatott éléről, Dárdai az ideiglenes kapitány

Labdarúgás: Pintér távozik a válogatott éléről, Dárdai az ideiglenes kapitány

2014. szeptember 18., csütörtök
Labdarúgás: Pintér távozik a válogatott éléről, Dárdai az ideiglenes kapitány
Dárdai Pál

Pintér Attila távozik a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány posztjáról - közölte Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A szövetség vezetője azt is elárulta, a távozó tréner utódja ideiglenesen

Dárdai Pál

lesz. Dárdai játékosként 61 alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben. 2011-ben vonult vissza a berlini Hertha BSC csapatától, amely klubot 1997-től 14 éven keresztül erősítette. Edzőként a német együttes U15-ös alakulatát vezeti.

Csányi Sándor

elmondta, az egykori kiváló középpályás a következő három tétmérkőzésen irányítja majd Dzsudzsákékat, azaz a Románia és Feröer-szigetek elleni idegenbeli, illetve a Finnország elleni hazai Eb-selejtezőn - saját kérésére fizetés nélkül, ingyen. Az MLSZ-vezér kitért rá, a későbbieket illetően külföldi edzőt kívánnak a válogatott élére kinevezni. Pintér Attilát december 19-én nevezték ki szövetségi kapitánnyá. Irányításával öt találkozót játszott a csapat, két-két győzelem és vereség mellett egy döntetlent ért el. Az egyetlen tétmérkőzésén, az északírek elleni szeptember 7-i, hazai Európa-bajnoki selejtezőn kikapott a válogatott (1-2), és így már az első forduló után nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.